Iran en Hezbollah bedreigen Noord-Israël met vergeldingsaanvallen

Plaatje hierboven: Teheran, 29 december 2018. Ziyad Nakhalah (rechts), leider van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) en zijn gewapende militie de Al Quds Brigades, met de Iraanse generaal Qassem Soleimani (links) aka The Shadow Commander, om samen plannen te smeden om Israël van de kaart te vegen [beeldbron: JCPA]

Een vooraanstaande Iraanse generaal Qassem Soleimani, commandant van de Quds Force van de Islamitische Revolutionaire Garde Corps (IRGC), die door Israël wordt beschuldigd door Israël achter de drone-aanvallen te zitten die vanuit Syrië werden gelanceerd, waarschuwde Israël op zondag dat zijn aanvallen op Iran niet veel langer zouden worden getolereerd.

Deze krankzinnige operaties zullen ongetwijfeld de laatste stappen zijn van het Zionistische regime,” twitterde de generaal.

Israëlische straaljagers voerden op zaterdagavond luchtaanvallen uit in Syrië om een ​​geplande aanval op Israël te dwarsbomen door agenten van de Revolutionaire Garde en sjiitische milities die van plan waren ‘kamikaze’-aanvalsdrones naar Israël te sturen, gewapend met explosieven, zei het leger.

Op zondag leek Israel Katz, de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, generaal Soleimani te bedreigen. In een interview met de Ynet-nieuwssite zei minister Katz:

Israël handelt om op de kop van de Iraanse slang te slaan en zijn tanden uit te trekken. Iran is de kop van de slang en Qassem Soleimani, de commandant van de Quds Force van de Revolutionaire Garde, staat voor de tanden van de slang. De luchtaanvallen van Israël om de drone-aanval te dwarsbomen, zijn een duidelijke boodschap aan Iran en al zijn aanhangers dat ze niet immuun zijn voor aanvallen, ongeacht waar ze zich ook bevinden.

Het bericht van zondagavond vanaf een account dat breed wordt geassocieerd met Soleimani, leek zijn eerste publieke reactie te zijn en kwam uren nadat Hezbollah-leider Hassan Nasrallah Israël bedreigde met represailles nadat twee van zijn leden waren gedood in de Israëlische aanval in Syrië, en twee drones waren neergestort in en rond de kantoren van Beiroet van de terreurgroep in een incident dat ook de Joodse staat de schuld gaf.

Vanaf vanavond vertel ik het Israëlische leger aan de grens, wees voorbereid en wacht op ons“, zei de Hezbollah-leider in een televisie-uitzending en dreigde met een eventuele vergelding: “één dag, twee dagen, drie dagen …

Israëlische troepen in het noorden zijn momenteel in de hoogste staat van paraatheid, uit angst voor een vergeldingsaanval, en premier Benjamin Netanyahu hield zaterdag en zondag een spoedvergadering met defensieambtenaren temidden van de verhoogde spanningen.

Iran, Hezbollah en de Palestijnse terreurgroep PFLP zitten in de aanvalsmode en Israël zit in de verdediging. Benieuwd wanneer, afgaande op de escalerende oorlogsretoriek, deze tikkende tijdbom zal afgaan…


Bronnen:

♦ naar een artikelTop Iranian general warns Israel that strikes will bring end to ‘Zionist regime’” van 26 augustus 2019 en een artikelAfter drone strike foiled, top minister threatens Iran commander Soleimani” en een artikelHezbollah chief threatens Israel with reprisal: ‘Wait for us at the border’” van 25 augustus 2019 op de site van The Times of Israel

7 gedachtes over “Iran en Hezbollah bedreigen Noord-Israël met vergeldingsaanvallen

 1. Het wordt tijd om die laffe blaaskaak met zijn grote waffel uit zijn bunker te bombarderen. Ik voorspel dat deze aap geen vredig doodsbed zal hebben.

  Like

 2. Klopt laffe Fransen ondanks veel kritiek op trump hij zegt wel hoe het is
  De andere slappe leiders v ons Europa stelletje wegkijkers macron voorop rutte en co noem maar op alleen Boris durft partij te kiezen
  Kan me voorstellen dat de Amerikanen denken ziek het ff lekker uit
  Ze hebben ons wel vd nazis bevrijdt

  Like

 3. Geheugensteuntje : 1979 in één jaar tijd laat de islamitische massamoordenaar en rechtsverkrachter Ruholla Khomeini zeker 300.000 andersdenkende landgenoten vermoorden, met natuurlijk dank aan de lafhartige Franse leiders die deze islamitische massamoordenaar jarenlang politiek asiel heeft verleend!Ook nu heeft Israël niet veel te verwachten van het door de islam gecorrumpeerde Europa!Europa heult als het erop aankomt zelfs mee met de huidige islamitische Iraanse moordenaarsbenden!!Vermoedelijk moet Israël zeer zware militaire middelen gebruiken ,om deze islamitische moordenaarsbenden met wortel en tak te verwijderen, voordat het te laat is !!Van Europa hoeft Israël zeker niets te verwachten!!Europa is het synoniem voor lafheid ! Net als in de tweede Wereldoorlog kruipen de meeste Europese leiders zich terug in hun comfort zone!!Het gedrag van de laffe hond Mark Rutte is hier een duidelijk voorbeeld van!!Europa en haar leiders slapen als gewoonlijk gewoon door!!!

  Like

 4. En intussen komt de megalomaan Macron met zijn Zarif stunt bij de G7 die verder op niets zal uitlopen…..als Amerika niet meewerkt.

  Of hij het nu leuk vind of niet…….zonder Trump werkt er niets.

  Geliked door 1 persoon

 5. Er is anders weinig steun te verwachten uit Europa m.u.v. de Britten die als het er echt op aan komt de Amerikanen zullen ondersteunen.
  Kan me toch niet voorstellen dat ondanks alle retoriek Iran een conflict van dergelijke omvang wil aangaan. Kijken we terug naar voorgaande conflicten is het daarna over en uit voor de leiders.

  Like

 6. Mmmm?
  IDF: ” uit angst (?) voor een vergeldingsaanval…”
  Ik denk niet dat iemand angst heeft voor een aanval van
  dit stelletje maniakken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.