Iran staat klaar om ‘het Zionistische regime van de kaart te vegen’

Boosaardig gedrag in de wereld van vandaag lijkt grotendeels het resultaat te zijn van mensen die de macht hebben om opzettelijk de andere kant op te kijken: hypocrisie. Momenteel is de Islamitische Republiek Iran een van de grootste begunstigden samen met China, Noord-Korea, Venezuela, Rusland, Turkije en Cuba.

Naast andere wetteloosheid is Iran sinds de islamitische revolutie in 1979 non-stop doorgegaan met het bedreigen van het bestaan ​​van Israël in strijd met hoofdstuk 1 van het Handvest van de Verenigde Naties – zonder enige terechtwijzing of berisping van de internationale gemeenschap.

Verbazingwekkend genoeg werd – en wordt nog steeds – Israël door dezelfde internationale gemeenschap gepest en bekritiseerd omdat het alleen voorzorgsmaatregelen heeft genomen om zijn burgers en territoriale integriteit te verdedigen, zoals elk ander land dat zou doen.

Als de Israëlische regering om welke reden dan ook ooit een verklaring zou afleggen over het vernietigen van Iran ‘binnen een half uur’, zoals Iran onlangs over Israël zei, zouden we waarschijnlijk nooit het einde van de kritiek uit alle delen van de wereld horen.

De Europese Unie zou waarschijnlijk nog meer maatregelen nemen om Israël tegen te werken. Er zou ongetwijfeld een spoedvergadering van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zijn om Israël te belasteren, gevolgd door landen die hun solidariteit en steun voor Iran betuigen.

Het was Mojtaba Zolnour, voorzitter van de Commissie Nationale Veiligheid en Buitenlands Beleid van het Iraanse parlement, die deze nieuwste dreiging uitbracht. Om de een of andere reden krijgt de Islamitische Republiek een gratis vrijgeleide voor het voortdurend dreigen om Israël van de kaart te vagen. Deze eenzijdige rechtvaardigheid is een geval van selectief geheugenverlies of schandalige dubbele normen door de internationale gemeenschap.

In een recente ceremonie in de noordelijke stad Urumiyeh heeft de commandant van het Islamitische Revolutionaire Garde Corps (IRGC) van Iran, majoor generaal Hossein Salami, opnieuw gezworen Israël te vernietigen. Hij pochte dat Iran zijn Libanese proxy [Hezbollah] zodanig heeft gemachtigd dat Hezbollah ‘alleen’ Israël kan vernietigen.

Volgens generaal Salami van de IRGC:

De Libanese Hezbollah heeft nu zoveel macht ontwikkeld door de ervaring van confrontatie met proxy-oorlogen dat het nu zelf in staat is het Zionistische regime van de kaart te vegen in elke mogelijke oorlog. Zij [de VS en hun bondgenoten] waren van plan de regionale invloed van Iran te ondermijnen, maar iedereen was getuige van de manier waarop dit beleid mislukte om de invloed van Iran te vergroten en een verenigd front werd gevormd tegen het Zionistische regime.

Salami wees er ook op dat Iran Hezbollah heeft geholpen zijn militaire capaciteiten in Syrië aan te scherpen om sterk genoeg te zijn om “het zionistische regime van de kaart te vegen”. Onthullend, toen de Iraanse generaal in april door de Opperste leider Ayatollah Ali Khamenei werd aangesteld als IRGC-commandant, bleek een van de belangrijkste redenen voor zijn benoeming zijn diepe vijandschap tegenover de staat Israël en het Joodse volk te zijn.

Voordat hij de IRGC-commandant werd, had Salami de leiding over het opbouwen van het ballistische raketsysteem van Iran dat in staat is Israël te ‘vernietigen’. De commandant van de IRGC heeft consequent zijn wens en ambitie gehandhaafd om Israël te vernietigen. Salami werd eerder geciteerd als zeggende:

Vandaag, meer dan ooit, is er vruchtbare grond – met de genade van God – voor de vernietiging, het wegvagen en de ineenstorting van het Zionistische regime. Alleen al in Libanon meer dan 100.000 raketten klaar zijn om te worden gelanceerd. Als er een wil is, als het [onze] belangen dient, en als het Zionistische regime zijn fouten uit het verleden herhaalt vanwege zijn misrekeningen, zullen deze raketten door de ruimte dringen en het hart van het Zionistische regime raken. Ze zullen de weg bereiden voor zijn grote ineenstorting in het nieuwe tijdperk. Het beleid van Iran ten aanzien van de terroristische groeperingen en het Zionistische regime zal niet veranderen, en dit regime zal van het mondiale politieke toneel verdwijnen.

Als een van de meest effectieve manieren om publieke steun in de Iraanse regering aan te trekken, is om Israël te belasteren, hebben Iraanse politici in het hele politieke spectrum steun getoond aan de commandant van de IRGC.

Iran heeft echter geen monopolie op geweld; Het moet door de internationale gemeenschap worden verteld – zonder twijfel – dat het Israël niet kan blijven pesten. De internationale gemeenschap van haar kant moet haar dubbele normen stoppen door maatregelen te nemen tegen de geloften van Iran om Israël te vernietigen.

Gelukkig, sinds de Amerikaanse president Donald J. Trump aantrad, is het Amerikaanse beleidjegens Iran de goede kant opgegaan. Gestaag escalerende economische sancties hebben de Iraanse economie ernstige schade toegebracht. Maximale druk is het juiste beleid om dit roofzuchtige regime te overbruggen.

Embleem van het Iraanse Revolutionaire Garde Korps (IRGC) [beeldbron: Wikipedia]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Majid Rafizadeh “Iran ready to ‘wipe the Zionist regime off the map’” van 10 september 2019 op de site van The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)

3 gedachtes over “Iran staat klaar om ‘het Zionistische regime van de kaart te vegen’

 1. Ik geloof niet dan Iran klaarstaat.
  Iran brult en balkt.
  Maar Iran word op de tijd van de Allerhoogste GEHAALD… en dan zal Iran wel anders piepen…
  En dan gaat het erom dat HIJ de Allerhoogste de hele wereld zal laten zien wie Hij is… Het gaat om ZIJNS NAAMS WIL.
  God zelf gaat straks met Iran de oorlog aan…..

  Like

 2. Wat een pochers de baardhaatmannen ze weten nog steeds dat de Enige over Zijn volk waakt wat er ook gebeurt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.