36 gevangen Palestijnse terroristen in hongerstaking omdat hun mobilofoons gestoord worden

Het Israëlische Gevangeniswezen (IPS) heeft afgelopen zaterdagavond aangekondigd dat 36 gevangen Palestijnse terroristen van Hamas in de gevangenis van Nafha in Mitzpe Ramon in de Negev woestijn, in hongerstaking zijn gegaan.

Dit naar aanleiding van de plaatsing van stoorapparaten (cellular jamming devices) voor de mobilofoons die de gevangenen in hun cel kregen gesmokkeld. De apparaten zijn door de gevangenis geïnstalleerd om het gebruik van gesmokkelde telefoons te voorkomen.

De gevangenen werden gevonnist, gestraft en overgebracht naar isoleercellen met enkel een matars en een deken,” zei de IPS:

We zullen krachtige actie blijven ondernemen tegen hongerstakingen, ordeovertredingen en bedreigingen en er zullen geen onderhandelingen worden gevoerd over de plaatsing van stoorinrichtingen in overeenstemming met het beleid van de Israel Prisons Service waarnemend hoofdcommissaris Asher Vaknin.

De IPS verklaarde verder dat, gezien de effectiviteit van de stoorapparaten die voldoen aan de normen van het ministerie van Milieu, IPS van plan is hun installatie uit te breiden naar alle beveiligingsafdelingen in Israël.

Intussen heeft de Israel Prison Service (IPS) op zondag een moslimterrorist naar het ziekenhuis geëvacueerd omdat zijn medische toestand was verslechterd. De gekende terrorist van Hamas de 44-jarige Ramadan Mashahra, die werd veroordeeld tot 20 jaar voor terrorisme, is na dagen van weigering om te eten of drinken in ernstige toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Een bron van de gevangenen vertelde Haaretz dat Hamas-leiders in Ramon, Nafha, Eshel, Ktziot en Rimonim gevangenissen woensdag een vergadering hielden en hun volgende stap coördineerden. Ze dreigen de staking uit te breiden en willen Hamas-leiders in Gaza hierin betrekken.

Ook in het voorjaar was er een hongerstaking aan de gang door tientallen Palestijnse veiligheidsgevangenen die behoren tot de Hamas-terreurgroep. Aan die staking kwam in april 2019 na acht dagen hongeren, een voorlopig einde nadat Israëlische functionarissen naar verluidt overeengekomen waren om publieke telefoons in hun gevangenissen te installeren.

De staking begon nadat de Israel Prisons Service cellulaire stoorapparaten op de afdelingen had geïnstalleerd om te voorkomen dat gevangenen gesmokkelde mobiele telefoons zouden gebruiken. De IPS zei dat de afgelopen maanden ongeveer 300 mobiele telefoons naar binnen werden gesmokkeld, waarvan sommigen berichten tussen terreurcellen bevatten.

De mobiele telefoons werden gebruikt om terreuraanslagen te coördineren en waren betrokken bij ten minste 14 recente pogingen om aanvallen van binnen Israëlische gevangenissen te coördineren, zei het IPS.

Na wekenlange spanningen over hun gestoorde mobilofoons in de gevangenis, hebben de Hamas gevangenen ongeveer 300 gesmokkelde telefoons ingeleverd. In ruil daarvoor krijgen ze toegang tot openbare telefoons. In de Israëlische gevangenissen worden thans in alle haast openbare telefooncellen geplaatst.

Plaatje hierboven: Telefoontoestel geïnstalleerd in de gevangenis van Maasiyahu in Ramle, in centraal Israël, december 2018. Palestijnse gevangenen gebruiken bij voorkeur liever hun eigen mobilofoons om met hun familie, makkers en terreurleiders buiten de gevangenis te communiceren [beeldbron: Haaretz]


Bronnen:

♦ naar een artikel36 terrorist prisoners on strike over jamming devices – 36 jailed terrorists tried and punished after starting hunger strike following the installation of cellular jamming devices” van 15 september 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Josh Breiner “Palestinian Prisoners Launch Hunger Strike in Israeli Jails Over Cellphone Jamming Devices” van 13 september 2019 op de site van Haaretz

♦ naar een artikelJailed hunger-striking terrorist transferred to hospital after days of refusing to eat” van 15 september 2019 op de site van Behind the News (BTN)

3 gedachtes over “36 gevangen Palestijnse terroristen in hongerstaking omdat hun mobilofoons gestoord worden

  1. Misschien kunnen deze islamitische vrijheidstrijders naar Nederland worden overgeplaatst ,de Nederlandse gevangenis is een walhalla van vrijheid voor deze islamitische moordenaars ,en de kosten per persoon bedragen plus minus 600 euro per dag x 36 = 216.000 euro per dag!!Dat is nog eens een bijdrage aan ontwikkelingssamenwerking ,de terroristenvereerster Sigrid Kaag ( minister van D66) zal hier met hart en ziel aan meewerken ( zij was immers “topdiplomaat “)!Als de gepensioneerden nou een beetje worden gekort zijn de kosten snel gedekt!Zo doen wij dat in ons tolerante Nederland en grote delen van Europa!!!

    Like

Reacties zijn gesloten.