Amerikanen sanctioneren Libanese bank en personen met banden met Hezbollah en Hamas

De VS hebben donderdag de in Libanon gevestigde Jammal Trust Bank SAL en zijn dochterondernemingen gesanctioneerd voor het faciliteren van de financiële activiteiten van de terreurgroep Hezbollah, volgens het ministerie van Financiën, die zei dat de bank geld doorstort aan de families van zelfmoordterroristen.

Los daarvan heeft het ook vier personen gesanctioneerd voor het overdragen van geld van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) aan de Palestijnse terregroep Hamas via de door Iran gesteunde terreurgroep Hezbollah. Het Amerikaanse ministerie van Financiën zei in een verklaring:

De VS zullen blijven samenwerken met de Centrale Bank van Libanon om Hezbollah toegang tot het internationale financiële systeem te weigeren. Deze actie is een waarschuwing voor iedereen die diensten verleent aan deze terroristische groep.

Israël verwelkomde het nieuws met premier Biynamin Netanyahu die zei:

Ik prijs president Trump en de Amerikaanse regering voor de belangrijke beslissing om sancties op te leggen aan een Libanese bank die dient als een Iraanse financieringsarm voor de terroristische organisatie Hezbollah. Dit is een belangrijke stap die bedoeld is om druk uit te oefenen op Iran en zijn proxies, die optreden tegen de staat Israël. Ik roep ook andere landen op om actie te ondernemen tegen de Iraanse agressie in het Midden-Oosten.

Eerder op donderdag onthulde de IDF dat belangrijkse Iraanse en Hezbollah-terroristen sinds 2013 aan een duur en geclassificeerd project werken en proberen fabrieken te bouwen om precisieraketten te produceren in Zuid-Libanon, Beiroet en Bekaa.


Bronnen:

♦ naar een artikelU.S. sanctions Lebanon’s Jammal Trust Bank for financial ties to Hezbollah” van 30 augustus 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelUS sanctions Lebanese bank used by Hezbollah, Gaza terror finance network” van 30 augustus 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelUS sanctions Lebanese bank, individuals over ties to Hezbollah and Hamas” van 29 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

2 gedachtes over “Amerikanen sanctioneren Libanese bank en personen met banden met Hezbollah en Hamas

  1. Jodenhaat zit de leiders van Europa in de genen,veel krokodillentranen en zeer weinig daden ,het islamitische antisemitisme wordt met miljoenen zielen tegelijk geïmporteerd !!

    Like

  2. America doet het juiste en dat is het omgekeerde van het hypocriete Europa.

    Europa dat Hezbollah niet als een terreur org. betracht (alléén het militaire gedeelte), Iran als partner boven Amerika verkiest (en US dus blijft dwarsbomen waar mogelijk), de terreur org. UNWRA blijft steuen in het opvoeden van volgende generaties terroristen en blijft meestemmen met fanatieke ayatolla’s & dictaturen in bijna iedere onzinnige anti Israel resolutie.

    Europa zal zijn straf niet ontlopen……het begin al is gemaakt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.