Populaire Turkse acteur: ‘Het Zionisme is een vloek voor de wereld’

Bahadır Yenişehirlioğlu, een Turkse acteur die de hoofdrol speelde in de antisemitische Turkse tv-serie Payitaht: Abdülhamid (De Laatste Keizer), zei in een interview op 25 augustus 2019 op TRT Arabic TV (Turkije) dat “de Torah is vervalst door  de Joodse Rabbijnen.”

Hij beweerde dat zij er een ideologisch en gepolitiseerd boek van hebben gemaakt dat het Zionisme omarmt door te zeggen dat de joden het uitverkoren volk zijn en dat andere naties bestaan ​​als de slaven van de Joden.

Yenişehirlioğlu zei dat Joden die in het Zionisme geloven anders zijn dan degenen die dat niet doen en hij bekritiseerde Israël omdat het de Palestijnen behandelde op een manier die volgens hem nazi-achtig was.

Hij beweerde verder dat Israël Palestijnse kinderen gevangen zet en steriliseert door ze bloot te stellen aan geconcentreerde bestraling. Hij voegde eraan toe dat het expansieve beleid van Israël mogelijk is gemaakt door Amerikaanse steun.

Hieronder enkele passages uit het interview:

Interviewer: “U zag de realiteit toen u naar Jeruzalem ging. Het aantal keren dat de Israëliërs u stopten, zij in uw tas keken en zij u vroegen of u moslim was … Hoe reageerde u daarop?”

Bahadır Yenişehirlioğlu:

Het was moeilijk. Echt, het was moeilijk. Omdat de Thora, die vóór [de Koran] kwam, het boek van Allah is. Maar de Thora van vandaag, die door de rabbijnen is vervalst en geruïneerd, is een volledig ideologisch boek. Het is een gepolitiseerd boek. Als we kijken naar de Thora van vandaag, degene die niet het woord van Allah is en die de Joodse rabbijnen hebben geschreven en veranderd, staat er dat de Israëlieten het uitverkoren volk ter wereld zijn en dat alle andere naties zijn geschapen om hen te dienen en hun slaven te zijn. Er staat dat hun bloed, eer en eigendom rechtmatig zijn voor [de Joden]. Is het mogelijk voor ons om zoiets te accepteren? Dit vormt volledig het Zionisme


Ik wil Joden die geloven in een Zionistische filosofie en die genadeloos zijn op deze manier scheiden van oprechte Joden met goede bedoelingen – [ik wil] diegenen scheiden die geloven in een Zionistische filosofie van degenen die niet geloven in een Zionistische filosofie. Tegenwoordig zijn er in Israël Joden die ingaan tegen het beleid van de Israëlische staat. Ze protesteren en ze kunnen nadenken. Ik ben geen vijand van de Joden. Ik heb niet zo’n neiging. Wat ik hier probeer te onderstrepen, is het Zionisme, dat een vloek voor de wereld is.


U kunt op geen enkele manier uitleggen hoe een natie die jarenlang leed onder de handen van de nazi’s en die de grootste moeilijkheden ondervond, nu dezelfde dingen doet die ze hebben ervaren met de moslims van Palestina. Kleine kinderen worden gearresteerd en naar de gevangenis gestuurd, waarne we dagenlang niets van hen hebben gehoord … Onlangs horen en lezen we dat ze worden blootgesteld aan geconcentreerde straling om hun genetische structuur te vernietigen en te voorkomen dat ze zich voortplanten, om zo hun geslacht te verbreken. Wat ze aan het doen zijn, is eigenlijk complete genocide


Als u naar kaarten van het historische proces kijkt, zult u zien hoe Israël in de loop van de tijd een expansionistisch beleid heeft aangenomen, omdat er een macht als Amerika achter zit. We weten ook heel goed dat Joods geld het Amerikaanse beleid bepaalt. Jeruzalem wordt geaccepteerd als de hoofdstad van de Joden is een kwestie die de Amerikaanse president heeft ondertekend en die we nooit hebben geaccepteerd.

Over de TV-serie Payitaht: Abdülhamid
Volgens medewerkers van de Stichting voor Defensie van Democratieën bevordert de serie een antidemocratisch, antisemitisch en samenzweerderig wereldbeeld, dat een afspiegeling is van dat van de Turkse president Erdoğan. De Washington Times merkte op dat de serie

[..] een wereldbeeld bevordert dat griezelig vergelijkbaar is met dat van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan: een vrije pers, secularisme en democratie zijn het werk van buitenlandse mogendheden, religieuze minderheden en goddeloze liberalen, en dienen uiteindelijk om de nationale identiteit van eer en veiligheid uit te hollen. Maar een diepere duik in de serie laat zien dat niet alle journalisten worden beschuldigd van laster, maar een bepaald segment dat bijdraagt ​​aan de wijdverbreide notie van nepnieuws.

Plaatje hierboven: In de populaire antisemitische TV-serie Payitaht: Abdülhamid (De Laatste Keizer) waarin de acteur Yenişehirlioğlu als Tahsin Pasha de rol van premier en persoonlijke secretaris van Sultan Abdulhamid speelt, wil de Sultan “een Joodse samenzwering verhinderen om een Israëlisch thuisland te stichten“. Meer artikels omtrent de TV-serie Payitaht: Abdülhamid zie op MEMRI TV Clips No. 6035, No. 6037, No. 6039, No. 6052 en No. 6053 [beeldbron: Facebook]


Bronnen:

♦ naar een artikelTurkish actor: Jews made Bible into political book” van 12 september 2019 op de site van The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)

♦ naar een artikel en een videoTurkish Actor Bahadır Yenişehirlioğlu: Israel Sterilizes Palestinian Children by Exposing Them to Radiation” van 25 augustus 2019 op de site van Memri.org

2 gedachtes over “Populaire Turkse acteur: ‘Het Zionisme is een vloek voor de wereld’

 1. De wereld en hun probleem met een sterke maar recalcitrant Israel.

  Joden & Zionisten, allemaal rijk (gelukkig maar) en allemaal succesvol & invloedrijk (ook prima) zijn al helemaal niet te verteren.

  15 miljoen Joden (waarvan de helft vrouwen & kinderen) die 8.5 biljoen wereld bewoners beheersen.

  Dat is inderdaad zéér verdacht!

  Alhoewel dit met zoveel idioten die zoveel onzin uitkramen misschien minder moeilijk is dan het lijkt.

  Like

 2. De zoveelste lapzwans. Leuk vinden om zich te verzetten. Waarom eigenlijk? Verzint zijn sprookjes niet zelf, maar bauwt gewoon wat na.
  Dat de Turken zich niet schamen voor zo’n domoor. Het is toch geen reclame voor je land.
  Zolang het bij kletsen blijft, maakt ie zich maar vooral belachelijk.

  Like

Reacties zijn gesloten.