WK Judo in Tokio: Israëliër verslaat Belg in finale en pakt goud, Georgiër pakt brons

Plaatje hierboven: Tokio, 28 augustus 2019. Van links naar rechts: Matthias Casse (België; zilver), Sagi Muki (Israël, goud), Antoine Valois-Fortier (Canada, brons) en Luka Maisuradze (Georgië, brons) in de categorie -81 kg [beeldbron: Sporza]

Voor het eerst heeft een Israëlische mannelijke judoka een gouden medaille gewonnen op het Judo Wereldkampioenschap. Dat gebeurde op woensdag 28 augustus in Tokio.

Het Israëlische volkslied, ‘Hatikva’, werd gespeeld in de Japanse hoofdstad toen de 27-jarige judoka Sagi Muki op het podium stond nadat hij de gouden medaille kreeg voor het winnen in de gewichtscategorie van minder dan 81 kg. Hij versloeg de Belgische tegenstander Matthias Casse in de finale.

Plaatje hierboven De Israëliër Sagi Muki (rechts) was duidelijk te sterk voor Matthias Casse (links) en vloerde onze landgenoot na 2’39” met ippon. Na afloop van de match waren de twee kampioenen wel erg vriendelijk en sportief voor elkaar [beeldbron: screenshot video hieronder]

Het was de eerste medaille van Muki op een Wereldkampioenschap. De zilveren plak van Casse is de eerste Belgische medaille op dit WK judo. De bronzen medailles gingen naar de Canadees Antoine Valois-Fortier en Luka Maisuradze uit Georgië.

Muki had eerder het goud tweemaal veroverd op het Europees Kampioenschap, in 2015 en 2018. In de kwartfinale versloeg hij de Egyptische Mohamed Abdelaal, die weigerde de hand van Muki te schudden nadat hij de wedstrijd met de Israëlische judoka had verloren.

Premier Benjamin Netanyahu tweette: “U heeft ons allemaal veel trots en respect gebracht.” Hij postte ook een videogesprek met de nieuwe wereldkampioen, waarin hij Muki uitnodigde om het kantoor van de premier in Jeruzalem te bezoeken en de medaille mee naar hem te brengen.

Finale tussen de Belg Matthias Casse en Sagi Muki (Israël)


Bronnen:

♦ naar een artikelA First: Israeli Judoka Wins World Championship” van 28 augustus 2019 op de site van United With Israel

♦ naar een artikelMatthias Casse pakt zilver op WK judo, goud is voor Israëliër” van 28 augustus 2019 op de site van Sporza – VRT NWS

Een gedachte over “WK Judo in Tokio: Israëliër verslaat Belg in finale en pakt goud, Georgiër pakt brons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.