Het anti-Israëlische monsterverbond van de wereld veroordeelt Netanyahu’s annexatieplannen

Premier Netanyahu zei dinsdagavond 10 september dat hij, als hij werd herkozen, de soevereiniteit over de Jordaanvallei en de Dode Zee zou toepassen. De premier deed zijn betoog voor annexatie waarbij hij een kaart toonde (plaatje hierboven) van de Jordaanvallei die hij als eerste gebied onder het bestuur van Israël wil plaatsen.

Netanyahu voegde eraan toe dat in een later stadium, nadat de VS zijn vredesplan voor het Midden-Oosten hebben gepresenteerd, Israël soevereiniteit zou toepassen op alle Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria, met name in Area C dat conform de Oslo Akkoorden al meer dan 25 jaar onder het gezag van Israël staat.

Het anti-Israëlische monsterverbond
Uiteraard brachten zijn verklaringen een voorspelbare storm van protesten teweeg onder de bondgenoten van de ‘Palestijnen’ inclusief de traditionele vijanden van de Joodse staat en meer algemener de vijanden van de Joden an sich, in het bijzonder onder diegenen die de Palestijnse terreur tegen Israël steunen (of negeren) die uitgaat van Gaza, en deze aan de grens van de Golan Hoogtes met Syrië (Hezbollah en Iran) en in Judea & Samaria (Al Fatah en Co).

De bondgenoten van ‘Palestina’ negeren tevens de dreiging aan de noordelijke grens van Israël die uitgaat van Hezbollah in Libanon dat 150.000 raketten op Israël gericht houdt en dat zich heeft ingegraven in Syrië samen met de Iraanse IRGC en het leger van de Ayatollah’s van Iran.

Die bondgenoten in West en Oost negeren tevens de aanhoudende dreigementen van Iran om Israël van de kaart te vegen en die met dat specifieke doel (Israël vernietigen) in het geheim verder werkt aan de productie van een eigen atoomwapenarsenaal met de oogluikende steun van de EU-landen.

Hetzelfde Iran dat een indrukwekkende reeks proxies (Arabische terreurgroepen zoals Hamas en de PIJ) manipuleert, financiert en bewapend naast deze die reeds in Syrië en Irak opereren die met z’n allen Israël naar het leven staan.

En niet te vergeten een sectie van Islamitische Staat (ISIS,Daesh) dat vanuit de noordelijke Sinaï (in Egypte) de veiligheid van de Joodse staat aan de zuidelijke grens bedreigt.

Vandaar dat Israël zich beter niks moet aantrekken van die internationale kritiek en veroordeling die er altijd is geweest en nooit meer is weggegaan sinds de heroprichting van de Joodse staat in 1948. Israël dient zich enkel bekommeren en te focussen op de binnenlandse veiligheid en vrede voor het Joodse volk van de natiestaat Israël.

Rusland
Rusland waarschuwde woensdag dat de belofte van premier Binyamin Netanyahu om de Jordaanvallei te annexeren de spanningen zou kunnen escaleren, meldt AFP.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zei bezorgd te zijn over het plan van het Israëlische leiderschap en zei dat de uitvoering ervan zou kunnen leiden tot een “scherpe escalatie van spanningen in de regio (en) de hoop op de totstandbrenging van langverwachte vrede tussen Israël en zijn Arabische buren zou ondermijnen“.

Moskou wees erop dat de pre-verkiezingsbelofte van Netanyahu een ‘scherpe negatieve reactie’ in de Arabische wereld teweegbracht en herhaalde zijn oproep tot directe gesprekken tussen Israël en Palestijnse Arabieren.

Europese Unie
De aankondiging werd ook bekritiseerd door de Europese Unie (EU), die waarschuwde dat annexatie “de kansen voor vrede in de regio zou ondermijnen.” Een EU-woordvoerder zei in een verklaring volgens het AFP dat…

… het beleid van constructie in en de uitbreiding van de nederzettingen illegaal zijn onder de internationale wet en het doorzetten hiermee de levensvatbaarheid van de tweestatenoplossing en de vooruitzichten op een duurzame vrede ondermijnen.

Verenigde Naties
Dezelfde teneur klonk ook bij de Verenigde Naties die Israël waarschuwden dat “een dergelijke stap in strijd zou zijn met het internationale recht en geen internationaal juridisch effect zou hebben”, aldusVN-woordvoerder Stephane Dujarric die eraan toevoegde:

Het standpunt van de secretaris-generaal is altijd duidelijk geweest: unilaterale acties zijn niet nuttig in het vredesproces. Elke Israëlische beslissing om zijn wetten, rechtsgebieden en administratie op te leggen in de bezette Westelijke Jordaanoever heeft geen internationaal juridisch effect.

Arabieren weer boos
De aankondiging van Netanyahu werd ook veroordeeld door Arabische en moslimlanden, die zeiden dat dit “een gevaarlijke ontwikkeling en een nieuwe Israëlische agressie vormt.” Ze waarschuwden ook voor “de gevolgen van deze gevaarlijke, illegale en onverantwoordelijke’ bewegingen die de kansen op vooruitgang in het vredesproces ondermijnen.

De functionarissen van de Jordaanse en de Palestijnse Autoriteit zeiden dat een dergelijke maatregel het hele ‘vredesproces’ zou kunnen ‘doden’ en ‘het hele’ vredesproces ‘zou kunnen’ vernietigen. De voorzitter van het Jordaanse parlement, Atef al-Tawarneh, ging zelfs zo ver door ervoor te waarschuwen dat een dergelijke beweging zelfs de vrede met het land zou kunnen schaden en het vredesverdrag met Israël – slechts één van de twee met de buren van Israël – “op het spel staat.”

De regering in de Syrische hoofdstad Damascus ‘veroordeelde’ Netanyahu’s gelofte, met een Syrische bron van buitenlandse ministerie die aan het staatsnieuwsagentschap SANA vertelde dat het een ‘expansief’ plan was en een ‘flagrante schending’ van internationale verdragen.

Saoedi-Arabië markeerde de aankondiging als een ‘gevaarlijke escalatie’ en belegde zondag een ‘noodvergadering’ van de ministers van Buitenlandse Zaken van de 57 lidstaten van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) in Jeddah om de kwestie te bespreken.

Minister van Buitenlandse Zaken Abdullah bin Zayed al-Nahyan van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hekelde het voorstel van Netanyahu als ‘electorale uitbuiting in de meest gruwelijke vorm’, terwijl Abdellatif al-Zayani van de Gulf Cooperation Council de retoriek van de Israëlische premier typeerde als een ‘gevaarlijke en agressieve provocatie’ .

En, last but not least, buiten de Arabische wereld, veroordeelde Turkije, de trouwste bondgenoot van Hamas, de belofte van Netanyahu als ‘racistisch’. Ankara beloofde “de rechten en belangen van onze Palestijnse broeders en zusters tot het einde verdedigen“, zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu.

Plaatje hieronder: Hamasleider Ismail Haniyeh en de Turkse president Recip Erdogan bezweren om samen Israël van de kaart te vegen


Bronnen:

♦ naar een artikelRussia concerned over sovereignty in Jordan Valley” en een artikelEuropean Union warns Israel against annexation” van 11 september 2019 en een artikelArab countries slam Netanyahu ‘sovereignty’ pledgeeen artikelUN warns Israel over annexation plans” van 10 september 2019 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Het anti-Israëlische monsterverbond van de wereld veroordeelt Netanyahu’s annexatieplannen

 1. Alsof Netanyahu de bekende veroordelingen van de Usual Suspects niet kent.

  *Het doet er niet toe wat de wereld zegt, het gaat erom wat Israel doet.

  Israel & Joden zitten al tot hun hals volgepropt met duizenden jaren van de ‘mening van de wereld…………en anno 2019 word die beleefd maar resuluut uitgekotst.

  “”Deze annexatie brengt het vredesproces in gevaar en vernietigd de 2-staten ‘oplossing””……..en dat is maar goed ook!

  *Zonder het verleden bestaat er geen toekomst.
  Israel blijft dus bij haar verleden en “de palestijnen” bij die van hen.

  Het “Palestijnse verleden” is een samenraapsel van leugens & fantasieën door een samenspel van Jodenhaters en zal het verdedigen hiervan nooit de gewenste toekomst brengen.

  *Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel.

  Al die spreuken zijn niet zomaar ontstaan!

  Like

 2. Die” Palestijnse islamitische leugen “staat gaat er niet komen ,al wil 99,999 van de wereld het!Het sprookje van de Islam met zijn haattempels (moskeeën) op de tempelberg zal spoedig voorbij zijn !!!Al is de leugen nog zo snel DE WAARHEID(YESHUA ) achterhaalt haar wel!!Het voorbeeld van Mohammed kan geen leidraad zijn voor een goed leven!!

  Like

Reacties zijn gesloten.