Nasrallah vanuit zijn ondergrondse bunker: Hezbollah zal Israël aanvallen

Plaatje hierboven: In deze bunker onder de Rijkskanselarij in Berlijn hield Adolf Hitler zich verscholen sinds 16 januari 1945 tot hij zelfmoord pleegde op 30 april. Het commandocentrum is gedeeltelijk uitgebrand door de SS en ontdaan van bewijsmateriaal door binnenvallende Russen [beeldbron: W. Vandivert/LIFE]

In een toespraak op televisie vanuit de ondergrondse bunker waar hij zich sinds 2006 voor Israël verbergt, zei Hezbollah-terreurgroepleider Hassan Nasrallah dat zijn terreurgroep Israël zal aanvallen vanuit Libanon en zich zal richten op Israëlische drones.

Nasrallah zei dat “reactie op Israëlische aanvallen van overal in Libanon kan komen, niet alleen van de Shebaa Farms“, gelegen nabij de noordelijke grens. De terreurgroepleider zei dat het zinloos is om een ​​vergeldingsaanval tegen Israël te voorspellen, de zaak is beslist en ligt in de handen van de veldcommandanten van Hezbollah.

Mensen, op media, die praten over de omvang van onze reactie doen er maar een slag naar. Er bestaat niet zoiets als een bron dicht bij Hezbollah of een bron in Hezbollah. Alleen de mannen die aan het wraakproject werken, kennen de details en de omvang van onze reactie” zei Nasrallah.

De IDF heeft deze week extreem veel aandacht besteed aan het dreigement van de terreurgroep Hezbollah die wraak wil nemen na de Israëlische luchtaanvallen tegen Iraanse doelen in Syrië en een drone-aanval in het bolwerk van Beiroet in Hezbollah eerder deze week.

Bewoners in het noorden van Israël plaatsten op zaterdagochtend op sociale media foto’s en video’s van IDF-tanks en militaire hardware op weg naar de noordgrenzen. Het is momenteel onduidelijk of dit standaard transport van apparatuur of extra is.

Die ‘groet’ van Hezbollah kennen we ook nog ergens van…

In de bunker
Volgens Israëlische militaire bronnen zou Hezbollahleider Hassan Nasrallah zich sinds 2006 verscholen houden in een bunker ergens in Hermel, een regio in Noord-Libanon, grenzend aan Syrië. “Vanaf de eerste Israëlische aanvallen zijn de leiders van de sjiitische beweging van de aardbodem verdwenen en leven waarschijnlijk ondergedoken,vertelde een woordvoerder van de IDF.

In een interview met de Libanese krant As-Safir vertelde Hassan Nasrallah aan zijn interviewers, Talal Salman en Hussein Ayoub, dat hij zelf niet weet waar hij is. “Ik ben zoals u. Ik ben tientallen keren van de ene naar de andere plaats gebracht. Ik weet niet waar ik nu bij u ben,” zei hij.

Zijn dochter, Zainab Nasrallah, die in Teheran woont, vertelde in mei j.l. op een Iraans TV station dat haar vader “een bescheiden en gevoelige man is en zich aan zijn geloften houdt” en ze voegde eraan toe: “Israël zal binnenkort van de kaart worden geveegd en dan kan hij terug uit zijn schuilplaats komen.

Voormalig stafchef van de IDF en tegenwoordige lijsttrekker voor de Blauw & Wit partij Benny Gantz besprak Iran en de rapporten over de inzet van Hezbollah in het noorden van Israël en antwoordde het volgende op Nasrallah’s voortdurende dreigementen:

Wat betreft [Hezbollah-leider Hassan] Nasrallah en zijn bedreigingen, hij weet maar al te goed dat elke dreiging voor Israël een zeer ernstige reactie zal krijgen. Ik wil hem eraan herinneren wat er gebeurde toen hij ons een decennium geleden probeerde te bedreigen. Nasrallah zou moeten weten dat hij deze keer niet op tijd zijn bunker zal bereiken.


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “High Alert Along Northern Border as IDF Prepares for Hezbollah Retaliation” van 31 augustus 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelIDF build-up continues along the northern borders as tensions with Hezbollah rise” en een artikelNasrallah from his underground bunker: Hezbollah will attack Israel” van 31 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelNasrallah: Attacks on Israel can come from anywhere in Lebanon” en een artikelIDF increases readiness in the north” van 31 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva