Hamas vuurt opnieuw 5 raketten af naar Ashkelon en Ashdod; IDF slaat hard terug

Minstens vijf raketten werden op dinsdagavond van 10 september vanuit Gaza naar de kuststeden Ashdod en Ashkelon gelanceerd, terwijl premier Netanyahu en Avigdor Liberman midden in campagnespeeches in Ashdod zaten naar aanleiding van de aanstaande verkiezingen op 17 september.

Twee van de raketten werden onderschept door het verdedigingssysteem van de Iron Dome-raket. In afwachting van een mogelijke escalatie werden openbare bomschuilplaatsen geopend en hebben politie en MDA-hulpdiensten in Zuid-Israël het alarmniveau verhoogd.

De gemeenteraad van Ashkelon meldde:

Na het alarm dat enkele ogenblikken geleden in Ashkelon werd gehoord, beval burgemeester Tomer Glam de opening van schuilplaatsen in de stad. Teams zijn ter plaatse en werken aan de implementatie van de richtlijn tijdens deze minuten. We merken op dat Het Iron Dome-systeem heeft twee raketten op de stad onderschept.

Gaza-media meldden dat Hamas zijn terreurposten heeft geëvacueerd voorafgaand aan vergeldingsacties, terwijl aanhangers van de terreur tegen Israël in Gaza de straat op trokken om de raketaanval te vieren die premier Netanyahu dwong om een schuilplaats op te zoeken.

Ten tijde van de sirene was premier Binyamin Netanyahu midden in een toespraak op een politieke conferentie in Ashdod. De toespraak werd gestopt, Netanyahu werd van het podium gehaald en de deelnemers werden geëvacueerd.

Een paar minuten later keerde Netanyahu terug naar het podium, hervatte zijn toespraak en zei nogal laconiek: “Als Hamas op ons schiet in het midden van het Likud-evenement, wil het ons hier waarschijnlijk niet hebben.”

IDF slaat terug
Acties van de IDF lieten niet lang op zich wachten. Israëlische straaljagers voerden vergeldingsacties uit op Hamas-terreurinfrastructuur in Gaza nadat ten minste vijf raketten door Arabisch Palestijnse terroristen naar Zuid-Israël waren gelanceerd.

De IDF bevestigde dat Israël op dinsdagavond 15 terreurdoelen in Gaza heeft getroffen, waaronder een aantal doelen op een militaire site voor wapenproductie, een aantal doelen in een militaire compound van de zeemacht van Hamas en een terreurtunnel van de Hamas-terreurgroep.

De aanval werd uitgevoerd in reactie op raketvuur die eerder op dinsdagavond vanuit Gaza op Israëlisch grondgebied werd gelanceerd. “De IDF zal zich blijven verzetten tegen pogingen om Israëlische burgers te schaden en beschouwt de terreurorganisatie Hamas als verantwoordelijk voor wat er in en uit de Gazastrook gebeurt“, zei de IDF in een verklaring.

Volgens Arabische rapporten richtte de IDF zich op Hamas-infrastructuur in centraal Gaza, Deir al-Balah en Khan Yunis. Er werd intense Israëlische straaljager activiteit gemeld boven Gaza, mogelijk ter voorbereiding op extra aanvallen. PM Netanyahu voert momenteel veiligheidsoverleg met IDF-stafchef Aviv Kochavi en andere leden van de defensie-inrichting.

Plaatje hierboven: De Qassam Menorah van Sderoth, zuid-Israël, 27 december 2011. Bewoners hebben van brokstukken van qassam raketten die doorheen de jaren in hun stad zijn ingeslagen een negen-armige Menorah kandelaar gemaakt, symbool voor de jarenlange beschietingen van Hamas en Co vanuit de Gazastrook [beeldbron: Matty Stern]


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “Air Force Attacks 15 Gaza Targets Overnight, Netanyahu in Consultations” van 11 september 2019 en een artikel van Hana Levi Julian “Rocket Fire Aimed at Ashdod, Netanyahu Speaking Event” van 10 september 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Elad Benari “IDF attacks 15 terrorist targets in Gaza – IDF attacks Hamas targets in Gaza in retaliation for rocket fire on Ashdod and Ashkelon” van 11 september 2019 en een artikel van Gary Willig “Red alert siren interrupts Netanyahu speech” van 10 september 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelAt least 5 rockets fired by Muslim terrorists from Gaza at Israeli civilians in Ashkelon, Ashdod” en een artikelIsraeli fighter jets bomb Hamas terror targets in response to rockets launched at southern Israel” van 10 september 2019 op de site van Behind The News (BTN)

Een gedachte over “Hamas vuurt opnieuw 5 raketten af naar Ashkelon en Ashdod; IDF slaat hard terug

  1. Islam gerelateerde raketten !! Minder islam en heidendom zou de wereld een stuk dragelijker maken !! Israël moet Gaza weer ontruimen van deze islamitische fascistoïde moordenaarsbende !! Islam en vrede is onmogelijk !!!Mensen die de islam gefaciliteerd hebben zijn de landverraders van deze tijd!!!Er bestaat geen vredelievende islam en dat zie je als de islamieten in de meerderheid zijn ,en dan is het te laat!!Alleen de meest onnozele organisatie op aarde ,de United Nonsens( VN) heult gewoon door met de islam!!

    Like

Reacties zijn gesloten.