Hamas stuurt weer duizenden ‘Palestijnen’ naar Israël’s grens; twee jonge relschoppers gedood

Plaatje hierboven: Kinder- en terroristenpret in Gaza, aan de grens met Israël op vrijdag 6 september 2019. Duizenden minderjarige relschoppers en moeders met kinderen gaan in de clinch met soldaten van de IDF [beeldbron: Al Qassam Brigades/Hamas]

Voor de 73ste vrijdag op rij sinds 30 maart 2018 bestormden ca. 6.200 door Hamas geleide en betaalde terroristen, samen met hun grootouders, moeders, vrouwen en kinderen, recht vanuit de locale moskee het veiligheidshekken dat de Strook scheidt van Israël.

De relschoppers verbrandden autobanden, gooiden stenen, brandbommen, explosieven en granaten naar de Israëlische soldaten die de grens bewaken en trachten doorhenen of over het hekken te raken of het te beschadigen met het doel Israël binnen te vallen en zoveel mogelijk Joden te vermoorden.

Tijdens de schermutselingen arresteerden Israëlische soldaten twee Palestijnen die probeerden Israël binnen te komen vanuit het noorden van Gaza, zei de IDF. De verdachten waren niet gewapend en werden na hun arrestatie opgenomen voor verdere ondervraging, zei het leger.

IDF-troepen reageerden met de klassieke oproer verspreidingsmiddelen (rook- en traangasgranaten) en schoten af en, toe met scherp op de belangrijkste heethoofden, in overeenstemming met de rules of engagement.

De ‘burgers’ van Hamas
Pallywood, de propagandadienst van Hamas die zich soms ‘ministerie van Volksgezondheid’ heet, berichtte de dood van Ali Sami Ali Al-Ashqar (17 jaar), in de noordelijke Gazastrook, en de dood van Khaled Abu Bakr Al-Rubaie (14 jaar) ten oosten van Gaza-stad. Nog eens 76 anderen raakten gewond, waarvan 46 van hen met kogelwonden, althans volgens Hamas.

De 17-jarige Ali Sami Al-Ashqar (plaatje rechts) werd naar verluidt neergeschoten door scherpschutters van de IDF na het gooien van een explosief naar de Israëlische soldaten die langs de grens opereerden.

Hamas dreigt intussen wraak te zullen nemen voor de twee doden en zei dat Israël “de volledige verantwoordelijkheid voor deze misdaad zal dragen“.

De verantwoordelijkheid ligt uiteraard bij Hamas dat zijn minderjarige zonen sommeert en betaalt en hen zelfs aan hun woningen gaat ophalen met bussen, om de soldaten van de IDF aan te vallen, hoewel de IDF uitdrukkelijk vraagt om een perimeter van 150 meter langsheen het hekken te respecteren.

Echter Hamas stuurt hen telkens weer als “lemmingen naar de klif om zich van de rotsen te storten” een zekere dood tegemoet. Hamas beloofde onlangs deze kinderen elk 300 sjekels (ca. € 73) te betalen als ze erin slagen gewond te raken, dit uiteraard om de anti-Israël propaganda in de internationale pers te stofferen

Sinds het begin van de demonstraties op 30 maart 2018 vorig jaar werden volgens Hamas 327 “burgers” gedood. Zelfs een volwassen tot de tanden toe bewapende Qassam Brigadist met een raketlanceerder op zijn schouder die werd uitgeschakeld door IDF-soldaten, wordt door Hamas een “burger” genoemd. Onzin dus.

Identiteiten van de dodelijke slachtoffers van de vijf belangrijkste tereurgroepen, vooral Hamas en de PIJ, die werden geïdentificeerd door de speciale opsporingsdiensten van de IDF,  in Gaza gesneuveld tijdens de ‘Terugkeermarsen’ sinds 30 maart 2018


Bronnen:

♦ naar een artikel2 Palestinian teens said killed in ‘especially violent’ Gaza border clashes” van 6 september 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel2 Muslim terrorists eliminated during Friday riots after mosque along the Gaza border” van 6 september 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Elad Benari “Two Gazans dead in violent border riots – Hamas vows revenge after two Arabs killed by Israeli fire in weekly “March of the Return” protests” van 6 september 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Hamas stuurt weer duizenden ‘Palestijnen’ naar Israël’s grens; twee jonge relschoppers gedood

  1. Islam gerelateerd geweld ,vooral veroorzaakt na het bezoeken van een haattempel ( moskee)!!Houd op met onderhandelen ,en breng deze islamitische Palestijnen naar het Europa van Angela Merkel en de beroepsleugenaar Mark Rutte en consorten !!Europeanen zijn gek op moslims eventueel passen ze zelfs de wet aan i.v.m. de invoering van de sharia!!

    Like

Reacties zijn gesloten.