Iran bedreigt niet enkel Israël: Teheran zit achter bijna 100 aanslagen op Saoedi-Arabië; Europa snurkt

Plaatje hierboven; De door Iran bewapende terreurgroep Ansar Allah, een sjiitische Houthi-beweging waarvan de rebellen in Jemen actief zijn, hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor drone-aanvallen op twee Saoedische Aramco-olieraffinaderijen in Saoedi-Arabië [beeldbron: screenshot video Euronews]

Europa blijft volharden in dwaasheid en politiek immobilisme en negeert het feit dat Iran zijn proxies Hezbollah (Libanon), Ansar Allah (Jemen), Hamas en PIJ (Gaza), verder blijft ophitsen tegen de VS en zijn bondgenoten met inbegrip van Israël. Teheran financiert openlijk de terreur om het Midden-Oosten te ontwrichten en op de puinen ervan zijn Groot-Perzische Rijk herop te richten.

Intussen blijft Teheran verder werken aan de ontwikkeling van atoomwapens en lijkt de situatie verder uit de hand te lopen. Daar zal vroeg of laat (eerder vroeg) ook Europa in de klappen moeten delen. Daar is geen ontkomen aan en wegkijken van de spreekwoordelijke Olifant in het Salon (Ayatollah Iran) zal Europa niet redden van het débàcle dat er onvermijdelijk zit aan te komen.

Het Perzische Rijk 2500 jaar geleden

Saoedi-Arabië zei zaterdagavond dat drone-aanvallen op zijn belangrijkste oliefaciliteiten, een van ’s werelds grootste en belangrijkste energieproductiecentra, ongeveer de helft van de oliecapaciteit van het koninkrijk, of 5% van de dagelijkse wereldwijde olievoorziening, hebben verstoord.

De Saoedi-Arabische minister van Energie Prins Abdulaziz bin Salman zei in een verklaring aan CNN dat 5,7 miljoen vaten ruwe olie- en gasproductie per dag zijn aangetast. De nieuwste OPEC-cijfers van augustus 2019 stellen de totale Saoedische productie op 9,8 miljoen vaten per dag. De minister van energie zei:

Het bedrijf werkt momenteel aan het terugwinnen van de verloren hoeveelheden olie en zal het publiek binnen twee dagen updaten. Deze aanvallen zijn niet alleen gericht op de vitale installaties van het koninkrijk, maar ook op de wereldwijde olievoorziening en de veiligheid ervan, en vormen dus een bedreiging voor de wereldeconomie.

Het Saoedische ministerie van Binnenlandse Zaken had bevestigd dat de drone-aanvallen brand in de twee faciliteiten veroorzaakten. In een verklaring op Twitter zei het ministerie dat de branden onder controle waren en dat de autoriteiten onderzoek deden.

De Houthi-rebellen in Jemen namen de verantwoordelijkheid voor de aanslagen en zeiden dat volgens het persbureau Houthi Al-Masirah 10 drones gericht waren op Saoedische Aramco-oliefaciliteiten van de staat in Abqaiq en Khurais. Eerder op zaterdag gaf de Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo Iran de schuld voor de aanval op Saoedische oliefaciliteiten met Pompeo die twitterde:

Teheran zit achter bijna 100 aanvallen op Saoedi-Arabië, terwijl Rouhani en Zarif doen alsof ze zich bezighouden met diplomatie. Te midden van alle oproepen tot de-escalatie heeft Iran nu een ongekende aanval op de energievoorziening van de wereld gestart. Er is geen bewijs dat de aanvallen uit Jemen kwamen. We roepen alle landen op om Iran’s aanvallen publiekelijk en ondubbelzinnig te veroordelen. De Verenigde Staten zullen samenwerken met onze partners en bondgenoten om ervoor te zorgen dat de energiemarkten goed bevoorraad blijven en Iran verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn agressie

Men gelooft al lang dat Iran van plan is om de Houthi’s te gebruiken om Jemen over te nemen en de belangrijkste strategische haven van Aden te veroveren, die de toegang tot de Rode Zee en uiteindelijk de Israëlische badplaats Eilat controleert. Iran heeft lang ontkend dat het de Houthi’s steunt en heeft ook Saudi-Arabische beschuldigingen ontkend dat Teheran de Houthi-rebellen in Jemen ballistische capaciteiten bezorgde.


Bronnen:

♦ naar een artikelAttacks on Saudi oil facilities cut 5% of global oil supply – Saudi Arabia says Houthi attacks on its key oil facilities have disrupted about half of the kingdom’s oil capacity” van 15 september 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelUS blames Iran after attacks on Saudi oil facilities cripple production – Riyadh says it is halting work at two plants targeted by drones in assault claimed by Yemen’s Houthi rebels; Pompeo accuses Iran of ‘unprecedented attack’” van 15 september 2019 op de site van The Times of Israel

5 gedachtes over “Iran bedreigt niet enkel Israël: Teheran zit achter bijna 100 aanslagen op Saoedi-Arabië; Europa snurkt

 1. Europa….. ach laat me niet lachen ik woon er zelf maar Europa bestaat niet. Ze willen het wel maar ze kunnen met dit logge lichaam niets zinnigs beslissen. Ze zijn veel te lief en niet opgewassen tegen dit brute salafistische geweld.
  Het “ gekke “ Frankrijk heeft het er zelfs over om Iran 15 miljard te geven om de atoom deal “ af te kopen” ( gemis aan inkomsten) en nog willen ze of kunnen ze in Europa niet zien dat Iran dit soort wereld ontwrichtende aanvallen pleegt.
  Ik denk dat Pompeo gelijk heeft maar hij kan zijn bron niet vermelden, dat is w.s.een Israëlisch infiltrant.

  Like

 2. Op bases van Jesaja:45 wist Selvaraj op YouTube te melden dat de 45ste president van de VS een man zal zijn.( oktober 2016). In deze tekst gaf Kores ( Cyrus) de Joden toestemming om na 70 jaren Babylonische gevangenschap Jerusalem te herbouwen.Zo ook Trump:70 jaar na de stichting van de staat Israel.Toeval? In ieder geval zal God 24 jaar wonen in het Witte Huis om Israel te beschermen.( Kat Kerr op YouTube).We krijgen 8 jaren Trump daarna 8 jaren Mike Pence en daarna 8 jaren weer een conservatieve Republikein.We beleven historische tijden!

  Like

 3. Wederom zoveel dwaasheid bij het Brusselse Beest wegkijken baantjes jagers alom het werk terrein van de duisternis zijn er nog integere bestuurders ? Om depressief van te worden😌
  Maar kop op er is hoop in Jezus de Messias

  Like

 4. Inderdaad.
  Europa blijft volharden in dwaasheid.

  Zij laat alleen eensgezind haar geslepen gebit zien wanneer Israel weer ‘iets fouts doet….en dat is altijd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.