Christen priester ontslagen omdat hij zijn gelovigen verzocht te bidden voor Israël en de Joden

Plaatje hierboven: De waarheid vertellen over Israël en de Joden is niet altijd zonder risico en kan soms uw gezondheid schaden of uw baan kosten. Vraag dat maar aan de christen-orthodoxe priester Vladimir Tobin in Nova Scotia, Canada [beeldbron: CJN]

Een christelijk-orthodoxe priester in Nova Scotia, Canada werd gedwongen om met pensioen te gaan nadat hij het Jodendom en Israël in zijn preek had geprezen. Vladimir Tobin, de hoofdpriester van de orthodoxe kerk van St. Vladimir in Halifax, kreeg vorige maand in een brief van de aartsbisschop te horen dat hij de kerk moest verlaten na een “Joodse verdraaiing tijdens uw dienst“.

Volgens The Canadian Jewish News (CJN) sprak Tobin tijdens de betreffende preek royaal over zowel Israël als over het Jodendom. Hij vroeg de congreganten te bidden voor Israël en benadrukte dat Jezus joods was.

Ik ben altijd duidelijk geweest, heb altijd mijn mening uitgesproken,” vertelde de 77-jarige Tobin aan CJN en legde uit dat hij jarenlang de wortels van het christendom heeft verbonden met de Joodse achtergrond van het Oude Testament.

Hij is ook persoonlijk verbonden met Joden en Israël. Zijn grootmoeder was Joods, maar hij werd gedoopt als christen. Hij behaalde ook een doctoraat in Egyptologie aan de Hebreeuwse Universiteit in Israël in 1985. Hij maakte een reis naar het land in mei j.l., zijn eerste keer terug sinds zijn afstuderen.

Priester Tobin vertelde:

Ik was gelukkig in de orthodoxie, maar voelde dat er enige anti-Joodsheid was. Ik schreef een stuk voor publicatie, maar kreeg van mijn superieuren te horen dat het  ‘te Joods’ was. Dat verhoogde mijn vastberadenheid dat het christendom uit het Jodendom groeide. Mijn eigen theologie erkende een geloof dat begon met Abraham en door de eeuwen heen groeide doorheen Christus.

Tobin zei dat hij van plan was om over een jaar of zo met pensioen te gaan, op zijn eigen voorwaarden en zei over zijn oorspronkelijke plan:

Ik zou verdrietig zijn geweest. De gemeente zou verdrietig zijn geweest, maar iedereen zou het hebben begrepen. Deze manier is niet de beste.

Plaatje hierboven: Waarschuwingsbord ‘Gevaar: Geen Joden toegelaten – Alleen Christenen‘ in de jaren 1930 op het platteland in Quebec, Canada [beeldbron: 2 Oceans Vibe]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Alyssa Fisher “Canadian Orthodox Priest Fired For Honoring Israel In Sermon” van 5 september 2019 op de site van The Forward

♦ naar een artikel van Joel Jacobson “Nova Scotia priest fired for praying for Israel” van 5 september 2019 op de site van The Canadian Jewish News (CJN)

 

4 gedachtes over “Christen priester ontslagen omdat hij zijn gelovigen verzocht te bidden voor Israël en de Joden

 1. Trudeau’s land, is alles mee gezegd, die kerel gaat naar islamieten bijeenkomsten (ik weiger dat feesten te heten) en zit in haatkazernes op zijn knieën net als die haatbaarden.
  Een sujet die het mooie Canada om zeep aan het helpen.

  Like

 2. Deze man ,broeder in YESHUA ( JEZUS ) is een gezegende DES HEREN,en de naamchristenen die deze held ontslagen hebben ,zijn vervloekt niets meer en niets minder!!Wie Israël zegent is gezegend!!!!

  Like

 3. Als je de rijke Joodse geschiedenis (van Jesus tot de oorsprong van democratie), hun successen (economie, literatuur, innovaties, high tech, mode, kunst & cultuur etc.etc., Joodse Nobelprijs winnaars (niet in verhouding tot de rest van alle gelovigen/ongelovigen) gedurende de eeuwen heen kent én hun onverbiddelijke weigering zich te laten vernietigen door zich stééds opnieuw uitvindende moraal losers……..dan is deze eeuwenlange, alles verterende haat door jaloezie uit te leggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.