Duizenden demonstreerden in Berlijn tegen antisemitisme na dodelijke aanslag in Halle

Plaatje hierboven: Berlijn, 13 oktober 2019. Meer dan 10.000 mensen marcheerden in Berlijn tegen antisemitisme en in een blijk van steun voor de slachtoffers van antisemitisch geweld in de stad Halle [beeldbron: Axel Schmidt/AFP via Getty Images]

Meer dan 10.000 mensen marcheerden in Berlijn tegen antisemitisme en in een blijk van steun voor de slachtoffers van antisemitisch geweld in de stad Halle.

De mars op zondag vertrok van Bebelplatz, berucht voor het openbaar verbranden van boeken door de nazi’s op 10 mei 1933, naar de Nieuwe Synagoge in het centrum van Berlijn. Enkele duizenden anderen marcheerden op zaterdag in de straten van andere Duitse steden, waaronder Hamburg en Marburg.

De mars komt dagen nadat een Duitse man met antisemitische en witte supremacistische motieven in een livestreamed-aanval probeerde de synagoge in de Oost-Duitse stad Halle binnen te dringen met explosieven, daarin echter faalde en vervolgens uit frustratie met zijn geweer het vuur opende ​​op een willekeurige vrouwelijke passante en een man in een nabijgelegen kebab-winkel waarbij beiden slachtoffers werden gedood.

De demonstreerders droegen Israëlische vlaggen en spandoeken met slogans met de tekst ‘Geen nazi’s’ en ‘extreemrechtse terreur bedreigt onze samenleving’, meldde ABC News. De bijeenkomst werd georganiseerd door de burgerrechtengroep Unteilbar, of ‘Ondeelbaar’, onder de slogan ‘We staan ​​verenigd’.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcy Oster “Thousands march in Berlin against anti-Semitism” van 15 oktober 2019 en een artikelGunman kills 2 in attack near German synagogue and at kebab shop” van 9 oktober 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Fiamma Nirenstein “Germany has allowed anti-Semitism to flourish once again” van 13 oktober 2019 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikel van Stella Hindemith “Dieser brüllende Schmerz – War es wirklich richtig, nach 1945 nach Deutschland zurückzukehren? Das fragen sich viele Juden nicht erst jetzt. Der wohlmeinenden Worte sind genug gewechselt” van 15 oktober 2019 op de site van Die Zeit Online

Een gedachte over “Duizenden demonstreerden in Berlijn tegen antisemitisme na dodelijke aanslag in Halle

  1. Zolang Merkel & haar regering tegen een resolutie stemmen die Anti Israel politiek in UN forums verbied, zolang Merkel & haar regering Hezbollah & rechts extreme haatgroepen met hun Jodenhaat leuzen & plakaten toelaat in de Duitse steden, zolang Moslim terroristen worden vrijgesproken door Duitse rechters, zolang Jodenhaat & racistische songs & leuzen op voetbal velden worden toegelaten….. allemaal met onzin excuses over ”vrijheid van meningsuiting of verwarde geesten” etc.etc.etc. vechten deze paar duizend goede Duitsers tegen de bierkaai.

    Duitsland was, is en zal blijkbaar altijd een bron van inspiratie voor Jodenhaters blijven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.