Pamfletten die Joden beschuldigen voor 9/11, verspreid in het gebied van San Francisco

Op 11 september aanstaande is het 18 jaar geleden dat Saoedi-Arabische jihadisten van Al Qaeda enkele lijnvliegtuigen kaapten en zich in de twee torens van het World Trade Center in New York boorden. Een derde vliegtuig stortte zich op het Pentagon.

Bij die aanslagen kwamen bijna 3000 mensen om het leven, waaronder ook ca. 400 à 500 Joodse slachtoffers waarvan minstens 5 Israëlische staatsburgers. Onder hen Hagay Shefide zoon van reserve-generaal Dov Shefi.

Er werden geen ‘Zionisten’ [aka Joden] gedood tijdens de aanvallen omdat zij de dag voordien het advies kregen niet naar hun kantoor te gaan,” zei de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad zonder blikken of blozen op 7 augustus 2010 in een interview met Reuters.

Elk jaar opnieuw duiken omstreeks deze tijd weer aanhangers van complottheorieën op die, in alles wat ze gezien en gehoord hebben maar waar ze verder niks van begrijpen of de feitelijke waarheid simpelweg weigeren te ‘geloven’, een of andere Joodse of Zionistische samenzwering in herkennen. En net zoals alle andere jaren laat de antisemitische meute ook nu weer van zich horen.

‘De Joden hebben het gedaan!’
Antisemitische pamfletten die zeiden dat Joden en Israël achter de aanslagen van 9/11 zaten, verschenen in Noord-Californië op ongeveer 30 mijl van San Francisco. De pamfletten, die het afgelopen weekend werden opgemerkt in Novato, een stad van ongeveer 52.000 in de regio North Bay, waren gekleefd op telefoonpalen, winkelpuien en een middelbare schoolcampus.

Op de pamfletten werd beweerd dat direct na de aanslagen Israëli’s werden gezien die dansten op Ground Zero, de plek van de ingestorte WTC-Twin Towers, dat een Joods-Israëlische man vele miljarden dollars had opgestreken aan verzekeringsgeld en dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de aanslagen prees. Onderaan de pagina staat: “Amerika wordt wakker!

Antisemitisme à la carte
Politiecommissaris Adam McGill drong er bij de burgers op aan om “op te staan tegen de haat”, maar vertelde het Marin Independent Journal dat de haatpamfletten worden beschermd door het 1st Amendment [*] en dat er geen onderzoek zou plaatsvinden. Geen enkele groep heeft de verantwoordelijkheid voor hen opgeëist.

[*] Het First Amendment van de Amerikaanse grondwet voorkomt dat de regering wetten zou aannemen die de de vrije uitoefening van religie verbieden, of de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid zouden beperken en het recht om vreedzaam samen te komen zou aantasten. Het amendement werd op 15 december 1791 aangenomen als een van de tien amendementen die de Bill of Rights vormen.

Op dinsdag publiceerden de burgemeester, de politie, het schooldistrict en de antihaatgroep Not In Our Town een open brief waarin de pamfletten werden veroordeeld. Burgemeester Eric Lucan voegde zich bij McGill bij het veroordelen van de pamfletten en zei: “Er is geen plaats in Novato voor dit soort haatzaaiende woorden.

De pamfletten werden opgemrkt in de binnenstad van Novato Safeway en op de campus van San Marin High School, volgens The Journal. Nancy Appel, senior geassocieerd regionaal directeur van de Central Pacific Region van de Anti-Defamation League, zei dat haar kantoor meerdere oproepen ontving over het incident. “Het zijn oude afgehaspelde stereotypen over 9/11. Het is een onderdeel van de opkomst van antisemitisme dat we over het algemeen zien,” zei ze.

Loopt er ergens iets fout? Iets wat u niet begrijpt of niet gelooft?
Steek het op de Joden. Het werkt altijd en overal!


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dan Pine “Fliers accusing Jews of being behind 9/11 attacks appear in San Francisco area” van 27 augustus 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ een artikel op deze blogHoeveel Joden stierven in het World Trade Center op 9/11? [Robert E. Reis]” van 10 september 2011 en een artikelVijftien jaar na 9/11: Complottheorie ‘De Jood heeft HET gedaan’ meer dan ooit springlevend” van 9 september 2016

Een gedachte over “Pamfletten die Joden beschuldigen voor 9/11, verspreid in het gebied van San Francisco

 1. De kwade geest is uit de fles en dan vraagt men waar al die haat vandaan komt.

  Wanneer massa’s fanatieke Jodenhaters geimporteert worden zonder hen een haarbreed in de weg te leggen bij hun mee geimporteerde haat boodschappen…..dan moet je niet verbaasd zijn.

  Wanneer progressieve & liberale excuus Trusen deze boodschappen blijven bedekken met de mantel der tolerantie & vrije meningsuiting…..dan moet je niet verbaasd zijn.

  Wanneer deze groep ‘de klimaatverandering’ zien als grootste bedreiging voor hun kinderen & kleinkinderen….dan moet je niet verbaasd zijn.

  Wanneer opnieuw rechtsextremistische stormtroepen hun boodschap op straten & pleinen met toestemming van beleidvoerders kunnen uitdragen….moet je niet verbaasd zijn.

  Geschiedenis leert ons dat waar het begint met haat tegen Joden het eindigt in totale vernietiging. Maar wanneer mensen de geschiedenis niet kennen….dan moet je niet verbaasd zijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.