Palestijnse Autoriteit dreigt met religieuze oorlog na bezoek van Bibi aan Hebron

Plaatje hierboven: Hebron, 24 augustus 1929. Een dolgedraaide meute Arabieren gaat met het zwaard in de hand willekeurig gekozen Joodse mannen, vrouwen en kinderen in Hebron te lijf. De Palestijnse Autoriteit roept vandaag op “om het allemaal nog eens over te doen.” Ze lusten er wel pap van [beeldbron: Camera/J-Post]

Premier Netanyahu bezocht gisteren Hebron als onderdeel van een officiële Israëlische ceremonie om de moord op 65 joden door Arabieren in 1929 te herdenken.

In de aanloop van dit bezoek dreigde het ministerie van Religieuze Zaken van de Palestijnse Autoriteit met een ‘religieuze oorlog‘. Probeert de PA een nieuwe terreurcampagne aan te stichten? Daar lijkt het alleszins op afgaande op de verklaringen die verschenen in het officiële dagblad Al-Hayat Al-Jadida van de PA van gisteren.

Het PA-ministerie vergeleek het bezoek van Netanyahu met het bezoek van de toenmalige Israëlische oppositieleider Ariel Sharon aan de Tempelberg in 2000. Dat bezoek werd toen door aartsterrorist Yasser Arafat aangegrepen om een 5 jaar durende terreurcampagne te lanceren, de Al-Aqsa Intifada genoemd. In die vijf jaar werden meer dan 1.100 Israëli’s vermoord in terreuraanslagen waaronder talrijke zelfmoordaanslagen.

Het PA-ministerie moedigde ook geweld en confrontaties aan om de Ibrahimi Moskee (aka de Grot der Patriarchen) te beschermen voor Joodse overname. De officiële krant van de PA Al-Hayat Al-Jadida schreef op 4 september 2019:

Het ministerie van Religieuze Zaken benadrukte in een verklaring die het gisteren publiceerde dat het bezoek van Netanyahu een ernstige escalatie en een klap voor de gevoeligheden van de moslims vormt en dat het de regio mee zal slepen naar een religieuze oorlog waarvan de gevolgen ernstig zullen zijn. Het herinnert ons aan het bezoek van Ariel Sharon in Jeruzalem in 2000, dat de Al-Aqsa Intifada ontstak. Het ministerie roept ons volk op om de Ibrahimi Moskee te verdedigen en te voorkomen dat alle [Joodse] plannen om deze over te nemen worden uitgevoerd en de moslims eruit worden verdreven. Het roept de internationale gemeenschap op om de Israëlische acties te helpen stoppen, uit angst dat het hele gebied in vuur en vlam zal staan.

Onlangs, als onderdeel van de jaarlijkse verheerlijking van de PA van drie van de moordenaars uit 1929, rechtvaardigde de PA de slachtingen als volgt, luidens een nieuwbericht op de officiële Palestijnse omroep PA TV van 17 juni 2019:

Zij [de Joden] hielden een extra demonstratie door de straten van Jeruzalem totdat ze de Al-Buraq muur bereikten (dwz de Westelijke Muur/Kotel) en daar lazen ze hun hymnes op een zeer provocerende manier waaraan de trotse [Arabische] zielen niet gewend zijn.

Kortom, volgens de Palestijnse hedendaagse uitleg was de aanleiding tot de massacre in Hebron in 1929 het feit dat “Joden de Arabische zielen hadden gekwetst door hun gebeden op te zeggen.” Wel ja, je zou toch voor minder Joden gaan vermoorden, vrouwen verkrachten en mensen in stukken hakken, niewaar? 😦

Omdat de PA de moord op Joden al heeft gerechtvaardigd omdat ze “hymnes op een provocerende manier lezen”, moet de bewering dat Netanyahu’s bezoek “een slag voor de gevoeligheden van de moslims” zal zijn, niet worden onderschat, omdat het als een geldige oorzaak kan dienen voor het gebruik van geweld in Palestijnse ogen.

Plaatje hierboven: “Toen hij tegen hen sprak: ‘Kom, laat ons gaan en de slechteriken pakken’, begon de grootste slechterik zijn mes te slijpen” [oud Georgisch spreekwoord]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik en Itamar Marcus “Is the PA trying to ignite a new terror campaign?” van 4 september 2019 en een artikelPA: Netanyahu “invaded” and “defiled” Hebron – it’s an “obvious war”” van 5 september 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikel van Ricki Hollander “Anti-Jewish violence in pre-state Palestine/1929 massacres” van 23 augustus 2009 op de site van The Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America (Camera.org)

3 gedachtes over “Palestijnse Autoriteit dreigt met religieuze oorlog na bezoek van Bibi aan Hebron

 1. Wat heeft ze dat de vorige keer gebracht? Zo’n domme actie van de Palestijnse Arabieren zou juist het door hen ongewenste effect veroorzaken. Waarschijnlijk binnen enkele maanden en er zou niet meer gesproken worden over A, B en C gebieden. De EU zou buitenspel staan.

  Like

  1. Het duurt allemaal veels te lang
   De oplossing is? Niet roeien met die islamterroristen.

   Like

Reacties zijn gesloten.