Barry Shaw: ‘Israël is de Franse kapitein Alfred Dreyfus in onze tijd’

Het Filmfestival van Venetië heeft de Grand Jury Prize voor beste film toegekend aan ‘J’ Accuse‘ (An Officer and a Spy) van Roman Polanski. De film gaat over het proces en de onrechtmatige veroordeling van een Joodse officier in het Franse leger in 1894.

De Dreyfus Affaire symboliseerde de opkomst en ‘bloei’ van het Franse antisemitisme. Maar tot op vandaag zweeft het Dreyfus-stigma over Frankrijk, zoals we hebben gezien met regelmatige uitbraken van gewelddadig en dodelijk antisemitisme tegen Franse Joden. Velen hebben hun toevlucht gevonden in de Joodse staat Israël.

Echter de Franse minister van Defensie, Florence Parly, heeft onlangs echter haar voornemen aangekondigd om Alfred Dreyfus postuum tot de rang van generaal te promoveren. Parly zei dat deze late eer ook werd gedaan ter nagedachtenis van de Franse Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Franse politie werden gedeporteerd naar nazi-concentratiekampen.

Er zijn nog steeds echo’s uit het verleden waarbij het Franse leger bezwaar maakt tegen het voorstel om een ​​standbeeld van Dreyfus op het voorplein van het Franse Gerechtshof te plaatsen. Het werd in plaats daarvan in het Joods Museum geplaatst. Ondanks lippendienst aangeboden door Franse topambtenaren, heerst er nog steeds Jodenhaat in Frankrijk en de belangrijkste dreiging is stevig vervat in de islamitische migrantengemeenschap.

Dit hebben de Fransen niét met enige overtuiging aangepakt. Totdat ze dat doen, zullen de Franse Joden de bescherming van Israël blijven genieten. Het zou de Fransen verplicht moeten zijn om de film van Polanski op eigen bodem te laten zien op het filmfestival van Cannes.

In zekere zin is Israël de Dreyfus van vandaag. De Joodse staat wordt voortdurend beschuldigd van aanklachten die Israël niet heeft gepleegd.

De beschuldigers verdoezelen de misdaden van anderen, die zij ondersteunen en verwelkomen in hun samenleving. Ze overladen deze criminelen met geld, onderscheidingen, uitnodigingen om zich bij hun strenge organisaties aan te sluiten.

Ze stellen hun boosaardige bedoelingen niet in vraag. Hun Esterhazy moet worden beschermd opdat hun vinger naar de collectieve Jood niet wordt beschouwd als iets dat zijn naam niet durft uit te spreken.

En dus is het de Midden-Oosterse Jood, de bedrieger die blijven moet worden veroordeeld terwijl de Palestijnse Esterhazy letterlijk weg mag komen met moord en verraad tegen de hele notie van rechtvaardigheid en vrede.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Barry Shaw “Israel. The Dreyfus of our time.” van 10 september 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ een artikel op deze blogFilmprijs voor Polanski’s nieuwe film ‘J’Accuse’ over Dreyfus Affaire verhit opnieuw de debatten” van 8 september 2019

Een gedachte over “Barry Shaw: ‘Israël is de Franse kapitein Alfred Dreyfus in onze tijd’

Reacties zijn gesloten.