Hitler-graffiti gevonden op muur nabij Joodse bedevaartplaats in Oekraïne

Graffiti met een afbeelding van Adolf Hitler werd gevonden op een muur bij het graf van Rabbi Nachman, een chassidische leider uit de 18de eeuw, in de Oekraïense stad Uman, zei de Israëlische ambassadeur in Oekraïne op vrijdag.

Ambassadeur Joel Lion plaatste op zijn Twitter-account een afbeelding van de antisemitische graffiti en schreef: “In #Uman, niet ver van het graf van Rabbi Nachman, schilderden #Antisemieten een graffiti van de grootste moordenaar van joden in de geschiedenis.”

Later op vrijdag plaatste Lion een foto waaruit bleek dat de graffiti was overschilderd. “We verwelkomen de snelle reactie van de # Oekraïense autoriteiten,” schreef hij.

De lokale politie had een verdachte voor de misdaad gearresteerd, die tot vijf jaar gevangenisstraf kan krijgen, meldde de nieuwssite Maariv.

Tienduizenden Israëli’s maken jaarlijks een bedevaart op Rosh Hashanah naar de stad, met de begraafplaats als het middelpunt van de viering van het Joodse nieuwe jaar.

Uman, een stad met 70.000 inwoners, ligt in het centrum van Oekraïne, 240 kilometer ten zuiden van Kiev en 320 kilometer ten zuiden van Odessa.

De bedevaart heeft frequente wrijving gecreëerd tussen de overwegend Israëlische pelgrims en de lokale bevolking, van wie velen de afzetting van buurten door de politie afkeuren. Straatgevechten zijn niet ongewoon.

Paul Shephard: “De inscriptie ‘ruf leicht verlieren schwer zu verdienen‘ vertaalt zich als ‘een reputatie is gemakkelijk te verliezen maar moeilijk te verdienen, D’. Ik heb geen idee waar ‘D’ voor staat of wat het citaat zou moeten betekenen. Verwijst de schrijver naar joden met een reputatie voor slechte eigenschappen, of dat de Duitsers oneerlijk (in zijn gedachten) met een slechte borstel zijn geteerd? Ik heb geen idee. Maar het beeld van Hitler (y ‘sh) is verontrustend. Terwijl we toch bezig zijn, ben ik me ervan bewust dat de Oekraïners verre van blij zijn met alle Joden die het graf van R ‘Nachman komen zien. Stoer. We hebben geluk R ‘Het graf van Nachman overleefde de Tweede Wereldoorlog, het kon beschadigd zijn of zelfs geëlimineerd. Nee, dank aan de’ Ukies ‘. Denk aan Babi Yar, niet alleen de Joden die werden gedood, maar de Ukies die in de buurt stonden en het zagen gebeuren alsof ze een voetbalwedstriijd bijwoonden.”

Nachman van Breslov, ook bekend als Reb Nachman van Bratslav, Nachman uit Uman (4 april 1772 – 16 oktober 1810), was de oprichter van de Breslov chassidische beweging. Hij trok duizenden volgelingen aan tijdens zijn leven en zijn invloed blijft vandaag voortduren voor de vele chassidische bewegingen zoals het Breslov-chassidisme.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.