Hamas vuurt 5 raketten af naar Israël; enkele terroristen gericht uitgeschakeld door de IDF

Plaatje hierboven: Gaza, dinsdag 27 augustus 2019. Leiders van de Al Qassam Brigades, het moordeskader van Hamas, roepen de overwinning uit op al-yahūd (arabisch voor Joden) tijdens persconferentie in de Strook [beeldbron: screenshot video al Qassam]

Terroristen vuurden vanuit Gaza vier raketten af in de richting van de strijdkrachten van de IDF aan het veiligheidshekken dat de Strook scheidt van Israël. Drie van de raketten explodeerden nabij het hekken, een in een open ruimte.

In reactie daarop richtten IDF-tanks zich op Hamas-terreurinfrastructuren in centraal Gaza en bombardeerde een vliegtuig een Hamas-positie in Noord-Gaza.

Een vijfde raket explodeerde dichtbij het grenshekken kort nadat de IDF toesloeg. Volgens Arabische rapporten evacueerden Hamas-terroristen posities voorafgaand aan extra IDF-aanvallen.

“Kort geleden werd één lancering geïdentificeerd vanuit Gaza naar Israëlisch grondgebied. Als gevolg van de lancering werd alleen een waarschuwing voor een open gebied geactiveerd. Het lijkt erop dat meerdere raketten werden gelanceerd maar voortijdig in Gaza neerkwamen,” aldus de woordvoerder van de IDF.

Hamas-leider Ismail Haniyeh gaf dinsdagavond commentaar op de twee explosies in Gaza en zei:We zijn ervan overtuigd dat we de controle over de situatie zullen nemen en alle verantwoordelijken voor de explosies zullen bereiken. Wie er ook achter de explosies zit, de situatie is onder controle en de overheidsveiligheidsinstanties zullen uitleg geven.

Minstens drie raketten werden door moslimterroristen vanuit Gaza op Zuid-Israël afgeschoten tijdens een muziekfestival in Sderot zondagavond. Het verdedigingssysteem van de Iron Dome onderschepte twee van de raketten, terwijl een andere raket een open gebied raakte en brand veroorzaakte. Het concert werd afgelast.

Plaatje hierboven: Een Israëlische drone schoot op een motorfiets ten westen van de stad Gaza en elimineerde twee moslimterroristen (plaatje hierboven) in wat wordt beschouwd als een gerichte eliminatie.

Volgens eerste berichten behoorden de geëlimineerde terroristen tot de Hamas-politie. De dode politieagenten zijn luitenant Salama Majid Al-Nadim, 32, luitenant Wael Mousa Mohammed Khalifa, 45, en Alaa Ziad Al-Gharabli, 32.

Een tweede explosie gericht op een Hamas politie checkpoint in Gaza volgde enkele ogenblikken later. Er werd ten minste één dodelijk slachtoffer gemeld en een aantal gewonden. Volgens voorlopige rapporten zou de tweede explosie geen verband houden met de gerichte eliminatie.

‘Journalisten’ in Gaza melden dat ze een gag-bevel (mediastilte) van Hamas hebben ontvangen, zodat ze vanavond niet over de gebeurtenissen in Gaza kunnen rapporteren.

Hamas, de terreurgroep die over Gaza heerst, zegt dat twee zelfmoordterroristen zichzelf opbliezen in de buurt van Hamas-politieagenten waarbij drie doden vielen. Andere terreurgroepen in Gaza beschuldigen Israël van de ontploffingen.

Hamas lanceerde woensdagochtend een golf van arrestaties van extremistische Salafistische activisten in de Gazastrook na twee explosies gisteravond bij Hamas politie-checkpoints in Gaza die resulteerde in de dood van drie politieagenten, meldde Kan 11, verwijzend naar Arabische bronnen.

In de nasleep van de raketaanvallen op Zuid-Israël in de afgelopen dagen heeft majoor-generaal Kamil Abu-Rukun, een Israëlische Druus en coördinator van overheidsactiviteiten in de gebieden (COGAT), maandag een directe boodschap aan de bevolking van Gaza gestuurd:

Vijandige en oorlogszuchtige elementen, dichtbij en op afstand, slepen u mee in een spiraal van geweld en een verlies van uw stabiliteit en veiligheid. De Islamitische jihad op een Iraanse missie, ondermijnt herhaaldelijk de stabiliteit en schaadt de veiligheid van de regio. U zult de gevolgen voelen. De schietpartij op Israël en op Israëlische burgers zal een passend antwoord krijgen. Israël zal zijn burgers beschermen, wat uw leiders en hun bondgenoten niet voor u doen.

72 maagden
Intussen op het kantoor van de leverancier van Maagden voor Palestijnse en Gazaanse Martelaars (shaheeds), klagen ze steen en been over een chronisch tekort aan maagden.

In de Palestijnse hemel krijgt elke mannelijke islamitische terrorist 72 maagden als beloning voor het vermoorden van Joden op voorwaarde dat hij zelf ook omkomt. Zeg nu zelf, je zou er voor minder tegenaan gaan, ja toch? 🙂

Een vrouwelijke terroriste daarentegen, krijgt een reep chocolade of een ijsje met slagroom. Ook leuk 🙂

Plaatje hierboven: Aan de check-in balie voor maagden: “Hallo Mijnheer, we hebben dringend een frisse voorraad maagden nodig. Het is hier beneden een echte heksenketel!” [beeldbron: een politieke cartoon van de Israëlische tekenaar Ronny Gordon/Arutz Sheva]


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “Wave of Arrests in Gaza following 3 Policemen’s Murder” van 28 augustus 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel5 rockets launched by Muslim terrorists near the Gaza border – IDF retaliates with tank fire” en een artikelTargeted Assassination: 2 Muslim terrorists blown up by Israeli drone in Gaza – Blast at Hamas checkpoint” van 27 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Elad Benari “Three killed in Gaza explosions – Three police officers killed in an explosions in western and southern Gaza” en een artikelRocket fired from Gaza, IDF responds – IDF attacks Hamas position in northern Gaza in response to latest rocket attack” van 27 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.