Lessen van 9/11: Immigratie is belangrijkste wapen om botsing tussen beschavingen te veroorzaken

Plaatje hierboven: Vreugde taferelen in het vluchtelingenkamp Shatilla in Libanon. Op 9/11 dansten de Palestijnen in de straten en schoten hun wapens leeg in de lucht om de aanslagen op het World Trade Center en de gruwelijke moord op zovele Amerikanen te vieren [beeldbron: Fox News]

Twee dingen gebeurden er in 2001. Islamitische terroristen voerden hun meest succesvolle aanval op Amerika uit met de moord op 2.977 mensen waaronder ca. 450 Joden en Israëliërs. En het aantal immigranten dat permanent verblijf verkreeg, heeft voor het eerst in tien jaar het miljoen (jaarlijks) overschreden.

Vóór 2001 was een miljoen-plus een getal dat een paar jaar zou kunnen blijven hangen vooraleer terug te dalen. Tegenwoordig is dit de nieuwe norm. Afgezien van één bliep rijden we al meer dan tien jaar op de miljoen plus-trein. De weerstand tegen die trend is momenteel het enige dat we lijken te hebben geleerd van 9/11.

Na tientallen jaren te zijn afgeslacht door terroristen die hier zijn gekomen als toeristen, vluchtelingen en immigranten, proberen we eindelijk de deur te sluiten voor reizigers uit islamitische terroristische staten. En het duurde slechts 16 jaar. Dat komt omdat niets uit het verleden leren onze specialiteit is geweest.

Vier jaar vóór 9/11 hadden moslimterroristen het World Trade Center gebombardeerd in een mislukte poging om de torens neer te halen. Omar Abdel Rahman, de blinde sjeik in het midden van het terroristische complot, had erop aangedrongen: “Wij zijn doordrongen met terreur omdat we ons moeten voorbereiden welke macht we kunnen hebben om de vijand van Allah en uw vijand te terroriseren. De Koran zegt ‘terreur plegen’.

Het hoogtepunt van onze inspanningen op het gebied van terreurbestrijding vond plaats na 11 september met Operation Green Quest. Dat was onze laatste serieuze poging om de infrastructuur van islamistisch terrorisme in dit land te kraken. Tegenwoordig bestaat terreurbestrijding voornamelijk uit informanten en undercovermedewerkers die eenzame ISIS-aanhangers vangen voordat ze een aanval uitvoeren. Verder gaan was zelfs voor Obama onaanvaardbaar.

De War on Terror bereikte ook zijn hoogtepunt in de creatieve en meedogenloze aanvallen op Al Qaida en de Taliban na 9/11. Maar het duurde niet lang voordat die campagne ontaardde in het opbouwen van naties, eindeloze juridische procedures voor gevangen terroristen in het Bush-tijdperk, en het voeden van duizenden soldaten in een vleesmolen met beperkende rules of engagement en in onderhandelingen met de Taliban in het Obama-tijdperk.

Ondertussen heeft Kris Bauman, die had betoogd dat “de Obama-regering creatieve (maar legale) manieren moet vinden om Hamas in een oplossing op te nemen” de functie van Senior Director voor Israëlische, Palestijnse, Jordaanse en Egyptische zaken bekleed van 2017 tot 2018 totdat John Bolton de Nationale Veiligheidsraad overnam. Tegenwoordig leidt Bauman het Eisenhower Center aan de Air Force Academy.

9/11 was noch een begin noch een einde van de terreur. De oorlog waarin we ons bevinden, is al meer dan duizend jaar aan de gang. Het zou nog eens duizend kunnen duren voor we een videoclip maken van de voorstanders die over ‘eindeloze oorlog’ spreken. Oorlogen gaan door zolang een partij bereid is om die te voeren.

De nachtmerrieachtige realiteit is dat de andere kant bereid is om voor altijd te vechten. Dat is een waarheid die voor de meeste mensen te verontrustend is om te verwerken. Maar totdat we dat begrijpen, hebben we absoluut niets geleerd vanaf 11 september 2001.

Dit is geen WO II. Het is niet de Koude Oorlog. Het is een botsing van beschavingen. Technologie, straalvliegtuigen en internet hebben onze beschavingen elkaar laten overlappen. Oorlog is het onvermijdelijke resultaat.

Immigratie, geen kogels en bommen, is het belangrijkste wapen van een botsing niet tussen legers, maar tussen beschavingen. 16 jaar later zijn we pas begonnen, niet om te vechten, maar om onszelf te verdedigen tegen een botsing van beschavingen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Daniel Greenfield “Did We Learn Anything From 9/11?” van 11 september 2019 op de site van Frontpage Magazine

2 gedachtes over “Lessen van 9/11: Immigratie is belangrijkste wapen om botsing tussen beschavingen te veroorzaken

  1. Ik ben radicaal tegen de islamieten invaders, islam hoort niet in de Westerse wereld, geen éne punt aan de lijn.
    Ik heb met geen enkele religie een probleem (islam is een ideologie) en het kleurtje maakt me niet uit behalve als het kleurtje een islamiet, is zoals ze nu massaal uit Soedan Somalië en van waar dan ook uit Afrika komen.
    WEG ER MEE.
    Tussen haakjes, bij de slachting op Nine Eleven stonden ook in Borgerhout de islamieten te juichen, indertijd door de mainstream media (BRT en co) onder de mat geveegd, sterker nog ontkent.

    Like

Reacties zijn gesloten.