Twee moordenaars van 17-jarige Rina Shnerb levend ingerekend

De Shin Bet, de IDF en de Israëlische politie hebben twee terroristen levend gevat die het explosieve apparaat in de buurt van de Joodse gemeenschap van Dolev hebben geplant, waarbij de 17-jarige Rina Shnerb werd vermoord en haar vader en broer op vrijdag werden verwond.

De twee terroristen, broers in feite, werden gearresteerd in het terreurnest van Kobar, de thuisbasis van de Barghouti-clan van Hamas-terroristen, nabij Ramallah.

Avigdor Liberman feliciteerde de veiligheidstroepen met hun vangst. “Felicitaties aan de veiligheidstroepen en de IDF-soldaten die de laaghartige terroristen hebben gevangen die Rina Shnerb hebben vermoord en haar vader, Rabbi Eitan, en haar broer Dvir hebben verwond. Je kunt alleen maar spijt hebben dat premier Netanyahu de goedkeuring van de wet op de doodstraf voor terroristen verhindert,” zei Liberman.

Rina Shnerb werd vermoord toen Palestijnse terroristen een explosief lieten ontploffen terwijl ze met haar familie in de buurt van Dolev wandelde. Haar vader Rabbi Eitan en broer Dvir raakten ernstig gewond bij de terreuraanslag.

Intussen opereren IDF-soldaten in Arabische dorpen in de buurt van Ramallah terwijl de klopjacht doorgaat op medeplichtige terroristen die de moordenaars van Rina Shnerb hielpen.

Volgens Arabische rapporten werden sinds vrijdag minstens 25 moslimterroristen gevangen in de Arabische dorpen Ein Arik en Ein Qiniya in het Ramallah-gebied.

Hamas, islamitische Jihad, Fatah en PFLP-terroristen behoren tot de gearresteerden. Een grote IDF-strijdmacht kwam maandagmiddag Ein Qiniya binnen en opereert momenteel in het dorp.

In de tussentijd heeft premier Benjamin Netanyahu zijn kantoor bevolen een voorstel in te dienen bij de planningcommissie met de bouw van 300 nieuwe wooneenheden in de nederzetting van Dolev, waar de aanslag plaatsvond.

Bovendien bezocht president Reuven Rivlin eerder op maandag de familie Shnerb, in het Hadassah Ein Kerem-ziekenhuis in Jeruzalem, waar Ratha’s vader en broer nog steeds in het ziekenhuis liggen. “We huilen om Rina,” zei de president. “En ze verdient onze tranen, maar we staan ​​ook op en gaan door. En het is zo belangrijk voor ons om ervoor te zorgen dat de stem van Rina blijft worden gehoord. Kies voor het leven en blijf sterk.”


Bronnen:

♦ naar een artikelTerrorists who murdered Rina Shnerb captured” van 26 augustus 2019 en een artikelMultiple arrests as IDF continues hunt for Rina Shnerb’s killers” van 25 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelLiberman claims Israel caught teen’s killers in deleted tweet” van 26 augustus 2019 op de site van Ynet News

♦ naar een artikelManhunt over: 2 Muslim brother-terrorists who murdered Rina Shnerb captured alive” en een artikelManhunt continues for the Muslim terrorists who assisted Rina Shnerb’s murderers” van 26 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)