Iran en Hezbollah bouwen grote raketbasis in Syrië en willen duizenden soldaten binnen brengen

De IDF legde een faciliteit bloot die toebehoort aan Hezbollah, gelegen nabij Nabi Chit in de Bekaa-vallei in Libanon, ontworpen om precisie geleide raketten om te bouwen en te produceren. De woordvoerder van de IDF twitterde:

Iran probeert zijn proxy Hezbollah te veranderen in de eerste terreurgroep ter wereld met precisiegeleide raketten. We laten ze niet doen. Hier is een foto die duizend raketten waard is. We kunnen nu onthullen dat binnen deze Hezbollah-faciliteit door Iran geleverde machines worden gebruikt om precisiegeleide raketten te produceren met een nauwkeurigheid van minder dan 10 meter.

De faciliteit werd een paar jaar geleden opgericht door Iran en Hezbollah om wapens te produceren. De laatste tijd zijn er verschillende activiteiten geïdentificeerd om de vervaardiging en conversie van precisiegeleide raketten in de faciliteit te vergemakkelijken, waaronder de oprichting van een speciale assemblagelijn voor precisiewapens en de overdracht van gevoelige en speciale apparatuur.

De faciliteit heeft een aantal machines die zijn ontworpen om de motoren en de raketkoppen van raketten te produceren met een nauwkeurigheid van minder dan 10 meter. Om de raketten te produceren, levert Iran speciale machines en instrueert het de productieploegen, naast continue ondersteunende begeleiding.

Het ultra-geheime Iraanse project, genaamd de Imam Ali Compound, werd goedgekeurd door het topleiderschap in Teheran en wordt voltooid door de Iraanse al-Quds-strijdkrachten. Fox News heeft de informatie geverifieerd die is verkregen door het Israëlische satellietbedrijf ImageSat. De afbeeldingen tonen een basis die wordt gebouwd aan de grens tussen Syrië en Irak.

Analisten bij het Israëlische ImageSat die de afbeeldingen hebben bekeken, zeggen dat precisiegeleide raketten kunnen worden gehuisvest in vijf verschillende nieuw gebouwde gebouwen die worden omgeven door grote vuilheuvels. De afbeeldingen tonen ook, in het noordwestelijke deel van de basis, 10 extra pakhuizen met minder externe bescherming, evenals nieuwe gebouwen en raketopslagstructuren.

ISI-analisten zeggen dat de bouw de komende maanden zou kunnen worden voltooid en dat de basis kort daarna operationeel zou zijn. De grote militaire basis, gebouwd nabij de Al-Bukamal grensovergang met Irak, ligt op minder dan 300 km vanuit een Amerikaanse militaire basis.

Iran vertelde gisteren ook dat het in staat is om de productie van 20% verrijkt uranium binnen twee dagen te hervatten, waarschuwde de woordvoerder van de Atomic Energy Organisation of Iran (AEOI) Behrouz Kamalvandi op dinsdag volgens Reuters.

“Als Iran beslist, kan het binnen één tot twee dagen 20% verrijkte brandstof bevatten,” zei hij. Het verrijken van uranium tot 20% zuiverheid wordt beschouwd als een belangrijk tussenstadium op weg naar het verkrijgen van het 90% zuivere splijtbare uranium dat nodig is voor de productie van een atoombom.

Plaatje hierboven: Op donderdag, 27 september 2012, sprak de Israëlische premier Benjamin ‘Bibi’ Netanjahoe de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe omtrent Iran en de radicale Islam. Netanjahoe verzocht de wereld om een rode lijn te trekken vooraleer Iran overgaat tot Fase 2 van het uranium verrijkingsproces en verduidelijkte de kwestie met een plaatje waarop een bom was getekend en “dat wij allen in gevaar verkeren indien Iran ooit in zijn opzet slaagt om atoombommen aan te maken.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Iran: We can resume uranium enrichment within two days” van 4 september 2019 en een artikel van Mordechai Sones “Hezbollah compound for precision missile production exposed” van 3 september 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIran building major military base in Syria, expected to move thousands of troops” en een artikelIDF: Iran is trying to turn Hezbollah into the 1st terror group with precision-guided missiles” van 3 september 2019 op de site van Behind The News

3 gedachtes over “Iran en Hezbollah bouwen grote raketbasis in Syrië en willen duizenden soldaten binnen brengen

  1. Dit zorgt dan weer voor extra werkgelegenheid voor de piloten van de Israëlische luchtmacht. Ook deze basis zal weldra vernietigd worden. Het bouwen van deze basis toont hoe obsessief de haat van Iran jegens Israël is. Astronomische sommen geld worden besteed aan het ontwikkelen van kernwapens en raketten, terwijl de bevolking gebrek lijdt! En hier in Europa wil men nog steeds koste wat het kost de duivelse atoomdeal met Iran in stand houden. Net zo laf als in 1938, toen Neville Chamberlain met dat door Hitler ondertekende waardeloze vodje papier de vliegtuigtrap afkwam!
    We worden hier pas wakker als de eerste Iraanse atoombommen op Europese steden gaan vallen. Want waarom anders produceert Iran raketten die heel Europa kunnen bereiken?
    We zouden hier Iran volledig moeten isoleren en alle betrekkingen verbreken!
    En ook allemaal onze ambassades van Tel-Aviv naar Jeruzalem moeten verplaatsen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.