Ruzie tussen het dozijn terreurfacties in Gaza: Wie heeft en hoeveel raketten naar Israël afgevuurd?


Plaatje hierboven: Promotiefilm van 25 augustus 2019 van de Al Qassam Brigades (Hamas) om de beschieting te verrechtvaardigen van het onder vuur nemen van willekeurige burgerdoelwitten in Israël [beeldbron: screenshot Hamas]

Terwijl de spanningen tussen Israël en de Gazastrook oplopen te midden van een vlaag van raketaanvallen en wederzijdse bedreigingen, nodigden Egyptische functionarissen de Hamas-leiders uit voor gesprekken om de rust te herstellen. Twee top Hamas-functionarissen, Rawhi Mushtaha en Tawfik Abu Naim, leiden de delegatie, die gepland was om Gaza laat op maandag te verlaten, meldde de Israëlische Kan-omroep.

Hamas heeft intussen geëist dat de islamitische Jihad stopt met het schenden van de overeenkomst voor rust die in Israël is bereikt, volgens bronnen die dinsdag zijn aangehaald door de in Londen gevestigde pan-Arabische krant Ash-Sharq Al-Awsat. De islamitische Jihad heeft de verantwoordelijkheid geweigerd voor het lanceren van de nieuwste raketten naar Israël.

Enkele dagen geleden hebben Hamas-leiders van de Islamitische Jihad geëist dat ze een ploeg van vier terroristen van de Al Quds Brigades, die beschuldigd worden van het ‘ongeoorloofd’ lanceren van raketten naar Israël, zou worden overgedragen aan Hamas.

Volgens een rapport van het Arabische taalkanaal van i24News, na de lancering van raketten in Israël tijdens het weekend, probeerde Hamas te bepalen wie de raketten had gelanceerd. Na onderzoek van zijn beveiligingscamera’s ter plaatse, stelde Hamas vast dat vier leden van de islamitische terroristische organisatie Jihad verantwoordelijk waren voor de raketaanvallen.

Islamitische Jihad gaf toe dat zijn mannen verantwoordelijk waren voor de aanslagen, maar heeft geweigerd ze over te dragen aan Hamas. De terreurorganisatie verklaarde dat het de mannen zelf zou berechten. Hamas, de terroristische organisatie die de Gazastrook regeert, vreest dat de voortdurende niet-gesanctioneerde lancering van raketten naar Israël kan leiden tot een harde militaire reactie in Gaza.

Ambras in het slachthuis van Gaza:
Dispuut tussen terreurfacties in Gaza loopt hoog op, als dat maar goed afloopt…


Bronnen:

♦ naar een artikelReport: Hamas demands that Islamic Jihad stop violating calm” van 27 augustus 2019 een artikelHamas demands Islamic Jihad turn over 4 terrorists” van 22 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelHamas officials head to Cairo as Egypt bids to restore Gaza calm” van 26 augustus 2019 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.