Joodse activisten strijden voor gelijke rechten op de Tempelberg in Jeruzalem +video

Plaatje hierboven: “De Zionisten bestormen Al Aqsa en trachten de moslims van de Tempelberg verjagen. Dàt nooit!” blokletterden de Palestijnse media. Ah wat, zoals de beelden bewijzen viel het met die ‘gewelddadige bestorming’ allemaal nog wel mee… Tja, waar zijn de Palestijnen toch zo bang voor? Voor een biddende Jood?

Ondanks het feit dat het altijd de heiligste plaats van het Joodse volk is geweest, blijft gebed door niet-moslims verboden op de Tempelberg, een regel die sommige dappere Israëli’s proberen te veranderen.

Beperkingen op de Tempelberg zijn frustrerend voor leden van niet-islamitische religies, wier bezoekstijden ernstig worden ingekort. Zulke bezoekers, inclusief Joodse Israëli’s, mogen niet bidden op de plaats waar beide Joodse heilige tempels bijna 1000 jaar stonden.

Terwijl het gebedsverbod strikt wordt gehandhaafd door het islamitische vertrouwen dat toezicht houdt op de site, bezoeken Joodse activisten van de Temple Mount Faithful Movement de Tempelberg en werken ze aan het veranderen van de regels zodat alle gelovigen daar in vrede kunnen bidden.

Video: De Temple Mount Faithful Movement hoopt
de Joodse aanwezigheid op de Tempelberg te vergroten

♦ De ‘Temple Mount Faithful‘ beweging, opgericht in 1967 door Gershon Salomon, een voormalige commandant van een infanterie eenheid van de IDF. Hij streed met zijn eenheid o.a. op de Golan Hoogtes en in de Zesdaagse Oorlog van juni 1967 en maakte aldus de bevrijding van Jeruzalem mee op 7 juni 1967. Op 30 juli 1980 annexeerde Israël de Tempelberg en werden Oost en West-Jeruzalem verenigd en opnieuw één en ondeelbaar.

♦ De beweging  beoogt de bevrijding van de Tempelberg van Arabische (islamitische) bezetting en geeft ondersteuning aan de nederzettingen in Jeruzalem, Judea, Samaria en de Golanhoogten die ze als heilig Israëlische gebieden beschouwen: “Niemand mag het Woord en de Wil van God breken door de kolonisten te bevelen te vertrekken.” Andere strijdpunten zijn bv.:

De Rotskoepel en de Al Aqsa-moskee werden op deze Joodse of Bijbelse heilige plaats geplaatst als een specifiek teken van islamitische verovering en overheersing. De Tempelberg kan nooit aan de Naam van God worden gewijd zonder deze heidense heiligdommen te verwijderen. Er is gesuggereerd dat ze worden verwijderd, overgebracht naar en herbouwd worden in Mekka. Tevens wordt geijverd voor de wederopbouw van de Derde Tempel in overeenstemming met de woorden van alle Hebreeuwse profeten (Ezechiël 40-44). Deze Tempel zal een huis van gebed zijn voor het volk van Israël en alle naties (Jesaja 56: 7: “Mijn huis zal een bedehuis genoemd worden voor alle volken“).


Bronnen:

♦ naar een artikelWATCH: Jewish Activists Fight for Equal Rights on Temple Mount” van 12 september 2019 op de site van United With Israel

Een gedachte over “Joodse activisten strijden voor gelijke rechten op de Tempelberg in Jeruzalem +video

  1. Het mohammedanisme is als een hond: “als die eenmaal ergens heeft gepist, is het gelijk territorium”……

    Like

Reacties zijn gesloten.