Amazon UK verwijdert kledingstukken met een beruchte Holocaust afbeelding

Amazon UK verkocht een kledinglijn met daarop een afbeelding van de moord op een Joods holocaustslachtoffer. De iconische foto over de Holocaust “De laatste Jood in Vinnitsa” werd afgedrukt op hoodies, t-shirts en tanktops werd verkocht voor £ 9 tot £ 20. Naar aanleiding van ons onderzoek naar @Amazon UK werden de items verwijderd.

Holocaust ontkenners, minimaliseerders en negationisten allerhande zijn een pijnlijke zaak voor Joden die de Holocaust hebben overleefd en of hun nazaten, maar helemaal grof wordt het pas wanneer gevestigde merknamen grof geld gaan verdienen op de rug van de Holocaust slachtoffers. Uitbuiting van de Holocaust heet zoiets.

Dat was onlangs het geval met Amazon UK die reclame publiceerde van een groothandelaar ‘Harma Art’ in Groot-Brittanië met een iconische foto van de Holoxaust erop afgedrukt.  Israel’s Channel 12 News kreeg lucht van het incident, stelde een onderzoek in en legde prompt klacht neer. Amazon UK zag zich verplicht de advertentie weg te nemen van haar site.

‘De laatste Jood in Vinnitsa’ is een iconische afbeelding die werd genomen ergens tussen 1941 en 1943 tijdens de Holocaust in Oekraïne en toont een Joodse man in de buurt van de stad Vinnitsa (Vinnytsia) die op het punt staat te worden doodgeschoten door een lid van Einsatzgruppe D, een mobiel doodseskader van de nazi-SS.

Het slachtoffer knielt naast een massagraf dat al lichamen bevat; erachter kijkt een groep SS- en Reich Labor Service-mannen onverstoorbaar toe. Voor de oorlog telde de stad Vinnitsa (Vinnitsya) in de Oekraïne ongeveer 20.000 Joden. Daar bleven na de nazi-genocide amper een handvol meer van over.

De artikelen waren verkrijgbaar bij een verkoper genaamd ‘Harma Art’, die zijn producten beschrijft als ‘met een unieke stijl en karakter’. Uit een onderzoek bleek dat tanktops, t-shirts en hooded jumpers met slachtoffer van de Holocaust te koop waren op de site. Nog meer flauwekul voor de producten van de verkoper spoort potentiële kopers aan om “te kiezen uit onze geweldige collectie authentieke ontwerpen om zich te onderscheiden van de rest!” Jawadde… Zum kotsen!

De kledingstukken, die allemaal dezelfde foto hadden, werden verkocht op Amazon UK voor tussen £ 9 en £ 20, maar zijn nu van de site verwijderd. Naar verluidt waren de items nog steeds beschikbaar via Amazon France, waarbij Israëls I24-nieuwszender meldde dat de Franse site ze vanaf zondag nog steeds aanbood, evenals anderen met foto’s van Hitler.

Op zaterdag twitterde het Auschwitz Memoriaal in Polen: “Holocaust slachtoffer tank top T-shirt. Het is zelfs moeilijk om zo’n beschrijving te lezen. Amazon werd opgeroepen om snel te reageren en de te koop aangeboden items van zijn website te verwijderen.

Vorige maand kwam Amazon ook al onder vuur te liggen, omdat de webwinkel Mein Kampf verkocht als een gids voor “wat we moeten doen als we willen overleven als een volk en een ras”. Ook hing er een dubieus prijskaartje aan het boek: $ 14,88.

Daarmee verwees de verkoper naar de onder nazi’s populaire veertien woorden (“We moeten het bestaan van ons volk en een toekomst voor blanke kinderen veiligstellen.”) en naar het door nazi’s veelgebruikte ‘88’, code voor ‘Heil Hitler’.


Bronnen:

♦ naar een artikelAmazon UK removes from sale items of clothing featuring infamous Holocaust picture” van 27 augustus 209 op de site van The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)

♦ naar een artikelAmazon UK removes from sale items of clothing featuring infamous Holocaust picture” van 25 augustus 2019 op de site van The Jewish Journal

♦ naar een artikelAmazon verkoopt Holocaust-kledinglijn” van 25 augustus 2019 en een artikelAmazon verkoopt Mein Kampf als survivalgids voor het witte ‘ras’” van 3 juli 2019 op de site van Joop.nl

2 gedachtes over “Amazon UK verwijdert kledingstukken met een beruchte Holocaust afbeelding

  1. 65 miljoen doden waaronder 6 miljoen Joden…..het resultaat van WO2.

    Toch blijkt deze slachting telkens weer een onbedwingbaar fenomeen voor zieke geesten om geld mee te verdienen….of te ontkennen.

    Benieuwd naar de ‘uitleg’ van Amazon om deze rotzooi op haar site te laten promoten.

    Like

Reacties zijn gesloten.