PLO: als Israël nederzettingen annexeert ‘zal dit het einde van de wereld zijn zoals wij die kennen’

Hysterische uitspraken door Palestijnse ambtenaren is een gegeven, maar deze lijkt een nieuw record te vestigen.

Bibi Netanyahu deed gisteren op de eerste schooldag van Israël in Elkana een vage campagnebelofte, met name dat Israël zijn soevereiniteit zal toepassen op alle nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever.

Hij heeft dit al eerder gezegd, ook in het kader van een politieke campagne maar plaatste er geen tijdschema of details bij. Letterlijk zei Bibi gisteren in Elkana (in Samaria voorbij de Groene Lijn):

Er zal geen sprake meer zijn van ontworteling [van nederzettingen]. Met Gods hulp zullen we Joodse soevereiniteit toepassen op alle nederzettingen, als deel van het land van Israël en als deel van de Staat Israël.

Saeb Erekat’s reactie is zoals verwacht klassiek en voorspelbaar. Erekat was van mening dat de publieke annexatie van Netanyahu van alle nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever niet alleen “een bedreiging voor het Palestijnse volk” vormen maar ook “een bedreiging voor het hele internationale systeem.

Het zou bovendien “de horizon openen in alliantie met de regering Trump om het internationale systeem volledig omver te werpen en een systeem van macht en hegemonie te creëren.

De Bijbelse sprinkhanenplaag en de Middeleeuwse pest pandemie zitten er ongetwijfeld reeds aan te komen.

Ook op zondag riep Erekat vrij pre-matuur de Verenigde Naties, de Europese Unie, Rusland, China en alle andere landen van de wereld op om “dringend internationale actie te ondernemen waarbij de landen hun verantwoordelijkheden individueel en collectief opleggen.”

Erekat eist van hen om “de zwaarste sancties aan de ‘bezettingsautoriteit’ [aka Israël] op te leggen, onmiddellijk en tastbaar om het af te schrikken en te veroordelen en de uitvoering te eisen van resoluties van internationale legitimiteit, met name resolutie 2334 van de Veiligheidsraad.”

VN-Veiligheidsraad Resolutie 2334, aangenomen op 23 december 2016, was een politieke versterking van de UNESCO-resolutie, die de geschiedenis van Israël in het historische thuisland uit de Bijbel wiste en verving door de Koranversie van de Bijbel. Die resolutie delegitimiseert alle Joodse nederzettingen in Judea-Samaria, Oost-Jeruzalem en de Golan door ze als ‘illegaal’ aan te duiden.

Resolutie 2334 is zonder meer een KWAKKEL van jewelste! Vestiging van Joden in het Land van Israël is perfect legaal:

liga01De 51 lidstaten, de volledige vergadering van de Volkenbond [tegenwoordig Verenigde Naties genoemd], verklaarde op 24 juli 1922 unaniem:

Overwegende dat erkenning werd gegeven aan de historische band van het Joodse volk met Palestina en de gronden voor het reconstrueren van hun nationaal tehuis in dat land.

Elke poging om het recht van het Joodse volk op Palestina te ontkennen – Eretz-Israël, en hen de toegang en controle in het door de Volkenbond aangewezen gebied voor het Joodse volk te ontkennen, is een ernstige schending van het internationaal recht. Recht, gelijkheid en wet ondersteunen de zaak van een Joodse staat in heel West-Palestina.

liga02


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “PLO’s @ErakatSaeb says Israel applying sovereignty to settlements will be the end of the world as we know it” van 1 september 2019 op de site van Elder of Ziyon

3 gedachtes over “PLO: als Israël nederzettingen annexeert ‘zal dit het einde van de wereld zijn zoals wij die kennen’

  1. Deze man doet aan zelfprojectie ,hij bedoelt te zeggen ; het streven naar een islamitische Palestijnse staat zal met zekerheid eens en voor altijd eindigen!!!Deze man is een verwarde islamitische leugenaar en moet eigenlijk in een psychiatrische inrichting worden opgenomen , verwardheid en islam kan in een dodelijke terroristische psychose uitmonden ,Israël moet zeer waakzaam zijn tegenover dit soort lieden !De echte nederzettingen ,zijn de door Palestijnen bezette Israëlisch gebieden!!

   Like

 1. “Zal dit het einde zijn van de wereld zoals wij die kennen”.

  Gesproken door de wijze profeet Erakat.

  Ik zou zeggen…..het kan niet vroeg genoeg gebeuren!!!!!!

  Like

Reacties zijn gesloten.