PA begint bouwvergunningen uit te reiken voor Area C in strijd met de Oslo Akkoorden

De Palestijnse Autoriteit is begonnen met het afleveren van bouwvergunningen voor Area C in Judea & Samaria, ook al staat het gebied onder volledige Israëlische controle onder de Oslo-akkoorden.

PA Local Governance Minister Majdi al-Saleh droeg ambtenaren op om de scheidingen tussen de gebieden A, B en C te negeren bij het plannen en goedkeuren van de bouw voor Arabische steden in Judea en Samaria, meldde Haaretz.

Dit alles gebeurt onder het goedkeurend oog van de Europese Unie en volgt op de beslissing van de PA-regering om alle door de Oslo-akkoorden gecreëerde landverdelingen te verwijderen. Het besluit werd begin augustus aangekondigd door premier PA Mohammad Shtayyeh.

“Israël respecteert niet langer een van de ondertekende overeenkomsten en is begonnen met het behandelen van alle plaatsen alsof ze deel uitmaken van Area C. Daarom zullen we alle plaatsen behandelen alsof ze deel uitmaken van Area A,” zei PA premier Shtayyeh, wat in feite neerkomt op een regelrechte oorlogsverklaring aan het Israëlische burgerlijk bestuur in Area C.

Het diabolische PA/EU plan
De Palestijnse Autoriteit zet her en der in Area C kleine herdersgemeenschappen op, maar strategisch geplaatste ministeden, die mede worden gefinancierd door de Europese Unie voor honderden miljoenen euro’s, met de expliciete doelstelling om strategisch gelegen delen in Area C over te nemen met het doel een de facto Palestijnse staat te creëren.

Deze plot is duidelijk uiteengezet in een lange beleidsnota van 2009 door de Palestijnse premier Salam Fayyad. Bekend als het Fayyad-Plan, was de logica erachter dat door het creëren van belangrijke feiten ter plaatse, de PA met de steun van de internationale gemeenschap aanspraak zou maken op die gebieden, en zou eisen dat ze deel uitmaken van ‘Palestina’ in toekomstige onderhandelingen met Israël.

En dat is waar de EU binnenkomt – om te dienen als de belangrijkste financier van het project. Meer dan 1.000 illegale bouwwerken – waaronder huizen, badkamers, opslagruimten, enz., Waarvan er bijna dagelijks meer worden gebouwd in Judea en Samaria, dragen nu met trots de EU-vlag. De valse claim van de EU is dat zij betrokken is bij deze bouwinspanningen vonder het mom van ‘humanitaire doeleinden’ om de Bedoeïen in deze gebieden te voorzien.

Ironisch echter, dat het EU-symbool alleen te zien is op structuren in Gebied C; niemand kan worden gevonden in gebieden A of B, noch kunnen ze worden gevonden in Bedoeïen-gemeenschappen in de rest van het Midden-Oosten. Dat roept wel vragen op. Het vlaggenschip van illegaal kampement is net buiten Kfar Adumim, dat het symbool van dit verhaal is geworden, is de gemeenschap van al-Khan al-Ahmar wiens structuren letterlijk op de schouders van de snelweg terechtkomen (plaatje bovenaan).


Bronnen:

♦ naar een artikel van Prof. Hillel Frisch “The EU Is Battling Israel in Area C” van 2 september 2019 op de site van BESA

♦ naar een artikel van Gary Willig “PA begins issuing building permits for Area C – PA seeks to remove all distinctions between territory created under Oslo Accords, approve Arab construction in areas under Israeli control” van 1 september 2019 op de site van Aruzt Sheva

♦ naar een artikelPalestinians begin process of issuing building permits for Area C – report” van 1 september 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Josh Hasten “The diabolical PA/EU plan for Area C” van 13 maart 2017 op de site van The Jerusalem Post

3 gedachtes over “PA begint bouwvergunningen uit te reiken voor Area C in strijd met de Oslo Akkoorden

 1. Gewoon weer afbreken je kunt ook geen enkele afspraak met die lui te maken leugens en onbetrouwbaarheid , dit zal zeker niet de laatste keer zijn

  Like

  1. Alle Palestijnse islamieten zijn welkom bij de twee kolderieke Europarlementen te Brussel en Straatburg ,van Angela Merkel en Macron krijgen zij onmiddellijk onderdak en een goede uitkering ,ook voor familiehereniging zal gezorgd worden , dit natuurlijk met steun van de grote spitzenkandidaat Frans Timmermans de “super leider” van Europa ,om dit alles te betalen moet gewoon de pensioengerechtigde leeftijd worden verhoogd tot minimaal 70 jaar ,dat is nog eens solidariteit van de hardwerkende Europeanen ! En last but not least; ook de sharia wordt natuurlijk uitgerold over Europa , dus de hoofddoekjesindustrie zal hoogtijden krijgen!!Europese vrouwen worden voortaan verplicht een burka,niqab of een hoofddoek te dragen ,bij weigering van dit voorschrift volgt steniging !
   Gelukkig zal Israël alle door Palestijnen bezette gebieden weer gewoon inlijven bij de enige rechtmatige eigenaar en dat is en blijft de staat Israël !!

   Like

 2. Illegale gebouwen, illegaal gefinancierd door de EU.

  Een wijze generaal zei ooit: “Gebouwen bouwen duurt jaren….ze neerhalen een half uur.

  Israel laat ze doen……. tot ze er genoeg van heeft en dan BOEM!!!!!!

  Like

Reacties zijn gesloten.