Israëlische drones boven Libanees grondgebied beschoten maar niet geraakt; Hezbollah boos

Het Libanese leger schoot woensdag op twee drones die rond de Israëlisch-Libanese grens zweefden, volgens de aan Hezbollah gelieerde tv-zender Al-Manar. De IDF zei dat het niet op de hoogte was van een incident met drones nabij de Libanese grens en bevestigde later dat er op Israëlische drones werd geschoten.

Een Libanese legerpost in het district Al-Adeesa in Zuid-Libanon zag een drone en zij schoten erop en het keerde terug naar de bezette gebieden,” vertelde een militaire bron aan AFP, verwijzend naar Israël. “Het geschut komt in de context van eerdere instructies dat elke Israëlische beweging op Libanees grondgebied onmiddellijk moet worden beschoten,” zei de bron.

Het officiële nationale nieuwsagentschap van Lebanon zei dat het leger het vuur op de drone opende na “schending van het Libanese luchtruim”. Volgens rapporten in Libanese media aangehaald door Channel 13 heeft het Libanese leger besloten om op drones te vuren die met het blote oog te zien zijn, aangezien het Libanese leger geen radar bezit voor het monitoren van drones.

De woordvoerder van het Israëlische leger (IDF) meldde woensdagavond dat het had vernomen dat er was geschoten op drones die boven Libanees grondgebied vlogen. “De drones voltooiden hun missie zonder dat ze werden beschadigd” zei de woordvoerder.

Eerder woensdag meldde het in Londen gevestigde Asharq Al-Awsat dat Israël en Hezbollah een ongeschreven overeenkomst hadden bereikt waarin beiden zullen vermijden het Libanese en Israëlische grondgebied aan te vallen vanwege het risico van oorlog.

Volgens het rapport kunnen er echter nog steeds vuuruitwisselingen op Syrisch grondgebied plaatsvinden. Op dinsdag sloot Israël de wegen aan de noordgrens af voor militaire voertuigen, uit vrees voor een aanval door Hezbollah.

Op zondag hekelde het hoofd van de in Libanon gevestigde Hezbollah-terroristische organisatie op zondag een vermeende ‘drone-aanval’ gericht op het bolwerk Beiroet van de Libanese sjiitische beweging, zwerend ‘alles te doen’ om Israëlische aanvallen te dwarsbomen.

Eveneens op zondag hekelde de Libanese president Michel Aoun de gerapporteerde drone-aanval als een “oorlogsverklaring waarmee we ons recht kunnen uitoefenen om onze soevereiniteit te verdedigen. We zijn een volk dat vrede zoekt, geen oorlog, en we accepteren niemand die ons bedreigt in een oorlog.


Bronnen:

♦ naar een artikelReport: Lebanese army fires at Israeli drone” en een artikelIDF: The drones operating in Lebanon were not harmed” van 28 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelLebanese army opens fire on 2 Israeli drones hovering near the border” van 28 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Report: Beirut Drones Struck Hezbollah Precision Missile Factory” en een artikelIDF Confirms Gunfire ‘Heard’ From Lebanon, Aimed at Israeli Drones Near Northern Border” van 28 augustus 2019 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Israëlische drones boven Libanees grondgebied beschoten maar niet geraakt; Hezbollah boos

  1. In een appartemente gebouw midden in Beiroet lag een klein wit doosje.

    Dit doosje was het brein van de raket besturing van Hezbollah.

    Israelische drone raakte het doosje in het appartementgebouw midden in Beiroet.

    Daarom is Nasrallah kwaad!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.