Hezbollahleider Nasrallah vanuit zijn ondergrondse bunker: de IDF is een leger uit Hollywood

De Dwaas van Beiroet liet op maandag weer van zich horen. In een opgenomen televisie toespraak vanuit zijn ondergrondse bunker waar hij zich schuil houdt sinds 2006 uit schrik voor een aanslag op zijn persoon, bedreigde hij opnieuw Israël.

Hassan Nasrallah, de leider van de Libanese terreurorganisatie, noemde het Israëlische leger, aka de IDF, een ‘Hollywood-leger’, verwijzend naar de nep-evacuatie van twee soldaten na een recente Hezbollah-aanval in Noord-Israël.

Plaatje hierboven: Aan de Libanese grens op zondag 1 september 2019. Israëlische soldaten brengen slachtoffers weg van de aanval van Hezbollah. Echter, het waren geen echte mensen maar gewoon poppen die ze wegbrachten, bedoeld om Hezbollah te misleiden. Geslaagd Fake News dus [beeldbron: BTN]

Nasrallah mag dan wel een dwaas zijn en zo bang als een wezel, maar hij beschikt wel over ca. 150.000 raketten en missiles die vanuit Libanon en Zuid-Syrië gericht staan op Israël. Een levensgevaarlijke gek dus.

Nasrallah bedreigde Israël vanuit zijn bunker:

Jullie zijn een Hollywood-leger en we hebben een les geleerd van de show die jullie hebben opgevoerd. In toekomstige reacties, in plaats van één voertuig te raken, zullen we er meer raken, en in plaats van één doel te raken, zullen we er meer raken … laten we eens kijken hoeveel Hollywood-shows jullie kunnen uitvoeren.

Nasrallah zei bovendien dat er geen rode lijnen meer waren, een dag nadat de door Iran gesteunde terreurgroep beweerde dat het een Israëlische drone had neergeschoten zei Nasrallah:

Elke oorlog tegen Iran zal de regio doen ontbranden en landen en mensen vernietigen. Het wordt een oorlog tegen de hele weerstandsas. We zullen niet neutraal blijven in de strijd tussen goed en kwaad. Deze oorlog zal het einde zijn van Israël en de Amerikaanse hegemonie en aanwezigheid in de regio.

Nasrallah zei ook dat de groep en zijn bondgenoten, waaronder Iran, midden in een ‘grote campagne’ zaten:

We zitten midden in een grote campagne en de Verenigde Staten en Israël proberen ons te overvleugelen. De leider van dit kamp is [de Iraanse Opperste Leider Ali] Khamenei en het centrum is Iran. Vanavond en morgen zullen we [Benjamin] Netanyahu en [Donald] Trump vertellen dat we een volk zijn dat niet wordt getroffen door blokkades, sancties, armoede en honger.

Plaatje hierboven: Aanhangers van de sjiitische Hezbollah-terreurgroep komen bijeen om de uitzending te bekijken op een groot scherm van een toespraak van de leider van de beweging Hassan Nasrallah, in de stad Al-Ain in de Bekaa-vallei van Libanon op 25 augustus 2019 [beeldbron: AFP]

Hassan Nasrallah is zelf een grote fan van het witte doek. Sinds 2006 houdt hij zich verscholen in een bunker ergens in Libanon uit schrik om geliquideerd te worden door de Mossad. Vandaar dat hij zijn boodschappen altijd bekend maakt via grote videoschermen waarin hij zijn volgelingen toespreekt.

Die vrees is niet onterecht. Zijn voorganger, Abbas al-Musawi, werd geliquideerd door de Israel Defense Forces op 16 februari 1992. En ook Nasrallah’s bevelhebber in 2de rang, commandant Imad Mughniyah, werd op 12 februari 2008 gedood in een bomaanslag in Damascus.

Daarnaast zijn er in de loop der jaren nog vele kopstukken van Hezbollah in ‘verdachte’ omstandigheden om het leven gekomen waarvoor Hezbollah telkens de schuld bij Israël legde

Een Israëlische soldaat kan ook lachen met
de fratsen van de Dwaas van Beiroet:


Bronnen:

♦ naar een artikel van Tal Polon “‘Nasrallah didn’t understand what was happening'” – IDF spokesman discusses maneuver in which apparently-injured soldiers were evacuated, claiming a blow has been struck to Nasrallah’s image” van 5 september 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelWe’ll hit more targets: Nasrallah says lessons learned from ‘Hollywood’ IDF” en een artikelHezbollah leader warns Lebanon against new US mediator with Israel” van 10 september 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelNasrallah: Hezbollah learned lessons from IDF ‘Hollywood Army’” van 10 september 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelNasrallah from his underground bunker: The IDF is a Hollywood army” van 10 september 2019 op de site van Behind The News

3 gedachtes over “Hezbollahleider Nasrallah vanuit zijn ondergrondse bunker: de IDF is een leger uit Hollywood

Reacties zijn gesloten.