Overvallen op Joden in Berlijn en Warschau: Israëlische politici adviseren Joden zichzelf te bewapenen

Plaatje hierboven: Als Jood geboren zijn, kan uw gezondheid schaden. Vraag het maar aan de Israëlische student Yotam Kashpizky die van enkele Arabieren uit Qatar de afranseling van zijn leven kreeg in Warschau, Polen [beeldbron: Facebook/Barak Kashpizky]

Gistermorgen kwam het – zoals de politie van Berlijn bericht – in Berlin-Friedrichshain tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met een antisemitische achtergrond. In Warschau werd een groep Israëlische studenten door mannen uit Qatar in elkaar geslagen. In Israël adviseren toppolitici Joden in Berlijn om zichzelf te bewapenen.

Volgens de huidige stand van zaken praatte een 21-jarige tegen 05.00 uur voor een discotheek op de Warschauer Platz met drie even oude vrienden in het Hebreeuws. Dat hoorde een man. Die kwam op de 21-jarige af en sloeg hem met de vuist in het gezicht. Daarna vluchtte de aanvaller. De Joodse jongeman raakte gewond in zijn gezicht. De recherche van Berlijn heeft een onderzoek ingesteld.

Alle Israëlische studenten, die deelnamen aan een semester in Warschau, werden in de vroege ochtenduren van afgelopen zaterdag met geweld aangevallen in de Poolse hoofdstad, kennelijk door een groep jonge mannen uit Qatar. Twee slachtoffers belandden in het ziekenhuis.

Een van de studenten vertelde tegen de “Jerusalem Post” dat de mannen aangaven uit Qatar te komen en “Vrij Palestina”, “Vrij Gaza” en “Fuck Israël” naar de groep Israëli´s schreeuwden. Toen deze zeiden inderdaad uit Israël te komen, vielen de mannen uit Qatar hen aan.

Israëlische toppolitici raden Joden in Duitsland al langer aan om zichzelf te bewapenen, omdat de Duitse autoriteiten blijkbaar niet bereid of in staat zouden zijn hen te beschermen: “Draag grote knuppels”, adviseert de voormalige minister van Financiën van Israël, Yair Lapid, zijn landgenoten.

Zodoende stelt hij zich op niet mis te verstane wijze op tegenover de president van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland, Josef Schuster, die Joden adviseerde niet met een keppeltje door de stad te lopen:

Ik zeg u, u zou met een keppeltje op en een grote knuppel in handen moeten lopen en zichzelf beschermen. Omdat dit niet getolereerd kan worden.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcy Oster “21-Jähriger ins Gesicht geschlagen, weil er Hebräisch sprach” van 9 september 2019 op de site van B-Z Berlin

♦ naar een artikelIsraeli students assaulted by ‘Arabic speakers’ in Warsaw” van 9 september 2019 op de site van The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)

♦ artikel in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel van David Berger “Übergriffe auf Juden in Berlin und Warschau: Israelische Politiker empfehlen Juden Selbstbewaffnung” van 10 september 2019 op de site van Philosophia Perennis.

2 gedachtes over “Overvallen op Joden in Berlijn en Warschau: Israëlische politici adviseren Joden zichzelf te bewapenen

  1. Europa heeft niet veel geleerd uit het verleden ,het islamitisch antisemitisme wordt met miljoenen tegelijk geïmporteerd !!!Joodse mensen kunnen beter eerst op een schietschool gaan, alvorens gericht op hun potentiële aanvallers te gaan schieten !!En natuurlijk oefenen me het raak schieten op de benen, om zo de tegenstanders niet te doden!Op overheid en politie hoef je anno 2019 niet meer te rekenen,die komen meestal als het kalf verzopen is!!

    Like

Reacties zijn gesloten.