Parlementslid van linkse Meretz partij rouwt om de dood van commandant van Hamas

Een prominente partijkandidaat voor de aanstaande verkiezingen op 17 december, Moshe ‘Mossi’ Raz van de extreemlinkse Israëlische Meretz-partij, klaagde over de “gewone dood van een man” aka Bassam al-Sayeh, de terroristische moordenaar van de Henkins, die stierf in een Israëlische gevangenis aan kanker “zonder familie of emotionele steun in een gevangeniscel.”

Mossi Raz
Geboren in Jeruzalem in 1965 uit Koerdisch-Joodse ouders, tijdens zijn IDF nationale dienst, bood Mossi Raz (plaatje rechts) zich aan als parachutist in de Parachutistenbrigade. Hij diende als soldaat en teamleider. Later ging hij bij de infanterie en, na voltooiing van een officiers opleiding, diende hij als pelotonsleider in de elite eenheid Maglan waarna hij afzwaaide als reserve majoor.

Raz kwam op 22 oktober 2017 in de Knesset als parlementslid voor Meretz ter vervanging voor voorzitster van de partij Zehava Gal-On nadat ze haar zetel had opgegeven wegens tegenvallende verkiezingsresultaten. Tegenwoordig wordt Meretz geleid door Nitzan Horowitz.

Meretz is populair onder de middenklasse, liberale linkse Israëliërs en pleit voor een tweestatenoplossing voor het Palestijns-Israëlische conflict en de verdeling van het land op basis van de oorlogsgrenzen van vóór 1967 ook wel de Auschwitz-grenzen genoemd.

Het tragische lot van de Henkins
De Palestijnse terrorist Bassam al-Sayeh, die leed aan bot- en bloedkanker, stierf in het Assaf Harofeh Medisch Centrum in Beer Yaakov, volgens de Prisoner Affairs Commission van de Palestijnse Autoriteit. De 47-jarige Sayeh was in Israël veroordeeld voor het autoriseren en helpen financieren van een schietpartij.

In oktober 2015 reed het gezin Henkin in hun busje op de weg ter hoogte van Beit Furik nabij Nabloes in Samaria, toen ze opeens werden beschoten. Het echtpaar Eitam en Naama Henkin werden voor de ogen van hun vier kinderen doodgeschoten, aldus een woordvoerder van Shin Bet. Hij voegde eraan toe dat Sayeh niet fysiek deelnam aan de aanval.

De Israel Prisons Service bevestigde in een verklaring dat Sayeh was overleden. Daarin stond dat de Hamas-operator leed aan ongeneeslijke chronische ziekten sinds hij voor het eerst in hechtenis kwam in oktober 2015. De Izz ad-Din al-Qassam Brigades, Hamas’ moordbrigade, zeiden in een verklaring dat de Shahidna Bassam al-Sayeh diende als veldcommandant in zijn gelederen en een van de daders was van de aanslag op de Henkins.

Het is dan ook totaal onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat parlementslid en oud-IDF-majoor Mossi Raz treurt om de dood van een terrorist in een Israëlische cel, die notabene een veldcommandant was van de Al Qassam Brigades van Hamas met bloed aan de handen. Tja, met zo’n ‘vrienden’ heb je geen vijanden meer nodig.

Plaatje hierboven: Eitam en Na’ama Henkin werden op 1 oktober 2015 voor de ogen van hun vier kinderen doodgeschoten. De terrorist Bassam al-Sayeh, een ‘journalist’  van Hamas, werd als medeplichtige aan de moord eveneens veroordeeld [beeldbron: Ynet]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Shalom Pollack “A terrorist mourned by the left – A Meretz party candidate bemoaned the’lonely death of a man,’ the terrorist murderer of the Henkins, who died in prison of cancer ‘without family or emotional support in a prison cell’” van 13 september 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ een artikel op deze blogPalestijnen protesteren tegen terrorist die aan kanker stierf in een Israëlische gevangenis” van 10 september 2019

3 gedachtes over “Parlementslid van linkse Meretz partij rouwt om de dood van commandant van Hamas

  1. Merez leden & volgelingen zijn over het algemeen welgestelde arrogante hufters die denken alles beter te weten dan het ‘gewone klootjesvolk. Zij hebben een vaste aanhang maar meer ook niet!

    Like

Reacties zijn gesloten.