Vrome islamiet die twee Joden neerstak in Amsterdam is ‘vergeten’ waarom hij dat deed

Plaatje hierboven: Arabische antisemitische cartoon op de Facebookpagina van Al Fatah (Abbas) die de Palestijnen – en de ‘échte’ moslims in het algemeen – moet aanzetten tot het kelen van zoveel mogelijk Joden, waar ze zich ook mogen bevinden [beeldbron: Memri.org]

Martin Colmans en zijn zoon Sharon zijn aan de dood ontsnapt, toen hun buurman – een Egyptische waterpijpverkoper – zaterdag op de Albert Cuyp-markt met een groot mes plotseling op hen instak. Dankzij twee kordaat ingrijpende Marokkaanse buurmannen kon de messentrekker op tijd worden overmeesterd“, berichtte De Telegraaf op 19 maart van dit jaar.

Het slachtoffer, de Nederlands-Joodse Martin Colmans herinnert zich het incident alsof het gisteren was: “Ineens kwam hij aanrennen vanuit zijn winkel. Hij stak meteen op me in. De eerste beweging wist ik nog te ontwijken, maar daarna raakte hij me. Het mes verdween zo’n 25 centimeter in mijn been. Daardoor kan ik nu ook moeilijk lopen.”

Een half jaar later moest de Nederlandse dader van Egyptische origine zich op donderdag 12 september verantwoorden op de rechtbank voor zijn daden. Hij wordt beschuldigd van de poging tot doodslag op de Joodse vader en zoon. Tegenover de rechter vertelde hij tot eenieders consternatie dat “hij was vergeten waarom hij hen had neergestoken.

A Lone Wolf in A’dam
Tijdens de eerste hoorzitting in de zaak vroegen de slachtoffers de rechter om een ​​religieus of racistisch motief te overwegen, dat momenteel niet is opgenomen in de aansporing. De Egyptische waterpijpverkoper Taha Ewis Bakri Abdel Ghani (plaatje rechts) ontkende echter de feiten niet.

De ‘lone wolf’ (he he…) werkte in een winkel op de markt en had in het verleden verschillende geschillen gehad met de Colmans en anderen, die bij de autoriteiten klaagden over geweld van zijn kant.

Op de hoorzitting van donderdag presenteerde een advocaat voor Ewis Bakri Abdel Ghani psychiatrische evaluaties aan het Amsterdamse straftribunaal en verklaarde hem geestelijk ongeschikt om terecht te staan ​​voor zijn acties, volgens een rapport van het AT5-televisiestation.

Samen met de aanklacht wegens doodslag voor het neersteken van Colmans en zijn zoon Sharon, wordt Ewis Bakri Abdel Ghani beschuldigd van mishandeling van de echtgenote van de vrouw van Colmans. “Ik weet niet wat er is gebeurd. Het is geen periode in mijn leven die ik me wil herinneren,” zei Ewis Bakri Abdel Ghani tijdens de hoorzitting.

Ewis Bakri Abdel Ghani was vromer geworden in zijn moslimgeloof in de maanden voorafgaand aan de aanslag, waarin hij regelmatig naar Egypte vloog, zeiden de Colmansen. Hij begon buiten zijn winkel te bidden, de koran te lezen en naar hen te kijken, zeiden ze.

Esther Voet, hoofdredacteur van het Joodse weekblad van het NIW, die de hoorzitting bijwoonde, schreef dat de verdachte niet zou antwoorden wanneer hem werd gevraagd of de aanval antisemitisch was en alleen antwoordde dat “zijn zwager een rechter is”.

Tip van de week: Haal een “eenzame wolf” in huis en los zélf het conflict op dat islam heeft met de westerse vrije wereld…

Nabloes, Judea & Samaria, 14 november 2014. “Geweldloze” Palestijnse ‘lone wolves’ tonen publiekelijk hun argumenten waarmee ze vrede willen bereiken met de Joden en Israël: een mes, enkele roestige bijlen en een revolver. Als dat maar goed afloopt …


Bronnen:

♦ naar een artikelStabber of Jewish father and son in Amsterdam says he forgot why he assaulted them” van 14 september 2019 op de site van The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)

♦ naar een artikelStabber of Jewish father and son in Amsterdam says he forgot why he assaulted them” van 13 september 2019 en een artikel van Cnaan Liphshiz “Jewish vendor and son stabbed by Egyptian colleague at iconic Amsterdam market” van 20 maart 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

4 gedachtes over “Vrome islamiet die twee Joden neerstak in Amsterdam is ‘vergeten’ waarom hij dat deed

 1. De dader hoe dan ook zo lamg mogelijk se gevangenis in. Liefst pittige arbeid. Kan ‘ie zijn geheugen opfrissen…Kan ‘ie zich afvragen welk recht hij heeft om op een medemens in te steken…

  Like

 2. De Koran is een aantoonbaar fascistoïde boek ,waardoor kinderen van jongsaf aan worden volgepompt met Jodenhaat ,en haat naar andersdenkenden!De Europese dwaze elite ,rechters ,officieren van justitie en andere goedbedoelende notabelen kunnen kletsen tot sint juttemis ,maar het probleem van de islam is al bijna 1400 jaar onderbelicht en onderschat !!Gelukkig zijn de meeste moslims te goeder trouw ,maar elke radicaliserende moslim kan een gevaar zijn voor zijn of haar omgeving !!Door ernstigste uitwassen van Jodenhaat wordt de democratische staat Israël elke dag bedreigd!!De islam is een uit het rijk der duisternis geïnspireerde ideologie,en kan in combinatie met een psychose een mens veranderen in een psychopaat (in de volksmond ; een verwarde persoon) met levensgevaarlijke gevolgen!!
  Tegenover de islam heb je de heilzame werking van het evangelie met YESHUA (JEZUS) als hulp!!!

  Like

 3. Liep regelmatig langs zijn winkel/stand over de Albert Cuyp, herkenbaar jood zijn, kan ik me zijn haatvolle uitdrukking op zijn gezicht goed herinneren. BS dat hij zich niet kan herinneren over het waarom.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.