Meeste Palestijnen willen conflict met Israël verderzetten zelfs als ze een soevereine staat hebben

Vijf grote Europese landen hebben donderdag hun bezorgdheid geuit over de belofte van premier Binyamin Netanyahu om de Israëlische soevereiniteit in de Jordaanvallei toe te passen, indien verkozen.

Ze spoorden Israël en de Palestijnse Arabieren aan om geen stappen te ondernemen die ‘de levensvatbaarheid van een tweestatenoplossing in gevaar zouden brengen‘ en het moeilijker maken om vrede te bereiken.

Internationaal recht, voor wie?
Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië zeiden in een gezamenlijke verklaring aan The Associated Press dat een dergelijke stap “een ernstige schending van het internationale recht zou vormen,” waarmee ze dus duidelijk Israël viseren en niét de Palestijnen.

De Palestijnen vallen blijkbaar nog steeds buiten het ‘internationale recht’ en mogen en doén wat ze willen. Wetteloos en ongesanctioneerd door de internationale gemeenschap. Kijk maar naar Hamas en Co in Gaza en de voortdurende golf van terreur, raketten, aanslagen en brandstichtingen jegens Israël.

De vijf landen zeiden “zeer bezorgd te zijn over de aankondiging van een mogelijke annexatie van gebieden op de Westelijke Jordaanoever, met name de Jordaanvallei en de noordelijke oever van de Dode Zee.

Echter, die annexatie van de Jordaanvallei is absoluut noodzakelijk om de veiligheid van Israël’s burgers te verzekeren, want aan de andere kant van de Jordaanoever wachten Hezbollah, de IRGC, Syrië en Iran om in Israël toe te slaan. Jordanië heeft dan wel een vredesakkoord met Israël maar heeft al aangekondigd dat het zich ‘neutraal’ zal opstellen wanneer een oorlog zou uitbreken.

Land voor Vrede
Om de een of andere reden blijft Europa zich halstarrig vastklampen aan het idee van Land voor Vrede, dat expliciet zou leiden tot de oprichting van een “soevereine Palestijnse staat op de Westelijke Jordaanoever met ‘Oost-Jeruzalem’ als hoofdstad.

Europa meent bovendien dat, eens dat Palestijnse soevereiniteit wordt bereikt en de Palestijnen hun eigen staat hebben, dit het definitieve einde van het conflict zou betekenen van Israël met de Palestijnse Arabieren. Bizar. Want voor de Palestijnen is de tweestatenoplossing slechts een doorstart naar een volgende ronde van strijd, geweld en bloedvergieten.

Het Washington Institute for Near East Policy blijft de resultaten van een peiling van de Palestijnse opinie vanaf juli langzaam vrijgeven. We hebben naar eerdere resultaten gekeken en de nieuwe releases zijn net zo verschrikkelijk.

Meestal consistent tussen generaties… was de afwijzing van permanente vrede met Israël. Gevraagd of een tweestatenoplossing “het einde van het conflict met Israël” zou zijn, antwoordde slechts 34% van de jonge Westbank-respondenten ja; het aandeel was zelfs nog lager onder oudere inwoners (25%).

In Gaza waren de algemene meningen hierover en veel gerelateerde kwesties enigszins gematigder, maar het generatieverschil was daar omgekeerd: 38% van de jonge respondenten in Gaza zei dat een tweestatenoplossing het conflict zou moeten beëindigen, terwijl 46% van hun ouderen het eens was met dit idee.

Deze cijfers betekenen dat gemiddeld genomen, het aantal Palestijnen dat het conflict wil voortzetten, zelfs nadat ze een staat hebben gekregen, diegenen overtreffen die het niet eens zijn met een marge van 2 tegen 1.

J-Street en Peace Now en praktisch de hele Democratische Partij en heel West-Europa beschouwen het als een axiomatische gedachte dat een nieuwe ‘Staat Palestina’ vrede zou brengen. Stemmen die erop wijzen dat de Israëlische concessies in het verleden aan Palestijnen minder, niet meer, vrede hebben overstemd.

Hier hebben we feitelijk bewijs dat een tweestatenoplossing helemaal geen oplossing is. In plaats daarvan zeggen Palestijnen zelf dat het meer terreur en aanvallen zou moeten veroorzaken.

En wat dan met de ‘nederzettingen’? Elke nederzetting die in het nieuwe Palestina overblijft, zou worden vernietigd en ontruimd worden, precies zoals dat in 2005 in Gaza is gebeurd. Dus waarom zeggen de Palestijnen dan nog steeds nee? Omdat ja zeggen zou hebben geëist dat ze een definitief vredesakkoord zouden ondertekenen dat een Joodse staat accepteerde over wat zij beschouwen als het moslimpatrimonium.

Het sleutelwoord hier is ‘definitief’. De Palestijnen zijn vrij bereid om tijdelijke overeenkomsten te ondertekenen, zoals Oslo. Raamakkoorden  zoals Annapolis. Of een staakt-het-vuren, zoals de wapenstilstand van 1949. Alles behalve een laatste deal. Alles behalve een laatste vrede. Alles behalve een verdrag dat het conflict voor eens en voor altijd beëindigt – terwijl een Joodse staat nog steeds overeind blijft.

Al bijna een halve eeuw streven de Verenigde Staten naar een regeling in het Midden-Oosten op basis van de formule van land voor vrede. Land voor vrede produceerde de Israël-Egypte vrede van 1979 en de Israël-Jordanië vrede van 1994. Sindsdien heeft Israël de Palestijnen drie keer vrede aangeboden. En telkens hebben ze geweigerd.

Waarom? Om precies dezelfde reden waarom Abbas in de Verenigde Naties is gaan zetelen en daar zijn diplomatiek offensief verder te zetten: om land te krijgen zonder vrede. Soevereiniteit zonder wederzijdse erkenning van een Joodse staat. Staat zonder onderhandelingen. Een onafhankelijk Palestina in een voortdurende staat van oorlog met Israël.

Israël gaf in 2000 het land zonder vrede op in Zuid-Libanon en ontving in ruil daarvoor oorlog (de Libanonoorlog van 2006) en 150.000 Hezbollah-raketten nu gericht op het Israëlische thuisland. In 2005 gaf Israël het land zonder vrede in Gaza op en werd opnieuw beloond met oorlog – en een constante raketaanval van een openlijk genocidale Palestijnse ministaat.

Israël is bereid land op te geven, maar nooit meer zonder vrede. Een laatste vrede. Dat is precies wat elke Palestijnse leider van Haj Amin al-Husseini tot Yasser Arafat tot Mahmoud Abbas heeft geweigerd te accepteren. Daarom is er nooit vrede geweest, ongeacht wie Israël regeert. Territoriale geschillen zijn oplosbaar; echter existentiële conflicten zijn dat niet. Land voor vrede, ja. Land zonder vrede is niets anders dan een uitnodiging voor nationale zelfmoord.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Five European countries concerned over sovereignty pledge” van 13 september 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van EoZ “Large majority of Palestinians say the conflict should continue even AFTER they get a state” van 12 september 2019 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikel van Charles Krauthammer “Land without peace: Why Abbas went to the U.N.” van 29 september 2011 op de site van The Washington Post

4 gedachtes over “Meeste Palestijnen willen conflict met Israël verderzetten zelfs als ze een soevereine staat hebben

 1. Er kan iets goeds komen als Israël de handen vrij heeft om iets op te bouwen in de regio. Iets waartoe de corrupte PA niet in staat is gebleken. Er blijven overigens twee gebieden over voor de Palestijnse Arabieren. Weet de EU ook waar het aan toe is. Dat gedoe ook afgelopen.

  Like

 2. Er zal eerst geen vrede komen als alle zogenaamde Palestijnen het land uit zijn
  Behalve de goede natuurlijk en vrede kan alleen maar door de Messias en dan wel helemaal echte vrede in het vrederijk wat gaat komen shalom

  Like

 3. Europa is een zinkend schip met zijn nep euro ,Israël moet stoppen met dat sprookje van een criminele islamitisch staat !! Islam is in al haar gradatie’s een zeer verwerpelijke ideologie!!Misschien kunnen alle zich” Palestijnen “noemende moslims naar Europa verhuizen ,dan kunnen de twee kolderieke Europarlementen (Brussel en Straatsburg)verbouwd worden tot salafistische haattempel (moskee)!De uitkeringen voor de Palestijnen liggen al klaar ,want de zeer kundige maffiabaas Mario Draghi heeft de euro vrijwel gratis gemaakt!!
  Eventueel kunnen alle pensioengerechtigden in Nederland en België hun pensioen inleveren voor de nieuwe geïmporteerde islamitische vrijheidstrijders ,dat is nog eens solidariteit !

  Like

 4. 5 grote EU landen + UN Gueteres hebben ‘per direct hun bezorgdheid uitgesproken over Netanyahu’s belofte om delen v.d. “W-bank” te annexeren, daar dit een “ernstige schending” van het Internationaal recht is…..en de levensvatbaarheid van een 2-staten “oplossing” in de weg zou staan.

  Hoe vreemd is het dan dat deze zelfde 5 grote EU landen + UN Gueteres nooit ‘per direct hun bezorgdheid uitspreken over de bijna dagelijkse, al 18 jaar durende raket aanvallen van Hamas, die toch ook echt een deel van ‘het palestijnse volk’ zijn.

  Is dit niet een schending van het Internationaal recht?
  Maar…hier géén pieps van deze ‘bezorgde’ EU-hypocrieten.

  Ik zou diezelfde 5 grote EU landen + UN Gueteres willen horen wanneer deze zelfde terreur taktiek word uitgevoerd t.a.v. hun eigen landen & bevolking.

  Ik dat Engeland, Frankrijk, Italie, Spanje, Duitsland & Portugal dan ‘per direct de wapens zouden grijpen om dit zootje totaal te vernietigen.

  Ze zouden het zéker geen 18 jaar laten dooretteren om de ‘vredeskansen’ met een terreur bende niet te schaden.

  Het zou dan ook meer gepast zijn dat Europa zich met Europeese zaken bemoeit.

  Problemen genoeg!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.