Palestijnse Autoriteit verzet zich tegen de bouw van een groot ziekenhuis in de Gazastrook

Het is geen nieuws dat de leiders van de Palestijnse Autoriteit geobsedeerd zijn door de Amerikaanse President Donald J. Trump en zijn regering. Toch hebben deze leiders nu werkelijk een nieuw dieptepunt in hun obsessie bereikt: ze verhinderen nu de oprichting van een nieuw ziekenhuis voor hun bevolking in de Gazastrook .

Het nieuwe veldhospitaal, bestaande uit zestien afdelingen, zal worden gebouwd in de buurt van de Erez-grensovergang tussen de Gazastrook en Israël. Het ziekenhuis werd door Israël goedgekeurd in het kader van een staakt-het-vuren dat de afgelopen weken is overeengekomen met de Hamas-leiders van de Gazastrook onder auspiciën van de Verenigde Naties, Qatar en Egypte.

Het 4000 vierkante meter grote ziekenhuis zal steunen op de infrastructuur, expertise en middelen van een internationale NGO genaamd Friendship en is bedoeld om een aanzienlijke verbetering van de medische diensten aan de Palestijnen in de Gazastrook te verzekeren. Bizar genoeg heeft Israël het project goedgekeurd terwijl ambtenaren van de Palestijnse Autoriteit pogen het project te verijdelen.

Minister van Gezondheid van de Palestijnse Autoriteit Mai Kaila, vertelde naar verluidt tijdens een vergadering op 31 juli in haar kantoor op de Westelijke Jordaanoever in Ramallah aan de afgevaardigde VN-coördinator voor het Midden-Oosten-vredesproces, Jimmy McGoldrick, “dat het veldhospitaal deel uitmaakt van een plan om de Westelijke Jordaanoever van de Gazastrook af te scheiden” en dat de regering van de Palestijnse Autoriteit het plan om een ziekenhuis te bouwen ziet als een “onderdeel van de Deal van de Eeuw”.

Als het doel van de oprichting van dit ziekenhuis humaan is, zou het beter zijn geweest om bestaande ziekenhuizen in de Gazastrook te ondersteunen en te ontwikkelen,” vertelde de Palestijnse minister aan de VN-ambtenaar. “Dit project gaat gehuld in de dracht van menselijkheid en verbergt tegelijkertijd een gevaarlijk politiek aspect“.

Kaila vroeg de VN-ambtenaar om deze boodschap over te brengen aan alle relevante partijen: de regering van de Palestijnse Autoriteit heeft effectief haar handen in onschuld gewassen t.a.v. van het nieuwe ziekenhuis.

Men zou verwachten dat de Palestijnse leiders een nieuw ziekenhuis zouden verwelkomen, aangezien dit de twee miljoen inwoners van de Gazastrook van dienst zou zijn. Deze leiders hebben er echter geen probleem mee om het leven van Palestijnse patiënten op te offeren op het altaar van hun haat tegen het vredesplan.

Ambtenaren van de Palestijnse Autoriteit hebben hun verzet tegen de bouw van het ziekenhuis gerechtvaardigd met het argument dat het is ontworpen om “de Westelijke Jordaanoever af te scheiden van de Gazastrook.”

“Het ziekenhuis dat Israël en de VS willen vestigen aan de noordelijke grens van de Gazastrook”, zo had de Palestijnse regering al op 8 juli verklaard, “maakt deel uit van de voortdurende pogingen om de scheiding tussen de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever te versterken onder humanitaire voorwendselen.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Bassam Tawil “Palestinians: What Is Wrong With Building a Hospital?” van 2 augustus 2019 op de site van The Gatestone Institute in een vertaling van W.J. Jongman en H. Sleijster van 6 september 2019

4 gedachtes over “Palestijnse Autoriteit verzet zich tegen de bouw van een groot ziekenhuis in de Gazastrook

 1. Ja, dit kon je ook van te voren bedenken.
  Zieken genezen…..hoe halen ze het in hun hoofd.

  Zoveel mogelijk slachtoffers & marterlaars maken voor de zieligheidsindustrie & palestijnse zaak, daar draait het om!

  (Natuurlijk niet familie van de leiders, die hebben een andere status en dus toegang tot de top ziekenhuizen).

  Like

  1. Alles kadert natuurlijk in de boycot van Hamas en Co door de Palestijnse Autoriteit omdat Hamas zich weigert te onderwerpen aan de PA en zijn milities en wapenarsenaal in eigen handen wil houden.

   Palestijnen die Palestijnen boycotten en hun eigen volk gijzelen en medische zorgen ontzeggen, daar lees je natuurlijk geen letter over in de westerse pers.

   Like

 2. Tja komen ze met het verhaal dat dat geld beter gebruikt kan worden om de bestaande ziekenhuizen te ondersteunen.
  Als dat doorgaat zal er weer flink in de pot met westerse gelden gegraaid worden.
  Zo doorzichtig als de neten maar geloof me maar dat gaat gewoon gebeuren, want het zijn zielige “palestijnen” nietwaar en daar moet je mee om de tafel blijven.

  Like

  1. Koppen worden in het zand gestoken als het hier over gaat, dat de mensen de ogen geopend mogen worden ook de ogen van de politiek.
   Ik kan me er heel druk om maken.
   En onze taak denk ik om deze berichten zoveel mogelijk door te geven aan de mensen om ons heen, ook richting de politiek !
   Hoe meer berichten de politiek hier over gaat krijgen hoe beter,
   misschien dat ze dan eens hier over na gaan denken.

   Like

Reacties zijn gesloten.