Vijf raketten afgevuurd vanuit Gaza naar Israël; IDF bestookt daarop terreurnesten van Hamas

Terroristen uit Gaza vuurden vrijdagavond, kort na 23u30 locale tijd, vijf raketten af naar Zuid-Israël. De Red Color -sirene klonk in de stad Sderot, in de gemeenschap van Ibim en in de kibboets van HaNer in de Gaza-enveloppe van Zuid-Israël.

De sirenes loeiden enkele uren nadat Hamas beloofde om de dood van (niet zo) “vreedzame demonstranten” te wreken die werden gedood toen ze trachten het hekken te doorbreken en explosieven gooiden naar Israëlische soldaten tijdens de wekelijkse schermutselingen aan de grens met Gaza.

De IDF bevestigde dat de sirenes in het gebied waren geactiveerd en zei dat het vijf lanceringen vanuit Gaza had geïdentificeerd. Minstens één raket explodeerde in een veld in Sderot en veroorzaakte een kleine brand (beelden onderaan). Er was verder geen noemenswaardige schade. Er waren geen meldingen van lichamelijk letsel, maar de Ynet-nieuwssite berichtte dat twee vrouwen werden behandeld voor shock.

Kort nadat de raketten werden afgevuurd door Hamas en Co, vielen IDF-vliegtuigen en tanks verschillende militaire doelen en posten van de terroristische Hamas-organisatie aan in het noorden van Gaza. Israëlische artillerie en vliegtuigen vielen verschillende terreurnesten en infrastructuur aan die behoorden tot de Hamas-terreurgroepbij wijze van vergelding, zei de IDF in een verklaring.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Five rockets fired at Israel, IDF attacks in Gaza” van 6 september 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelRockets fired from Gaza into Israel; IDF strikes Hamas targets in response” van 6 september 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelRockets fired by Muslim terrorists from Gaza at Israeli civilians in southern Israel” en een artikelIsraeli fighter jets bomb Hamas terror targets in response to rockets attack from Gaza” van 6 september 2019 op de site van Behind The News (BTN)

2 gedachtes over “Vijf raketten afgevuurd vanuit Gaza naar Israël; IDF bestookt daarop terreurnesten van Hamas

  1. Een Palestijnse staat tolereren moet worden beschouwd als terrorisme !!!Islam en vrede vergeet dat maar !!De United Nonsens (VN) en de leiders(mafkezen) van Europa moeten in hun oortjes knopen dat die islamitische Palestijnse terreurstaat er nooit gaat komen!!!NOOIT!!!NOOIT!!!NOOIT!!!

    Like

Reacties zijn gesloten.