Nederland: Gemeente Den Haag wil anti-Joodse neonazi-demonstratie niet verbieden

De gemeente Den Haag wil een demonstratie van de openlijk neonazistische paramilitaire groepering Racial Volunteer Force (RVF) niet op voorhand verbieden [plaatje hierboven]..

Dat heeft de gemeente aangegeven nadat het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) om duidelijkheid had gevraagd. Locoburgemeester Rachid Guernaoui (Hart voor Den Haag-groep De Mos) antwoordde op een brief van het CIDI dat de demonstratie vooralsnog niet verboden zal worden. Intussen zijn pro-Joodse burgers een handtekeningenactie tegen de gemeente en de komst van RVF gestart.

De RVF wil op 28 september demonstreren tegen ‘de zionistische schaduwmacht in Nederland’. Op Facebook worden alle aanhangers opgeroepen om naar de Hofstad te komen om voor de Israëlische ambassade te demonstreren. De neonazi’s noemen het appél van het CIDI ‘gratis reclame’ voor hun demonstratie en roepen medestanders op naar Den Haag te komen. ‘Kom ook in verzet tegen het zionisme en sluit je aan bij de antizionistische bevrijdingsstrijd!’ aldus een oproep op de Facebook-site van de RVF.

Vierde Rijk
De groep is een afsplitsing van de Britse terreurorganisatie Combat 18. Volgens de AIVD wil de RVF een ‘Arisch Vierde Rijk’ oprichten, waar Nederland onderdeel van zou moeten worden.

De groep is uitgesproken antidemocratisch en wil ‘alle middelen’ aanwenden om het democratische systeem omver te werpen. Eerder zijn RVF-leden vervolgd voor (vuur)wapenbezit en geweldsdelicten. Ook discriminerende uitingen zorgden voor veroordelingen.

Hitlergroet
Obsessieve Jodenhaat neemt een centrale rol in binnen de RVF, aldus het CIDI. Op de site van de groepering is bijvoorbeeld te lezen hoe ze bijeenkwamen om ‘de geboortedag van de Führer te vieren’. Ook ‘strijdt’ de RVF tegen ‘koosjernationalisten’, ‘zionistische zwijnen’ en ‘de interne vijand: de kosmopolieten’”, een antisemitisch codewoord voor de Joden. Hakenkruisen, nazi-vlaggen en de Hitlergroet worden door aanhangers van de RVF niet geschuwd.

Vergeefse eis
Het CIDI heeft geëist dat de demonstratie verboden wordt, maar de gemeente Den Haag denkt daar anders over. ‘In deze tijden van toenemend antisemitisme maakt CIDI zich ernstig zorgen over het signaal dat uitgaat van het toestaan van deze nazistische demonstratie. De demonstratie van de RVF richt zich overduidelijk niet slechts tegen het beleid van de Staat Israël, maar tegen Joden in Nederland.

Juist Den Haag, de internationale stad van vrede en recht, zou een vuist moeten maken tegen dit verwerpelijke gedachtegoed’, aldus het CIDI op haar site. De Joodse belangenorganisatie hoopt dat ‘het Openbaar Ministerie de demonstratie nauwlettend in de gaten zal houden, om eventuele strafbare uitingen effectief op te sporen en te vervolgen’.

Petitie
Inmiddels is de pro-Joodse groep ‘Dutch support for Israel’ een online petitie begonnen onder de noemer ‘Geen nazidemonstratie in Den Haag’. De groep schrijft: ‘Wat RVF beoogd is gericht tegen bevolkingsgroepen die onderdeel zijn in onze samenleving en beschermt moeten worden. De verworven vrijheden en de gruwelijke daden van het Nazi-regime eerder en sympathisanten die achter de Nazi ideologie staan horen geen podium te krijgen. De Gemeente Den Haag zou dit moeten verbieden omdat dit een gevaarlijke ontwikkeling is die precedenten schept voor jodenhaat en andere vormen van haat en racisme’.

door Kemal Rijken

Plaatje hierboven: De Antwerpse politie heeft 5 mannen opgepakt die nazi-leuzen scandeerden en de Hitlergroet brachten op de Antwerpse Meir op zondag 7 juli 2019. Michael Freilich (N-VA) vraagt strenge straffen en zal de zaak federaal aankaarten [beeldbron: Joods Actueel]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Kemal Rijken “Gemeente Den Haag wil anti-Joodse neonazi-demonstratie niet verbieden” van 3 september 2019 op de site van JONET.nl

♦ naar een artikelDen Haag wil nazidemonstratie niet op voorhand verbieden” van 2 september 2019 op de site van CIDI.nl

♦ naar een artikel van Michael Freilich “Politie pakt neonazi’s op na Hitlergroet op Meir” van 8 juli 2019 op de site van Joods Actueel

♦ naar een hint van E.J. BronKRANKZINNIG!: Gemeente Den Haag wil anti-Joodse neonazi-demonstratie niet verbieden” van 4 september 2019

11 gedachtes over “Nederland: Gemeente Den Haag wil anti-Joodse neonazi-demonstratie niet verbieden

 1. Pro Israël, pro zwarte Piet, pro nationalisme mag niet meer in Nederland, islam(ieten) krijgen de rode loper uitgerold en links mag alles vernielen.
  Een man die de Israëlische vlag staat te zwaaien (ik dacht op de Dam) in Amsterdam wordt opgepakt, als er een horde islamieten of antisemieten met een palestijnse “vlag” zwaaien wordt hun geen strobreed in de weg gelegd.
  Paar weken terug filmpje geplaatst op E.J. Bron’s blog : in Groot Brittagne wordt een Christelijke prediker opgepakt, terwijl een vuilbekkende haatbaard in een vrouwenjurk politie uitscheld, mag gewoon verder bezig zijn met wat hij doet.

  Like

 2. Dat viel mij ook al op , de vlag! Precies de anti-fa vlag. Of je nu de anti-fa of de fa neemt , ze zijn beide zo anti Israël als de pest!
  These + anti-these = synthese.
  Ze haten God en alles wat daar mee te maken heeft.
  Maar ze kunnen niet vernietigen dat God heeft verordeneerd!

  Like

 3. Maak me meer druk of die idioten hier aanhang krijgen en wat men daaraan gaat doen. Alleen verbieden helpt niet. Als het nodig is er snel bij zijn en aanpakken die hap. De mindset moet anders.

  Like

 4. Die middelste vlag, is dat eenzelfde als “Antifa” gebruikt?. By the way…de gelijkenissen van “Antifa” komen sterk overeen met de “NSB” gedurende WW2.

  Like

 5. Die middelste vlag, is dat eenzelfde als “Antifa” gebruikt. By the way…de gelijkenissen van “Antifa” komen sterk overeen met de “NSB” gedurende WW2.

  Like

 6. Neonazi’s en islam gaan goed samen ,als die arme gek met de rare snorretje nu geleefd had ,was hij uit zijn dak gegaan van vreugde!!Nederland was al snel overstag nadat de Duitsers 79 geleden de lage landen
  binnen vielen , Joodse mensen op allerlei positie’s werden al snel ontslagen !!!Nederland stond bekend vanwege de vrijwillige medewerking met de bezetter!!Anno 2019 wederom niets nieuws onder de zon ,Nederlanders staan bekend als een laf achterbaks volk zonder mening!!!

  Geliked door 1 persoon

 7. Wie iets anders had verwacht van Den Haag is wel zéér naief.

  Veel Westerse ‘beschavingen’ hebben een latente jodenfobie goed verstopt onder een zéér dun laagje beschaving & véél holle frasen.

  Een Jodenhatende Nazi mars? Moet kunnen!

  In naam van de vrijheid van expressie & democratische waarden die wij zo koesteren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.