Goed nieuws! Iran wil de Joden niet (meer) in de Zee drijven noch een atoombom inzetten +video

Voormalig Iraanse vice-minister van Buitenlandse Zaken Hossein Sheikholeslam (°1952), die als Iraanse ambassadeur in Syrië heeft gediend, zei in een interview op 27 augustus 2019 op Ofogh TV (Iran) dat Iran heeft geïnvesteerd in de ‘enorme defensieve en strategische onderneming’ van de inzet van ongeveer 150.000 raketten in Libanon, Syrië en de Gazastrook die naar eigen goeddunken naar Israël worden gelanceerd.

Hij zei dat, aangezien de VS de nationale veiligheid van Israël als onderdeel van hun eigen nationale veiligheid hebben gedefinieerd, deze strategie het grootste afschrikmiddel van Iran is tegen beide landen, en hij beweerde dat Israël zeker tientallen keren Fordow, Bushehr en Natanz zou hebben aangevallen, ware het niet voor de raketten van Iran in deze landen.

Sheikholeslam ging verder met te zeggen dat een vanuit Iran gelanceerde ballistische raket acht minuten nodig had om naar Israël te komen en zou worden gedetecteerd door Amerikaanse en NAVO-radars in de regio. Hij legde daarentegen uit dat vanuit Libanon gelanceerde raketten bijna onmiddellijk zouden worden neergehaald van zodra ze kunnen worden gedetecteerd en gevolgd.

Bovendien zei Sheikholeslam dat Iran niet van plan is Israël in zee te drijven of er nucleaire wapens tegen te gebruiken. Integendeel, hij zei dat de militaire capaciteiten van Iran uitsluitend dienen ter afschrikking en dat Iran gewoon wil dat de zionisten ‘begrijpen’ dat ze de rechten van de Palestijnen hebben geschonden en de regio verlaten, vooral omdat ze hoe dan ook ‘burgerschap hebben in verschillende Europese landen.’

Niemand van ons gelooft – zoals velen hebben gezegd – dat we Israël en de Zionisten in de zee zullen drijven, of een atoombom gebruiken. Dat is helemaal niet zo. Alles wat we hebben is bedoeld voor afschrikking. We willen deze middelen nooit gebruiken om mensen te doden. 

Senior Iranian Official: 150,000 Missiles in Lebanon, Syria, Gaza Are Meant to Deter Israel


Bronnen:

♦ naar een artikel en een videoSenior Iranian Official Hossein Sheikholeslam: 150,000 Missiles in Lebanon, Syria, Gaza Are Meant to Deter Israel and the U.S. and Are Worth Our Investment; Israelis Should Leave to Europe” van 27 augustus 2019 op de site van Memri.org

2 gedachtes over “Goed nieuws! Iran wil de Joden niet (meer) in de Zee drijven noch een atoombom inzetten +video

  1. Dat is dan weer een hele geruststelling 🤭dus niet de zee indrijven?wat een dwaas hoofden toch

    Like

  2. Waar zou de beschaving beter mee af zijn een wereld zonder Joden/zionisten, of zonder islam…..??

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.