Het aftellen is begonnen naar een nieuwe veldslag tussen Israël en Hezbollah

Plaatje hierboven: Bagdad, Irak: Reguliere ochtendparade van Iraakse sjiitische moslims van de door Iran gesteunde terreurgroep Kata’ib Hezbollah (het Iraakse broertje van de Libanese Hezbollah): over de vlag van Israël stappen, eens goed boeren en een sch*et laten, in wat een duidelijke en ziekelijke obsessie is van Arabieren in het M-O die hopen om ooit Israël van de kaart te kunnen vegen [beeldbron: J-Post]

Verschillende experten hebben hun bewondering uitgesproken voor Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah.

Hogere militaire officieren in uniform en op pensioen, onderzoekers en journalisten die elk gebaar, glimlach, uitbarsting van woede en kritiek analyseren, schreeuwen of lachen en er betekenis aan toekennen beweren allemaal dat Nasrallah betrouwbaar is.

Hij maakt beloften en maakt die waar. Hij is trouw aan zijn beschermheren in Teheran ondanks de pogingen van Libanon om hem in bedwang te houden.

Echter, het beeld is gecompliceerder vanwege de bottom line: er kan met zekerheid worden gezegd dat Nasrallah een acteur en een leugenaar is die manipulatie tot een kunst heeft gemaakt.

Nasrallah volgt alles op de voet wat over hem en Hezbollah wordt gepubliceerd in Israël en vooral in het buitenland. Hij hecht veel belang aan de woorden en commentaren van hoge Israëlische officieren, zowel heden als verleden.

De interpretatie die hij aan deze rapporten geeft, is dat Israël bang is voor de militaire macht van Hezbollah en vooral de precisieraketten in het arsenaal van Hezbollah met hun vermogen om diep in Israël en bij strategische installaties aan te vallen.

Nasrallah volgt vooral die ‘experten’ die details verstrekken en de enorme omvang van de militaire dreiging van Hezbollah schetsen, vooral degenen die de namen van de meest bedreigde plaatsen en locaties in Israël noemen.

Vooraanstaande veiligheidsfunctionarissen beweren dat er in de volgende oorlog geen grenzen zullen zijn tussen het militaire front en het civiele thuisfront vanwege de indrukwekkend nauwkeurige Hizbullah-raketten, die deze differentiatie doen vervagen.

Hoe meer details over deze zaken in Israël worden verstrekt, hoe meer Nasrallah meer aanmoediging en plezier krijgt. Hij is van mening dat de Israëlische samenleving zwak is en niet voorbereid op oorlog, en dat zij alles zal doen om een ​​confrontatie met Hezbollah te voorkomen.

Het aftellen is begonnen
Het aftellen naar een brede confrontatie tussen Israël en Hezbollah is begonnen.

De kritische vraag, gebaseerd op de veronderstelling dat Israël de vestiging van fabrieken voor precisieraketten in Libanon niet zal toestaan, is wat er zou gebeuren als de volgende (en derde) keer, in plaats van dat Israël exacte informatie zou onthullen over deze precisieraketfabrieken, simpelweg overgaat tot het bestoken van deze installaties. Hoe zou Nasrallah reageren?

De werkhypothese van Israël moet zijn dat Nasrallah’s reactie uitgebreider zou zijn, en hij zou niet tevreden zijn met het lanceren van Kornet-raketten op militaire installaties en voertuigen. Mogelijke reacties kunnen variëren van het sturen van zelfmoorddrones naar Noord-Israël met als doel militaire en civiele doelen te raken tot het afvuren van raketten op militaire installaties en steden in de buurt van het grenshekken.

Wie is de baas?
Deze situatie zou zich kunnen ontwikkelen tot een bredere confrontatie als Israël escaleert in zijn reactie, hoewel Nasrallah geen volledige oorlog met Israël wil.

Het moet benadrukt worden dat Nasrallah uiteindelijk niet de strategische doelen van Hezbollah bepaalt, en zeker niet die van de sjiitische milities in Syrië, waarvan vele werken zonder de betrokkenheid van Nasrallah. Hun doelen worden bepaald door Iran en uitgevoerd door de Iraanse Quds Force-commandant, generaal Qasem Soleimani, die persoonlijk toezicht houdt op de militaire operaties van Hezbollah.

Er is gemeld dat Soleimani in Beiroet arriveerde onmiddellijk nadat de Kornet-raketten waren ingeslagen om er Nasrallah te ontmoeten. De commandant van de Quds Force van het Iraanse Revolutionaire Garde, die de Iraanse Opperleider Ali Khamenei vertegenwoordigt, is degene die de grenzen van het conflict bepaalt.

De Libanese beperking bestaat, maar het heeft geen betekenis voor het strategische doel van Iran.


Bronnen:

♦ naar een artikel van brigade-generaal (op rust) Dr. Shimon Shapira “Countdown Begins toward a Battle between Israel and Hizbullah” van 9 september 2019 op de site van The Jerusalem Center for Public Affairs JCPA

2 gedachtes over “Het aftellen is begonnen naar een nieuwe veldslag tussen Israël en Hezbollah

  1. bij de volgende aanval van Hezbollah moet zowel Nasrallah als Soleimani uitgeschakeld worden. Maakt niet uit of ze in Libanon, Syrie of Iran rondhangen.
    Dit soort tuig moet weg.

    Like

Reacties zijn gesloten.