Zal Bernie Sanders anticonceptie in Gaza pushen om overbevolking en armoede te bestrijden?

De CNN Town Hall-discussies over klimaatverandering hadden voor elk wat wils. Als het op de armste plekken ter wereld aankwam, dacht Bernie Sanders aan anticonceptie, aan geboortecontrole.

In antwoord op een vraag over de menselijke bevolking die klimaatverandering veroorzaakt, ging Sanders verder dan het opleidingsniveau van de vraagsteller en introduceerde het idee dat abortus een oplossing is die de Verenigde Staten zouden moeten helpen, met name onder de armste landen, door te zeggen:

Het Mexico City-akkoord, dat Amerikaanse hulp ontzegt aan organisaties over de hele wereld die vrouwen toestaan ​​abortus te plegen of zelfs betrokken te raken bij anticonceptie, is volkomen absurd. Dus ik denk dat vooral in de arme landen over de hele wereld waar vrouwen niet noodzakelijkerwijs een groot aantal baby’s willen hebben en waar ze via anticonceptie de mogelijkheid kunnen hebben om het aantal kinderen dat ze hebben, te controleren, iets is dat ik heel, heel sterk steun.

Er is één plaats in de wereld die niet alleen arm is en kampt met [te] hoge geboortecijfers, die dagelijks duizenden monden te voeden krijgt door de Verenigde Naties, die tevens de gezondheid van de bevolking beheert, en dat is: Gaza.

♦ Armoede: Volgens een rapport van de Palestijnse Autoriteit bedroeg het BNP in 2016 in Gaza per hoofd van de bevolking $ 1.822. Dat zou de regio op nummer 147 van 194 landen rangschikken. Het werkloosheidscijfer voor mensen ouder dan 15 jaar was 43,9 procent, ongeveer hetzelfde percentage als de mislukte staten Venezuela en Jemen, de hoogste ter wereld.

♦ Overvol: er leefden in 2017 zowat 1,9 miljoen mensen in Gaza op een oppervlakte van 365 vierkante kilometer, of 5.205 mensen per vierkante kilometer. Dat zou de Strook rangschikken als nummer 6 achter de rijke enclaves van Macau, Monaco, Singapore, Hong Kong en Gibraltar.

Kinderdagverblijf ‘Dalal Mughrabi’ in Khan Younis, Gaza

♦ Hoge geboortecijfers. In Gaza is ongeveer 41,7 procent van de bevolking jonger dan 15 jaar en heeft het gemiddelde huishouden 5,6 mensen. Het hoge percentage jongeren is een fenomeen dat voorkomt in arme Afrikaanse landen (Gaza-rangorde # 24), terwijl de grote gemiddelde gezinsgrootte wordt aangetroffen in het Midden-Oosten, Noord- en West-Afrika.

De vruchtbaarheidscijfers van de vrouwen in deze landen zijn de hoogste ter wereld, in schril contrast met de laagste vruchtbaarheidscijfers in de hierboven genoemde kleine, dichtbevolkte rijke landen van Singapore en Hong Kong.

Abortus & anticonceptie verboden in ‘Palestina’
Gaza heeft de armoede en geboortecijfers van grote Afrikaanse landen in een compact gebied dat typerend is voor rijke kapitalistische enclaves. Maar Gaza heeft het voordeel ten opzichte van de Afrikaanse landen dat het een grote aanwezigheid van de Verenigde Naties heeft – 13.189 in UNRWA-personeel vanaf januari 2019 – om hen te bedienen.

UNRWA biedt gratis gezondheidsdiensten aan de bevolking van Gaza die zich identificeren als vluchtelingen, en verleent diensten aan bijna 100 procent van alle pre- en postnatale bezoeken. Toch was het gebruik van anticonceptie op de Westelijke Jordaanoever en Gaza volgens de VN slechts 56,5 procent, ook al heeft UNRWA volledige toegang tot de bevolking en biedt het gratis diensten aan.

Omdat abortussen door de Palestijnse Autoriteit verboden zijn, moeten vrouwen bovendien zoeken naar reguliere middelen om geboortebeperking te zoeken, zoals voorzien door UNRWA, of naar Israëlische ziekenhuizen reizen voor de procedure

Sanders bazelt
Dat brengt ons allemaal terug bij de opmerking van Bernie Sanders over het toestaan ​​dat Amerikaanse fondsen naar arme landen stromen om abortussen te vergemakkelijken en anticonceptie actief te bevorderen.

Sanders staat bekend als een politiek lichtgewicht inzake buitenlands beleid dat zich nooit diep in de kwestie verdiept tijdens zijn decennia in Washington, DC. Nu, vanwege zijn presidentiële opleiding, heeft hij zich omringd met pro-Palestijnse stemmen zoals James Zogby en Linda Sarsour die Gaza een centraal thema hebben gemaakt in zijn korte script.

Dus, zal Bernie US dollars uitgeven om de Palestijnse Autoriteit ertoe te brengen om abortus te legaliseren en actief anticonceptie in een van de armste en compactste regio’s te pushen? Ligt zijn trouw bij zijn klanten in de klimaatverandering of bij zijn Arabische activisten?


Bronnen:

♦ naar een artikelWill Bernie Sanders Push Birth Control in Gaza?” van 11 september 2019 op de site van First One Through

Een gedachte over “Zal Bernie Sanders anticonceptie in Gaza pushen om overbevolking en armoede te bestrijden?

  1. Wat een dwaas die Sanders mond snoeren en op een gesloten afdeling plaatsen voor ouderen met psychiatrische problemen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.