Meotti: Europeanen dromen hardop van massieve immigratie van moslims uit M-O en Afrika

Plaatje hierboven: Palestijnse vluchtelingen, vrouwen en kinderen, staan in de rij aan te schuiven voor hulp en geld aan het kantoor van de VN-hulporganisatie UNRWA in Gaza Stad. Meer dan 5000 Gazanen hebben de afgelopen achttien maanden hun plek gevonden in België [beeldbron: UNRWA]

Voor mij vandaag“, merkte de Frans-Joodse filosoof Alain Finkielkraut op, “is het meest essentiële ding de Europese beschaving“. Echter, massamigratie heeft de eenheid en solidariteit van de westerse samenlevingen al ondermijnd en heeft – in combinatie met het demoniseren van Israël in de hoop goedkope olie te verkrijgen en terrorisme te voorkomen – de politieke consensus na 1945 gedestabiliseerd.

Europa presenteert zichzelf als de voorhoede van de eenwording van de mensheid. De culturele wortels van Europa zijn hierdoor in gevaar gebracht. Volgens Pierre Manent, een gerenommeerde Franse politicoloog en professor aan de School voor Geavanceerde Studies in de Sociale Wetenschappen in Parijs:

Europese trots of Europees zelfbewustzijn hangt af van de afwijzing van de Europese geschiedenis en de Europese beschaving! We willen niets te maken hebben met de christelijke wortels en we willen absoluut de islam perfect verwelkomen.

Manent schreef deze woorden in het Franse maandblad Causeur. Hij noemde als voorbeeld Turkije:

Het was heel duidelijk dat niet alleen het massale islamitische karakter (zelfs vóór Erdogan) geen obstakel was, maar een soort motief, een reden om Turkije binnen de EU te loodsen. Het zou eindelijk het definitieve bewijs zijn geweest dat Europa zich had losgemaakt en zich had bevrijd van zijn christelijke afhankelijkheid.

De zuidelijke grens van Europa is nu de frontlinie voor deze massamigratie; Italië dreigt dat vluchtelingenkamp te worden. In de afgelopen maanden heeft Italië te maken gehad met een opeenvolging van boten uit Afrika, die haar beleid op de proef hebben gesteld; eerst de Sea Watch 3, vervolgens de Open Arms en ten slotte de Ocean Viking. Tot vlak voor de verkiezingen van Italië in maart 2018 staken migranten de Middellandse Zee over aan een snelheid van 200.000 per jaar.

Omdat de Europese veiligheidsministers het niet eens waren over de mediterrane vluchtelingencrisis, koos de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini ervoor om de Italiaanse havens te sluiten. Hoewel de Italiaanse rechtbank probeerde hem te beschuldigen van een “ontvoering” van migranten, werkte het beleid van Salvini en zakte de scheepslandingen in elkaar. In de eerste twee maanden van 2019 bereikten 262 migranten over zee Italië, vergeleken met 5.200 in dezelfde periode vorig jaar en meer dan 13.000 in dezelfde periode van 2017.

De Italiaanse regering stortte in elkaar op 20 augustus; er is nu de grote mogelijkheid dat een nieuwe linkse coalitie voor immigratie haar plaats zal innemen. Een schip dat 356 migranten uit Afrika probeert over te brengen, meer dan allen die in de eerste twee maanden kwamen, is op zee gestrand sinds het de migranten ophaalde tussen 9-12 augustus, in afwachting van toestemming om te landen. In de ene impasse na de andere hebben ngo’s geprobeerd de barricade van Salvini tegen illegale immigratie te doorbreken.

Eén schip deed dat al. Een van de kapiteins van de Sea Watch 3, een Duits staatsburger, Pia Klemp, werd zelfs geëerd door de stad Parijs voor het doorbreken van de Italiaanse blokkade. Volgens de andere Duitse kapitein, Carola Rackete: “Mijn leven was gemakkelijk … Ik ben blank, Duits, geboren in een rijk land en met het juiste paspoort” – alsof haar vastberadenheid om migranten te helpen, in haar eigen woorden, verwant zou zijn tot het relatief bevoorrechte leven dat ze in het Westen heeft geleefd.

Het is een valse marxistische opvatting onder jonge mensen in Europa dat als je succesvol of comfortabel leeft, dit alleen maar ten koste van de mensheid kan zijn geweest: “Als ik win, moet iemand anders verliezen.” Er lijkt helemaal geen concept te zijn van “Win-win” – “Als ik win, kunnen jullie ook winnen: iedereen kan winnen!” – dat ondersteunt een vrijemarkteconomie en heeft zo veel van de wereld zo spectaculair uit de armoede gehaald. Veel jongeren zien alleen barrières die moeten worden weggenomen. Pascal Bruckner noemde het de “tirannie van schuld“.

Helaas is de prijs voor cultureel relativisme pijnlijk zichtbaar geworden in Europa. Het uiteenvallen van westerse natiestaten is nu een reële mogelijkheid. Multiculturalisme – gebouwd op een achtergrond van demografische achteruitgang, massale deristallisatie en culturele zelfverwerping – is niets meer dan een overgangsfase die kan leiden tot de versnippering van het Westen. Een van de redenen daarvoor is dat de historicus David Engels “massamigratie, de vergrijzing van de bevolking, islamisering en de ontbinding van natiestaten” noemde.

Lees hier het volledige artikel van Giulio Meotti


Bronnen:

♦ naar een artikel van Giulio Meotti “European Dreams vs. Mass Migration” van 1 september 2019 op de site van The Gatestone Institute

4 gedachtes over “Meotti: Europeanen dromen hardop van massieve immigratie van moslims uit M-O en Afrika

 1. “De Europeese civilisatie”……….. een luchtkasteel.

  Gedurende heel haar bestaan bestaat de fameuse Europeese civilisatie uit colonisatie, slavenhandel, diefstal, racisme, Antisemitisme, neptoisme, dictatuur, (wereld) oorlogen, Spaanse Inquisitie & Armada, lijfstraffen, Auschwitz, pogroms, uitbuiting der zwakken etc.etc.etc.etc.etc.etc.etc.

  Dankzij de tolerantie politiek van verdwaasde geesten die menen hierdoor absolutie te verkrijgen, dendert Europa naar zijn eigen ondergang.

  Men denkt korte termijn, terwijl men niet wil inzien dat het hele immigranten gebeuren een pyramide is.

  De vele Moslims aan de onderkant van deze pyramide zijn diegene die de kinderen krijgen en dus zal het huidige aantal in de volgende 20 tot 40 jaar 4 tot 6 maal vervoudigen.

  Dit t.o. de ‘beschaafde’ Westerling die kiest voor carriere, geen of maximaal 2 kinderen.

  Tel uit je winst….zo moeilijk is het niet.

  De Moslim heerschappij in Europa gaat gebeuren via de baarmoeder….en de hulp van verdwaasde geesten.

  Onze landen steden zijn al onherkenbaar verandert en het is nog maar het begin.

  Liked by 1 persoon

 2. Tja het triestige aan de zaak is dat de partijen die de hordes islamieten invaders in het (voormalige) Avondland willen tegenhouden, weggezet worden als “xenofoob”.
  In Vlaanderen zijn de partijen aan zet die verloren hebben en die welwillend tegen de multikul aankijken, ik wordt als rechtse nationalist een “racist” geheten omdat ik –>mijn/onze<– cultuur en vrijheid wil behouden.
  Heb het al meermaals geschreven het is vijf NA twaalf.

  Like

 3. Gelukkig zijn er genoeg huizen voor deze islamitische vluchtelingen ,de autochtone bevolkingen moeten gewoon een jaar of twintig wachten op een eventueel huurhuis!!!Mogelijk kunnen huizen van Belgen of Nederlanders geconfisqueerd worden ten behoeve van deze islamitische vrijheidstrijders !!Om deze arme vluchtelingen financieel te kunnen helpen kan ook de pensioengerechtigde leeftijd verhoogd worden naar 80 jaar( dit is natuurlijk niet van toepassing op politici ,ambtenaren en of ministers) !!!Ook moeten we natuurlijk islamitisch onderwijs faciliteren en het Arabisch als tweede taal verplicht stellen! Dat is nog eens integratie !!!

  Like

  1. Hoi Leon : jouw comment LIJKT een ludieke en enigszins sarcastische toekomstvoorspelling maar als je goed om je heen kijkt zie je dat jouw omschrijving al bezig is ! “gedwongen verarming” van onze bejaarden , verplicht Multi-culti onderwijs op lagere scholen ,aparte huur-regelingen voor migranten enzovoort ! de voorhoede is al binnen en zodra deze de juiste stempeltjes hebben gaat het gezeur over “gezinshereniging” los zodat pa&ma ,ooms en tantes opa’s en oma’s ook mogen komen mee-eten en samenleven !! Invasie Der Braaktaligen !!

   Like

Reacties zijn gesloten.