Korte schermutseling op zondag tussen Israël en Hezbollah aan Libanese grens

Plaatje hierboven: Aan de Libanese grens op zondag 1 september 2019. Israëlische soldaten brengen slachtoffers weg van de aanval van Hezbollah. Echter, het waren geen echte mensen maar gewoon poppen die ze wegbrachten, bedoeld om Hezbollah te misleiden. Geslaagd Fake News dus [beeldbron: BTN]

Op zondag 1 september hebben het Israëlisch leger (IDF) en de Libanese terreurgroep Hezbollah ongeveer twee uur lang een kleine oorlog uitgevochten langsheen de grens met Libanon, in het noorden van de Joodse staat.

Hezbollah-terreurgroep schoot ten minste twee anti-tankraketten vanuit Libanon af op militaire doelen aan in de buurt van Avivim en de kibboets Yir’on in het noorden van Israël in Noord-Israël. Een militaire buitenpost en een ambulance werden beschadigd.

In reactie daarop schoot de IDF op de terreurcel van Hezbollah die verantwoordelijk was voor de aanval. Samen met de luchtaanvallen werden in Libanon een vijftigtal doelwitten beschoten over de grens in Libanon, onder meer in het dorp Maroun el Ras, volgens het AP. Geen Israëliërs raakten gewond bij de aanval.

De IDF had de voorbije week buitengewoon veel aandacht besteed aan de dreiging dat de Hezbollah-terreurgroep wraak zou nemen na de Israëlische luchtaanvallen tegen Iraanse doelen in Syrië en een drone-aanval in het Beiroet bolwerk van Hezbollah eerder deze week. Vandaar dat de IDF erg goed voorbereid was op het beste korte scenario in een oorlog van twee uur.

Hezbollah kondigde even later aan dat zijn terreurgroep erin geslaagd was IDF-soldaten te verwonden of te doden en fans van de terreurgroep trokken reeds de straat op in Zuid-Libanon om snoepjes uit te delen en Joodse ,doden te vieren. Echter, na de anti-tank raketaanval vervalste Israël de verwondingen van soldaten. In feite waren er geen gewonden alleen maar ‘gedode’ mannequinpoppen. :).


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF shells southern Lebanon, sets fires to thwart Hezbollah infiltrations” en een artikelHezbollah fires anti-tank rockets towards IDF force on the Lebanese border – No one was hurt” en een artikelAnd the Oscar Goes To… the IDF – Israel fakes soldier’s injuries, Hezbollah ‘wins’” van 1 september 2019 op de site van Israel Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van David Rosenberg “Netanyahu: ‘No Israeli casualties’” en een artikel “IDF: We fired 100 shells at the terrorists who fired at Israel” en een artikel “‘Multiple hits’: Missiles fired from Lebanon at northern Israel” van 1 september 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Korte schermutseling op zondag tussen Israël en Hezbollah aan Libanese grens

  1. Israël is goed bezig! De Iraanse zender Press TV meldde inderdaad dat er een aantal militairen gedood en gewond waren, ze zijn er dus mooi ingetrapt!
    Wat betreft de drones in Beiroet, die waren gefabriceerd in Iran, maar Israël heeft er niet zo lang geleden twee van kunnen bemachtigen. En deze twee drones heeft Israël vanaf een schip op de Middellandse Zee ingezet om een belangrijke zending met elektronica en een speciale mixer te vernietigen. De mixer, die 8 ton woog, was bedoeld om een speciaal soort raketbrandstof te fabriceren om van gewone raketten precisiegeleide raketten te maken. De bijbehorende elektronica was nodig om het hele computergestuurde proces aan te sturen. Deze materialen waren door Iran geleverd en zijn dus door Israël met de buitgemaakte Iraanse drones vernietigd. Logisch dus dat ze in Iran woedend zijn. Ze voelen zich oppermachtig, maar alles wat ze tegen Israël ondernemen mislukt. Daarbij verbleekt James Bond!
    Het doet me denken aan de tijden van het Oude Testament, toen Gideon met slechts 300 man de enorme overmacht van de vijand versloeg. Israël is nu terug van weggeweest om er voorgoed te blijven. Daar kan Iran niets aan veranderen.

    Like

Reacties zijn gesloten.