In het zuiden van Israël was het op woensdag weer al terreur en geweld wat de klok slaat

Na de vijf raketten die vanuit Gaza op dinsdagavond werd afgevuurd naar de Israëlische kuststeden Ashdod en Ashkelon, die premier Netanyahu, die in Ashdod een verkiezingsmeeting hield, noopte om tijdelijk veiliger oorden op te zoeken, was het op woensdag opnieuw prijs in Israël.

♦ Op woensdagmiddag 11 september werden minstens drie raketten door Palestijnse terroristen vanuit Gaza op Zuid-Israël afgevuurd. Code Red raketsirenes klonken in de kibboets van Yad Mordechai en Netiv Ha’asara. Een van de raketten explodeerde in een serre. Geen verwondingen werden gemeld. In reactie daarop beschoten IDF-tanks twee terreurposten van Hamas in het noorden van de Strook.

♦ Arabische terroristen uit Gaza sneden een gat door het veiligheidshekken dat de Strook scheidt van Israël, infiltreerden in Israël, grepen een doos munitie en vluchtten terug naar Gaza. De IDF bevestigt dat eerder een aantal terroristen infiltreerde uit Gaza en een lege munitiekist stal.

♦ Even nadien werden er opnieuw raketten afgeschoten door terroristen in Gaza naar de stad Ashkelon in het zuiden van Israël. Code Red raketsirenes klonken in de industrie zone van Ashkelon en Mavki’im. Volgens Arabische rapporten, richtten IDF-tanks zich op een Hamas-terreurpost na de aanval. In de centraal gelegen stad werd Deir al-Balah ook een Hamas wapenopslagplaats bestookt

Plaatje hierboven: Hamasleider Yahiya al-Sinwar: “Vrede enkel mogelijk nadat Israël is vernietigd!” Zouden ze dat ook gehoord hebben in het HQ van de Europese Unie in Brussel? Jazeker, maar enkel wat Israël schaadt wordt in de EU genoteerd en uitgedragen. Palestijnse terreur wordt systematisch en welwillend als ‘een kwajongensstreek’ onder het Brusselse tapijt geveegd

♦ IDF-soldaten arresteerden twee terroristen die het veiligheidshekken saboteerden en Israël binnenvielen vanuit het zuiden van Gaza. De terroristen waren gewapend met messen en cutter snijmessen. Ze werden gearresteerd in de buurt van de grensovergang en werden door de soldaten meegenomen voor ondervraging.

♦ Israëlische straaljagers voerden vergeldingsacties uit waarbij een terreurdoelwit van Hamas in Gaza werd gebombardeerd na verschillende raketaanvallen vanuit Gaza en invasiepogingen in Israël. Code Red raketsirenes klonken in Zikim en Mavki’im tijdens de luchtaanvallen.

♦ Volgens Arabische rapporten schoten moslimterroristen op Israëlische vliegtuigen met zware wapens vanuit Beit Lahiya in het noorden van de Strook, waardoor het Iron Dome-verdedigingssysteem en sirenes werden geactiveerd.

Volgens de website van de Al Qassam Brigades (Hamas) werden bij al deze tegenacties van Israël in Gaza geen Palestijnse Arabieren gedood noch verwond, wat de precisie onderstreept waarmee de Israëlische luchtmacht en het geschut te werk gaat.

Tot zover een ‘gewone’ doordeweekse dag in Gaza en zuidelijk Israël … Voor zover ik heb kunnen nagaan werd hierover nergens bericht in de reguliere media, behalve dan op Israëlische en Palestijnse nieuwssites en uiteraard op Brabosh.com. Vreemd. Hoewel. De westerse pers bericht enkel wanneer ze iets vinden waarvan ze denken dat ze er Israël mee aan de muur kunnen nagelen.


Plaatje hierboven: Ashdod, Israël, dinsdag 10 september 2019. Hamas schoot enkele raketten af naar o.a. Ashdod waar Netanyahu op dat ogenblik een verkiezingsmeeting hield. De premier werd snel door enkele veiligheidsagenten weggeleid naar een schuilplaats maar hervatte enkele minuten later zijn activiteiten [beeldbron: Al Qassam]


Bronnen:

♦ naar een artikelRockets launched at civilians in southern Israel – IDF retaliates with tank fire” en een artikelMuslim terrorists infiltrated into Israel, stole empty ammo box and fled back to Gaza” en een artikelRockets fired by Muslim terrorists from Gaza at Israeli civilians in Ashkelon” en een artikel2 Muslim terrorists armed with knives arrested after invading Israel from Gaza” en een artikel “Israel bombs Hamas terror targets in response to rocket attacks and invasion attempts from Gaza” van 11 september 2019 op de site van Behind The News (BTN)