De waarheid over de UNRWA, voor het eerst onthuld in de Verenigde Naties door Dr. Einat Wilf

Plaatje hierboven: Tijdens de 42ste sessie van de VN-Raad voor de Mensenrechten (UNHRC) op 23 september 2019 veroordeelde Dr. Einat Wilf het jaarlijkse weerkerende beruchte Agenda Item 7, dat enkel en alleen gewijd is om de Joodse staat aan te vallen. Geen enkel ander land ter wereld wordt er door de VN apart uitgelicht. Raar maar waar! [beeldbron: UN Watch]

De waarheid delen bij de VN? Nou, dat gebeurt niet altijd. Vooral als het gaat om Israël. De Verenigde Naties zijn een platform geworden voor het bekritiseren en verspreiden van leugens over de ene Joodse staat. Het wordt gedaan door ’s werelds ergste mensenrechtenschenders. Toch luistert iedereen. De VN is haar verplichtingen niet nagekomen. Het staat vreselijke dingen toe om in de wereld te gebeuren terwijl Israël ten onrechte wordt beschuldigd van alles onder de zon.

Een van zijn filialen bekend als UNRWA (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East) doet niets productiefs. Ze zijn  eigenlijk verantwoordelijk voor het aanmoedigen en toestaan ​​van Palestijns Arabisch terrorisme en aanzetten. In de VN werd onlangs de UNRWA murw geslagen door Dr. Einat Wilf.

Dr. Einat Wilf legt het perfect neer aan de VN. Vertegenwoordigers bij de VN blijven Israël veroordelen wegens valse voorwendselen. UNRWA heeft een ‘Palestijnse vluchtelingen’-probleem in stand gehouden dat niet zou moeten bestaan. Toch blijven de landen UNRWA financieren en geld geven, wat uiteindelijk in de richting van terrorisme en aanzetten gaat. Het gaat niet in de richting van het helpen van een arme ‘Palestijnse’ vluchteling, die eigenlijk helemaal niet als een vluchteling moet worden beschouwd. Als de Verenigde Naties er niet om geven de waarheid te verdedigen, waar geven ze dan om? Waar staan ​​ze echt voor?

Maar wat ze niet hadden verwacht, waren woorden van waarheid, toen we bij UN Watch het woord gaven aan de briljante Dr. Einat Wilf, ’s werelds topexpert over UNRWA, het VN-agentschap voor Palestijnen dat – met meer dan $ 1 miljard van onze belastingdollars die elk jaar worden geschonken door de EU, het VK, Duitsland, Canada, Australië, Zweden, Nederland en de lijst gaat maar door – die niets anders doen dan het conflict bestendigen:

Mevrouw de Vice President:

In de 20e eeuw, toen rijken ineenstortten en nieuwe staten en grenzen werden gevestigd, vluchtten tientallen miljoenen mensen tijdens de oorlog. Moslims en hindoes, Grieken en Turken, Polen, Oekraïners, Duitsers en Joden gingen door met het bouwen van nieuwe levens, sommige geholpen door de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor vluchtelingen.

Geen van hen, noch hun honderden miljoenen nakomelingen, beweren tegenwoordig vluchtelingen te zijn. Behalve de Palestijnen. Waarom? Omdat de Palestijnen, gesteund door de Arabische wereld, de tweestatenoplossing al in 1948 gewelddadig verwierpen en vastbesloten waren om, ondanks verlies, de oorlog voort te zetten om te voorkomen dat het Joodse volk een staat zou hebben.

Door dit te hebben nagelaten door oorlogen, terrorisme en economische boycots, hebben de Palestijnen UNRWA gekaapt, wat een tijdelijk agentschap voor hervestiging moest zijn, om een ​​fictie te creëren en te ondersteunen dat ze nog steeds allemaal vluchtelingen zijn, generatie na generatie, en allemaal een Recht claimen, dat niet bestaat in het internationale recht, om zich te vestigen in een soeverein land waar ze nooit hebben geleefd en waarvan ze nooit burgers zijn geweest, om ervoor te zorgen dat Israël niet langer bestaat als een staat voor het Joodse volk.

UNRWA voedt het conflict al tientallen jaren. Zonder UNRWA zou dit oorlogvoerende idee van ‘terugkeer’ van miljoenen niet zo lang hebben kunnen blijven bestaan. Als het conflict ooit eindigt met vrede, zou UNRWA niet langer moeten bestaan.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Leah Rosenberg “The truth about UNRWA corruption is exposed at the United Nations” van 7 oktober 2019 op de site van Israel Unwired

♦ naar een artikel van Hillel Neuer “Rare U.N. Speech: “Palestinians hijacked UNRWA to ensure Israel no longer exists as state for the Jewish people”” van 27 september 2019 op de site van UN Watch

Een gedachte over “De waarheid over de UNRWA, voor het eerst onthuld in de Verenigde Naties door Dr. Einat Wilf

 1. “Omdat “de palestijnen” in 1948, gesteund door de Arabische wereld, een “2-staten oplossing” niet wilden accepteren”.

  In 1948 bestond echter het begrip ‘de palestijnen’ niet.

  Het waren Arabieren die rond 1920 vanuit de omringende Arabische landen naar het coloniale Brits Mandaat Palestina afzakten om te gaan werken bij de Joden, toen Palestijnen genaaamd, die bezig waren de dorre woestijn aldaar vruchtbaar te maken.

  Het was voor hen de grootste belediging om de Arabieren Palestijnen te noemen. Zij stonden erop om Arabier of Z-Syrier genoemd te worden.

  Het moge duidelijk zijn dat, indien in 1948 de Arabische landen de Israelische staat//gatenkaas hadden geaccepteerd er geen palestijnse vluchteling zou bestaan!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.