Premier Netanyahu waarschuwt ‘de Man in de Bunker’ (van Hezbollah)

In een videotoespraak verwees premier Binyamin Netanyahu naar het spervuur ​​van zondag op Hezbollah-posities als vergelding voor hun aanval op een IDF-voertuig aan Israël’s noordelijke grens:

We hebben gisteren vastberaden en verantwoordelijk gehandeld. We hielden onze burgers veilig en ook onze soldaten. De man in de bunker van Beiroet weet precies waarom hij in de bunker zit. We zullen doorgaan met het handhaven van de veiligheid van Israël – op zee, land en lucht, en blijven optreden tegen de precisie-raketdreiging.

Gisteren hebben Hezbollah-jihadi’s enkele zogenaamd precisie-raketten op Israël afgevuurd waarbij een legervoertuig en een ambulance van de IDF werden geraakt.

De IDF evacueerde prompt met enkele helicopters de “gewonde en gedode” soldaten, maar dat bleken achter slechts mannequinpoppen te zijn geweest en een rookgordijn om verwarring te stichten aan de kant van Hezbollah en een militaire actie van de IDF te verbergen.

Gebruik makend van dit “rookgordijn” (Hezbollah militanten waren reeds de “gedode Israëli’s” aan het vieren met taart en gebak), opende de IDF tezelfdertijd een massieve aanval waarbij zo’n 100 granaten werden afgevuurd naar Hezbollah doelwitten.

Na de aanval en de liquidatie van een aantal terroristen, zei premier Netanyahu: “Op dit moment kan ik belangrijk nieuws aankondigen – we hebben geen slachtoffers. Niemand raakte gewond – zelfs geen kras.” De truuk met de ‘gewonde’ poppen had gewerkt.

De vuurgevechten aan de grens tussen Libanon en Israël komt een week nadat Hezbollah Israël ervan beschuldigde een drone-aanval op zijn zuidelijke Beiroet-positie te hebben gepleegd.

Op 24 augustus gaf Israël toe dat het aanvallen stakingen in Syrië had uitgevoerd om een ​​Iraanse drone-aanval op de Joodse staat af te wenden. Hezbollah zei dat die aanvallen twee van zijn leden hebben gedood. Israël heeft honderden aanvallen uitgevoerd in het door oorlog verscheurde Syrië, meestal tegen Iraanse of Hezbollah-doelwitten.

De Man in de Bunker
Volgens Israëlische militaire bronnen zou Hezbollahleider Hassan Nasrallah zich sinds 2006 verscholen houden in een bunker ergens in Hermel, een regio in Noord-Libanon, grenzend aan Syrië. “Vanaf de eerste Israëlische aanvallen zijn de leiders van de sjiitische beweging van de aardbodem verdwenen en leven waarschijnlijk ondergedoken,vertelde een woordvoerder van de IDF.

In een interview met de Libanese krant As-Safir vertelde Hassan Nasrallah aan zijn interviewers, Talal Salman en Hussein Ayoub, dat hij zelf niet weet waar hij is. “Ik ben zoals u. Ik ben tientallen keren van de ene naar de andere plaats gebracht. Ik weet niet waar ik nu bij u ben,” zei hij.

Zijn dochter, Zainab Nasrallah, die in Teheran woont, vertelde in mei j.l. op een Iraans TV station dat haar vader “een bescheiden en gevoelige man is en zich aan zijn geloften houdt” en ze voegde eraan toe: “Israël zal binnenkort van de kaart worden geveegd en dan kan hij terug uit zijn schuilplaats komen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Mordechai Sones “‘The man in the Beirut bunker knows exactly why he’s in bunker’” en een artikel van Kobi Finkler “How IDF maneuver tricked Hezbollah” van 2 september 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelWatch – Netanyahu: The man in the bunker in Beirut knows exactly why he is in a bunker” van 2 september 2019 op de sie van Behind The News (BTN)