Israël valt Hezbollah aan in Libanon en Syrië; commandant geliquideerd

Volgens Arabische rapporten hebben Israëlische straaljagers naar verluidt posities van de terreurgroep Hezbollah getroffen in de Beqaa-vallei van Libanon. Er zijn onbevestigde meldingen van verwondingen door de gemelde luchtaanvallen. Eerste rapporten van hernieuwde Israëlische aanvallen in de Beqaa-vallei kort na 3 uur ’s nachts.

Libanese media hebben zondagavond gemeld dat de Israëlische luchtmacht doelen nabij de grens tussen Libanon en Syrië heeft aangevallen. Er werden geen gewonden gemeld, maar gebouwen werden beschadigd. Israël geeft op dit moment geen commentaar op de rapporten..

PFLP
De aanslagen waren naar verluidt gericht op de marxistische terreurgroep het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) in de Bekaa-regio. De PFLP, vecht als sinds het begin van de Syrische burgeroorlog in 2011 samen met Hezbollah en de Iraanse IRGC (Islamic Revolutionary Guard Corps) aan de zijde van het Syrische regime van president Bashar Al-Assad, aka de Slager van Damaskus.

De door Iran gefinancierde Palestijnse PFLP is zoals bekend het troetelkind van de politieke linkerzijde in Europa en in de rest van de wereld. Hun woordvoerders zijn graag geziene gasten bij de NGO’s en in de instellingen van de Europese Unie, ondanks het feit dat de PFLP al jaren opgelijst staat als een terreurgroep, zowel door de EU, de VS, Canada enz.

Plaatje hierboven: Vrienden totdat Israël van de kaart is geveegd: De Libanese Hezbollahleider Hassan Nasrallah (links) en leider van de Palestijnse PFLP-GC Ahmed Jibril (rechts) in Beiroet, Libanon, in mei 2002 [beeldbron:  AP/Bassem Tellawi]

Nasrallah dreigt
Eerder op zondag bedreigde Hezbollah-terreurgroepleider Hassan Nasrallah de inwoners van Noord-Israël. In een toespraak op televisie vanuit de ondergrondse bunker waar hij zich sinds 2006 voor Israël verschuilt, dreigde de Libanese terreurleider Hassan Nasrallah inwoners van Noord-Israël om ‘niet te rusten’, nadat twee in Iran geproduceerde drones in Beiroet waren ‘gecrasht’.

De leider van de terreurgroep zei dat de drones zich richtten op een specifieke locatie in een door Hezbollah gedomineerde buitenwijk in Beiroet, maar merkte op dat ze niet waren neergeschoten. Nasrallah dreigde dat zijn terreurgroep Israëlische drones zou neerschieten als ze in het luchtruim van Libanon verschijnen.

Nasrallah bedreigde ook de IDF aan de grens als ze een van de terroristen van Hezbollah in Syrië zouden elimineren, en onthulde ook dat twee leden van de terreurgroep zaterdagavond waren geëlimineerd in de luchtaanvallen op Damascus. “Er waren enkel Libanese jongeren van Hezbollah op de plaats die werd gebombardeerd,” loog Nasrallah.

Thans blijkt dat de twee terroristen de 23-jarige Hasan Yousif Zbib en de 22-jarige Yasir Ahmad Dahir zijn, afkomstig uit de dorpen Nabatieh en Blida in Libanon. De terroristen zijn de afgelopen jaren een aantal keer in Iran geweest, waar ze door de Quds Force zijn opgeleid om onbemande luchtvaartuigen te besturen.

RIP: Hezbollah commandant
Echter, nog tijdens de toespraak van Nasrallah werd een veldcommandant in de door Iran gesteunde terreurgroep Hezbollah geëlimineerd door een niet-geïdentificeerde drone langs een snelweg in de buurt van de grens tussen Syrië en Irak.

Een veldcommandant van Hezbollah werd door een onbekende drone langs een snelweg nabij de grens tussen Syrië en Irak geëlimineerd. Volgens lokale bronnen vielen niet-geïdentificeerde drones twee voertuigen van de terreurgroep. Daarnaast werden zes terroristen die in twee voertuigen meereisden eveneens geëlimineerd.

Eerder, op zondag 28 juli ’19 werd een andere commandant van Hezbollah uitgeschakeld. Mashour Zidan werd gedood op de Saasaa-al-Qaleea-weg, toen een raket zijn voertuig raakte. Hoewel niet bekend is wie verantwoordelijk is voor de aanval, wordt vermoed dat de IDF erachter zit, berichtte Sowt al-Asima.

Een Iraakse beveiligingsbron vertelde Reuters dat er twee luchtaanvallen waren. De een trof het hoofdkwartier van een lokale sjiitische terreurgroep, terwijl de ander een konvooi van voertuigen trof die het gebouw verlieten. Zoals te zien is op het plaatje hieronder werd het voertuig van de commandant herleid tot een hoop schroot:

De liquidatie van de veldcommandant van Hezbollah en zijn kompanen komt slechts enkele uren nadat Israëlische aanvallen een complot hebben verijdeld door Iraanse al-Quds-troepen en sjiitische terreurgroepen om drone-aanvallen vanuit Syrische grond op Israël uit te voeren.

De IDF verklaarde op zondag dat de met explosieven geladen drones die Iran van plan was te gebruiken tegen Israël op zaterdagavond enkele weken geleden vanuit Teheran naar Syrië werden overgevlogen, samen met Iraanse militaire ambtenaren om als adviseurs op te treden.

Qasem Soleimani, de commandant van de Al Quds Force van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC), hield naar verluidt persoonlijk toezicht op de training, financiering en voorbereiding voor de drone-aanval, zei de Israëlische stafchef luitenant-generaal Aviv Kochavi.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael said to strike Palestinian terror group base deep inside Lebanon – Reports say airstrike targets Hezbollah-allied Popular Front for the Liberation of Palestine – General Command in the Bekaa Valley near Syria border; no comment from IDF” en een artikelIDF identifies 2 killed in Syria strike as Iranian-trained Hezbollah fighters” van 26 augustus 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Elad Benari “Report: Israel attacked in Lebanon” van 26 augustus 2019 en een artikelNasrallah blasts Israel for Beirut ‘drone attack’” van 25 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelLebanon: Israeli fighter jets allegedly bomb Hezbollah targets in the Beqaa Valley” en een artikelHezbollah commander eliminated in drone attack near the Syria-Iraq border” en een artikelHezbollah terror group leader threatens residents of northern Israel ‘not to rest’” van 25 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.