Staat van alarm in het noorden van Israël

Plaatje hierboven: Israëlische soldaten met hun artillerie-eenheid in hoog alarm werden gezien nabij de Israëlisch-Syrische grens in de Golanhoogte, 25 augustus 2019 [beeldbron: Basel Awidat/Flash90]

In het noorden bereidt het Israëlische leger zich op een eventuele aanval van Hezbollah voor. Het Commando Noord van het Israëlische leger heeft al zijn strijdkrachten gemobiliseerd om op een aanval van Hezbollah voorbereid te zijn.

De chef van de Hezbollah, Nasrallah, had Israël zondag voor een vermeende dronenaanval in Libanon verantwoordelijk gemaakt en met vergelding gedreigd. Geen enkele burger van Israël zou zich veilig kunnen voelen, ook veel verder dan de stad Haifa, dreigde hij in een toespraak.

In de omgeving van de Libanese hoofdstad Beiroet zouden, aldus meldt de Hezbollah, twee Israëlische dronen zijn neergestort, die kennelijk van springstof waren voorzien.

In Israël gaat men er van uit dat Hezbollah zich bij een eventuele aanval op militaire doelwitten zou concentreren. De dreiging van Nasrallah wordt door de Israëlische zijde wel degelijk serieus genomen, daarom werden er meerdere Iron Dome raketafweersystemen in het noorden van het land opgesteld om op een eventuele aanval voorbereid te zijn.

Ook in het verleden werden dreigingen van Nasrallah in daden omgezet. Zo kwam het in januari 2015 tot een aanval van Hezbollah op een Israëlisch militair konvooi in het gebied van de Shebaa-boerderijen aan de grens tussen Israël. Libanon en Syrië. Daarbij kwamen twee Israëlische soldaten om het leven.

De aanval was een reactie op een aanval op een konvooi bij Quneitra in de Syrische Golanhoogten. Daarbij kwamen zes strijders van Hezbollah om het leven. Israël werd voor de aanval verantwoordelijk gemaakt. Elke aanvalspoging van de Hezbollah zou een “buitengewone” Israëlische reactie tot gevolg hebben, waarschuwde een hoge officier van het Israëlische leger.

door Israel Heute Redaktion


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcy Oster “‘Calm down,’ Netanyahu tells Hezbollah amid threats of retaliation for Israeli strikes” van 27 augustus 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ artikel in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Alarmbereitschaft im Norden Israels” van 27 augustus 2019 op de site van Israel Heute.

3 gedachtes over “Staat van alarm in het noorden van Israël

 1. Onder mandaat van de UN is UNIFIL aanwezig in libanon ,deze is echter op bevel van kolonel Bauer (NL) verboden op patroeille en observatietochten te gaan : op het moment dat Unifil op de vlucht gaat is het “Game On “: ze drinken theemet Nasralla ! Hoezo onder een hoedje ?

  Like

 2. Deze baardblaaskaak zal denk ik niet lang meer leven. Hij loopt naast zijn schoenen van grootspraak. Natuurlijk, hij waant zich sterk. Hij heeft met zijn terreurbende de beschikking over ruim 120.000 raketten, maar het kunnen er misschien ook wel 150.000 zijn. Zelfs alle landen van de NAVO samen, met uitzondering van de Verenigde Staten, hebben niet eens zoveel raketten!
  Israël ziet zich geplaatst tegenover een zwaar bewapende en meedogenloze vijand, die steun krijgt van Iran. Wanneer er oorlog komt is niet helemaal zeker, maar dat er oorlog komt is 100% onvermijdelijk. Israël heeft een uitstekende raketafweer, zelfs het beste afweersysteem ter wereld. Maar als de vijand ver over de 100.000 raketten heeft, kan die Israël met zulke massale raketaanvallen overrompelen, dat Israël onmogelijk alle raketten kan afweren, het zullen waarschijnlijk vele duizenden raketten per dag zijn, iets wat zonder precedent zal zijn.
  Het is voor Israël letterlijk van levensbelang, om deze raketaanvallen zo snel mogelijk onmogelijk te maken. Men heeft niet meer de luxe, om de bevolking van Libanon zoveel mogelijk te ontzien.
  Daarom zal Israël dit keer met nog niet eerder vertoond geweld terugslaan. Het is triest voor de bevolking van Libanon, maar de bittere werkelijkheid, Libanon zal in een enorme puinhoop veranderen, er zal bijna niets van overblijven. Omdat Iran vanuit Syrië zich ook in deze strijd zal mengen zou dit wel eens kunnen leiden tot de in de Bijbel voorspelde totale vernietiging van Damascus.
  Veel Bijbelse profetieën zijn in de loop van de afgelopen tientallen jaren exact uitgekomen, de vernietiging van Damascus, beschreven in Jesaja 17 en in Jeremia 49 heeft tot nu toe nog niet plaatsgevonden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Die nasrahla met zn grote bakkes hij blijft in zn bunker anders wordt ie geëlimineerd blijft met dreigen en grootspraak achterlijke gasten
  Uitroeien met wortel en al
  Shalom voor israel Adonai strijd mee met zn volk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.