Archeologische vondsten in Jeruzalem bewijzen de authenticiteit van de Bijbelse verhalen

Sommige mensen houden van archeologie, en sommige mensen vinden het een beetje saai. Maar in het Land Israël zijn de gevolgen van de bevindingen – vooral in het gebied van Jeruzalem – verbluffend. Ze bewijzen in wezen de authenticiteit van de bijbelverhalen.

Deze verhalen komen niet uit de tijd van de schepping of de tijd van Abraham. Maar ze zijn uit de tijd van koning David – 3000 jaar geleden.

De Bijbel heeft veel verhalen rondom de aankoop en bouw van de Tempel in Jeruzalem. De eerste formele koning van het Joodse volk was koning Saul. Na hem werd David de 2de koning van Jeruzalem. Hij bouwde de Tempel niet, maar hij kocht het hele gebied dat de locatie van de 1ste en 2de tempel zou worden.

De zoon van koning David, Solomon, bouwde de Tempel en leidde tientallen jaren een machtig koninkrijk. Maar in het leven van zijn kinderen splitste het koninkrijk zich in twee. Er was het koninkrijk Judea en het koninkrijk Israël. Zo gaat het eeuwenlang door.

Uiteindelijk leidde de verdeling van de twee koninkrijken tot de verspreiding van de 10 stammen van het koninkrijk Israël, en niet lang daarna werd de 1ste tempel vernietigd. Deze stond er al meer dan 400 jaar.

Wat verbazingwekkend is, is dat veel van deze verhalen ongeveer 3000 jaar geleden plaatsvonden, ongeveer 1.000 voor Christus. Vandaag vinden archeologen van City of David munten uit die tijd, geplaveide straten uit die tijd, grote gebouwen uit die tijd en nu het paleis van wat koning David had kunnen zijn.

Voor de cynicus is dit gewoon interessant. Maar voor de werkelijk oprechte persoon – gelovig of niet-gelovig – is dit inderdaad een bewijs van de authenticiteit van de Bijbel.

Video van 30 juni 2019
New Archaeological Discoveries at Jerusalem’s City of David: Gastheer Erick Stakelbeck is in de Davidstad van Jeruzalem voor een exclusieve blik op twee opwindende archeologische ontdekkingen uit de 7de eeuw voor Christus, uit de tijd van koning Josiah.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Phil Schneider “Archaeological findings in Jerusalem prove the Bible is true” van 10 oktober 2019 op de site van Israel Unwired