Syrische en Egyptische onderzoekers vol bewondering over het Zionisme en Israël +video

De Syrisch-Amerikaanse mensenrechtenactivist Ammar Abdulhamid en de Egyptisch-Amerikaanse onderzoeker Samuel Tadros bespraken het zionisme en Israël op een show van 15 augustus 2019 op Al-Hurra TV (Verenigde Staten).

Ammar Abdulhamid zei dat er een kolonialistisch-imperialistische inslag is in alle beschavingen en dit betekent dat de kolonialistische aspecten van het zionisme niet uniek zijn. Hij betoogde dat de Arabieren nihilistisch zijn geworden ten opzichte van Israël omdat zij zich richtten op het vernietigen van Israël in plaats van vanaf het begin een Palestijnse staat op te bouwen.

Hij zei ook dat men de rol die Arabische joden in het establishment van Israël speelden en het feit dat zij dit deden om aan vervolging door moslims te ontsnappen niet kan negeren. Bovendien wees Abdulhamid erop dat het Westen Israël niet altijd ondersteunde, ondanks Arabische beweringen dat het Westen Israël als een buitenlandse kanker in het Midden-Oosten plantte.

Hij voegde eraan toe dat Israël het meest succesvolle en meest stabiele land in het Midden-Oosten is en dat het geen zin heeft om Israël te vernietigen terwijl onstabiele landen als Egypte en Syrië het overleefden.

Samuel Tadros zei dat Israël het enige land is dat met succes een dode taal heeft doen herleven. Hij zei dat de Holocaust het argument van Theodor Herzl bewees dat het Zionisme de oplossing is voor het feit dat andere naties de Joden nooit zullen accepteren.

Tadros voegde eraan toe dat het idee dat Israël een buitenlandse kanker is die door het Westen is geplant, de historische aanwezigheid van Joden in de geschiedenis in Palestina en het Midden-Oosten negeert.

Tadros zei ook dat het feit dat de Joden met succes de bloeiende staat Israël hebben gevestigd, ondanks dat ze uit verschillende plaatsen kwamen en een andere taal spraken, als een “zeer belangrijke les voor iedereen die een staat probeert te vestigen” zou moeten dienen.

Arab-American Researchers:
Arab Narratives on Zionism Are False; Israel Most Successful in the ME


Bronnen:

♦ naar een artikel en een videoArab-American Researchers: Arab Narratives about Zionism Are False; Israel Is the Most Successful Country in the ME; Instead of Establishing Palestine, Arabs Tried to Erase Israel” van 15 augustus 2019 op de site van MEMRI.org

♦ naar een artikel van Mordechai Sones “Arab-American Researchers: Arab narratives on Zionism are false – ‘The Arabs have become nihilistic with regard to Israel because they focused on annihilating Israel instead of building state from start’” van 27 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Syrische en Egyptische onderzoekers vol bewondering over het Zionisme en Israël +video

  1. Het beging van iedere verandering is de (h)erkenning van de waarheid.

    Het zou goed zijn voor de Arabische/Moslim landen om hier eens mee te beginnen.

    Europa zou er ook niet verkeerd aan doen om haar verdraaide zienswijze te herbronnen.

    Like

Reacties zijn gesloten.