Apartheid? In Israël? Wat er gebeurt als een moslimvrouw een Joodse stad binnengaat +video

Plaatje hierboven: Ariel, Samaria, 29 augustus 2019. De Israëlisch-Arabische Sarah Zoabi gaat zelf op zoek naar Apartheid in Israël. Gespekt van de nodige humor en zelfrelativatie doet ze de proef op de som: “Verkoopt u ook aan Arabieren of enkel aan Joodse mensen?” [beeldbron: Boomerang]

Sarah Zoabi, die over zichzelf zegt dat zij een “trotse Arabische, islamitische, Zionistische Israëli” is, blijkt ook nog eens over een flinke gezonde portie humor te beschikken. Boomerang Fighting for Israel vroeg haar onlangs om commentaar te leveren bij het nieuws en omtrent de beschuldigingen in de sociale media dat Israël “een Apartheid Staat” zou zijn.

Zij nodigde de reportagemakers van Boomerang uit om haar te volgen langs verschillende Israëlische locaties waar ze de enige herkenbare moslimvrouw was, compleet met haar bescheiden boerka en haar dikke, Arabische accent, en trachtte Israëlische Joden te betrappen als ze haar iets minder dan een gelijke zouden behandelden.

Sarah ging Joodse restaurants en winkels binnen, liep op straat rond, voerde gesprekken met complete vreemden en stopte uiteindelijk haar auto aan de kant van de snelweg, tilde de motorkap op en vroeg om hulp. Waar ze ook ging, ze werd met respect behandeld, zelfs vriendelijkheid.

Op een gegeven moment vertelde ze hem, nadat hij de telefoon van een Joodse winkelier had geleend, geen zorgen te maken als hij gebeld werd door iemand met een Arabisch accent – hij is familie. Natuurlijk stopten Israëlische automobilisten graag naast haar auto aan de kant van de snelweg om haar radiator met water te vullen.

We zullen niet tegen u liegen, Sarah Zoabi, wiens nicht de fel antisemitische Haneen Zoabi is, is niet erg populair in haar Israëlische Arabische samenleving. Ze wordt gemeden door familieleden, kreeg doodsbedreigingen en zelfs mishandelingen.

Maar ze lijkt niet bang te zijn, en haar zoon Mohammed, die nu een jonge volwassene is, is even fel als zijn moeder in het uiten van zijn steun voor de staat Israël.

Een paar jaar geleden sprak Sarah Zoabi de Knesset toe en verklaarde tegenover alle Arabische parlementsleden en alle Israëlische Arabieren: “Wij leven in het paradijs. In vergelijking met andere landen, met Arabische landen, leven we in het paradijs.

Zo hoort u het ook eens van een Israëlische moslima. Wij, van Boomerang, hadden het niet beter kunnen uitdrukken.

What Happens When a Muslim Women Enters a Jewish Town

Extra video: Een onbevreesde moslima onthult de waarheid over Israël. In deze zeldzame video sprak een islamitische Israëlische vrouw Sara Zoabi in het Arabisch met haar broeders die de staat Israël prijzen en verheerlijken ter gelegendheid van zijn 69ste verjaardag.


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israël “Muslim Woman Poking Fun at Notion of Israeli Apartheid” van 30 augustus 2019 op de site van The Jewish Press

5 gedachtes over “Apartheid? In Israël? Wat er gebeurt als een moslimvrouw een Joodse stad binnengaat +video

 1. afgelopen zomer 4 weken in Israel geweest.

  In de lightrail van Jerusalem: alles zit er door elkaar.
  Joden, Arabieren, toeristen. Van heel vroom tot en met heel vrij.

  In de dierentuin van Jerusalem, hetzelfde: Joodse en Arabische families

  In vrijwel alle National Nature Parken: Joodse en Arabische families, van heel vroom to heel vrij in dezelfde waterpools.

  Op de weg 90 van/naar Jerusalem-Jericho rijden Israelische en Palestijnse auto’s door elkaar heen.

  Wat me wel opviel is dat veel busstations betonnen palen gekregen hebben.

  Het zijn voornamelijk de politici van Arabische/Palestijnse kant en de EU die olie op het vuur blijven gooien in combinatie met de linkse useful BDS idioten.

  Dit in combinatie met een links hysterische rand-psychotische media.

  Like

 2. Als iemand denkt dat Sara Zoabi werkt aan een propagandafilm, heeft het mis. Haar verhaal hoort juist bij de feiten die de linksige main-stream media – zoals NRC, Volkskrant en NPO – probeert met opzet achterwege te laten. Te beginnen met: a) Israëlische Arabieren hebben de hoogste levenstandaard in de hele Arabische Wereld. Misschien heeft de bevolking van de Emiraten hogere levenstandaard. Maar daar spreken wij over eigen bevolking en niet over minderheden. De Egyptenaren hebben een groot hekel aan Israëlische Arabieren, omdat zij zich rijk wanen en arrogant gedragen. b) Palestijnen in de omgeving van Jeruzalem doen hun uiterste best te wonen in de gedeelten die onder Israëlische jurisdictie vallen en niet onder de PA. Zij willen geen onderdanen zijn van mijnheer Abbas en de PLO. Waarom? Omdat zij hebben TE VEEL te verliezen: sociale zekerheid, gezondheidszorg, opleiding voor hen kinderen, betere werkgelegenheid en vrijheid. c) Iemand die in de center van Jeruzalem wandelt, ziet groepen van modieus gekleed Arabische jongeren met hun laatste aankopen. Groepen van Arabische vrouwen met hun kinderen zitten op terrasjes, genietend van een kopje koffie met gebak, of frisdrank. Hetzelfde geldt ook voor winkelcentra waar ze vaak met hun wagens heen komen. Ze maken geen indruk dat ze bang zijn. Deze levenstijl is iets waar Palestijnen in Jordanië of Libanon enkel kunnen van dromen. Dat geldt idem dito ook voor doorsnee armere Arabieren in Arabische landen. d) Het aantal van hoogopgeleide Arabieren is in Israël de hoogste in de hele Arabische of Islamitische wereld.

  Eens reisde ik van Jeruzalem naar TLV vliegveld met een Arabische taxi chauffeur. uit Oost Jeruzalem. Hij vertelde over zijn bezoek bij zijn familieleden in een Palestijnse vluchtelingenkamp in Amman. De armoede daar is verschrikkelijk en zij worden – nog steeds – als tweederangs burgers behandeld. Hij moest heel voorzichtig zijn in alles wat hij zei. Bijvoorbeeld: er werd van hem verwacht dat hij zou vertellen hoe slecht het is in Israël voor de Arabische bevolking en hoe rot en moeilijk hun leven is. Op gegeven moment vroeg iemand naar zijn goedverzorgde kleding en schoenen die hij draagt. Hij kon ze niet vertellen dat hij alles gewoon van zijn salaris koopt. Hij moest verzinnen dat hij ze – per toeval – goedkoop op de zwarte markt kon krijgen. Zo hij iets anders zeggen, was de kans groot dat iemand zal hem als spion van de Zionisten vermoorden. Hij was dolgelukkig op het moment dat de bus weer over de Allenby Bridge passeerde. Hij ging weer naar huis, naar zijn familie en naar zijn normale leven.

  Geliked door 1 persoon

 3. Als er meer mensen zoals deze Sara Zoabi & haar zoon zouden zijn zou het Midden Oosten een paradijs op aarde zijn.

  Jammer genoeg zijn zij de uitzondering.

  Like

 4. Pingback: E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.