Israelisch protest in solidariteit met Koerden van Noord-Syrië

Tientallen Israëli’s protesteerden zaterdagavond in Jeruzalem bij de officiële residentie van de premier in solidariteit met de Koerden in het noordoosten van Syrië.

De demonstranten hadden piketborden die naar de Holocaust verwezen, met enkele van de borden waarop stond: ‘Nooit meer’ en ‘Onthoud [de Holocaust] & vergeet niet’. Anderen tekenen eenvoudigweg: ‘Israël solidair met de Koerden.’

Turkse troepen in het noorden van Syrië hebben ‘per ongeluk’ een contingent Amerikaanse Special Forces beschoten, volgens een exclusief rapport gepubliceerd door Newsweek Magazine, waarin een Iraakse Koerdische inlichtingenfunctionaris en een hoge Pentagon-functionaris citeerden die zeiden dat de beschietingen zo zwaar waren dat “VS Personeel overwoog om terug te schieten uit zelfverdediging.”

De Koerdische strijders hebben echter dit weekend een opmerkelijke alliantie gesloten. Ze krijgen nu de – militaire – steun van het regime van president Assad dat wordt gesteund en bewapend door Iran en Rusland.

Het Syrische leger heeft thans zwaar materieel ingezet zoals tanks, helikopters en gevechtsvliegtuigen. Turkije heeft zich acht jaar lang relatief uit het conflict in Syrië gehouden, maar wordt er nu heel snel en helemaal ingezogen.

2 gedachtes over “Israelisch protest in solidariteit met Koerden van Noord-Syrië

  1. Evengoed gaan weer veel Nederlanders op vakantie naar dat turkije.
    Nederlanders zijn heel goed in huichelen.

    Like

Reacties zijn gesloten.