Mahmoud Abbas’ politieke factie Al Fatah dreigt opnieuw Israël van de kaart te vegen

Zoals bekend wordt Al Fatah, opgericht als politieke partij in 1965, sinds 2005 geleid door de zogenaamd ‘gematigde’ president van de Palestijnse Autoriteit Abu Mazen, aka Mahmoud Abbas.

Tot aan de Oslo Akkoorden van 1993 stond Al Fatah internationaal opgelijst als een verboden terreurorganisatie. Echter, Al Fatah heeft nog niks van zijn terreurveren verloren en blijft zijn Palestijns-Arabische burgers opruien om de Joodse staat van de kaart te vegen.

Een van de tenoren van Al Fatah, Abbas Zaki, lid van het Centraal Comité, heeft onlangs de rivalen in de terreur Al Fatah en Hamas opgeroepen zich te verenigen om aldus Israël, de gemeenschappelijke ‘vijand’, te ‘verslaan’:

Er is geen escalerend beleid op de grond te vermijden met een groot momentum van de massa, waardoor de bewoners geen routineus leven kunnen leiden. Hun bezetting van ons land moet een zware prijs hebben, die ze elke dag zullen betalen. Als we [Fatah en Hamas] onze gelederen consolideren en ons interne front verenigen … dan zullen we zeker onze vijand, die Israël is, verslaan. Eenheid is het noodzakelijke pad voor degenen wier land bezet is en onze basisvijand kan niet tussen ons zijn, maar eerder naar de bezetter van het land en opeiser van onze heilige plaatsen, wiens doel het beëindigen van het Palestijnse bestaan ​​in zijn land is.  Als deze vijand [Israël] en Amerika doorgaan met hun arrogantie, dan zullen [onze nakomelingen de vlag zwaaien] boven Jaffa, de Negev, de Galilea, de Karmel, de Driehoek, enz. Land dat we niet herstellen zijn wij niet waardig.


Bronnen:

♦ naar een artikelTop Fatah official calls for “escalation” so Israelis will “pay a heavy price every day”” van 15 oktober 2019 en een artikelFatah official: We will obliterate Israel “If enemy [Israel] and America continue their arrogance”” van 13 augustus 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)